HC Energie Karlovy Vary

Přemíra motivace byla na škodu, potvrdil po nepovedené premiéře Marek Melenovský

Hokejistům Energie po prvním domácím utkání pochopitelně do řeči nebylo. Se sklopenými hlavami se vesměs shodli, že na ně až příliš dolehla povinnost zápas slavnostního rázu zvládnout. „Hurá stylem se vyhrávat nedá,“ uznal zklamaný Marek Melenovský.
Jedním z mála Karlovarských, kteří se po utkání odhodlali vyjít mezi novináře, byl Marek Melenovský. Útočník, jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem domácích, měl o příčinách neúspěchu jasno. „Myslím si, že jsme byli přemotivovaní a chtěli jsme až moc vyhrát. V hokeji tohle ale nefunguje, když člověk má moc motivace, bývá to na škodu. Těžknou nohy, puk přeskakuje a špatně se bruslí. Na celém mužstvu bylo vidět, že ten pohyb byl špatný. Škoda, že jsme za stavu 1:1 neproměnili tu přesilovku 5 na 3. Tam se asi celý zápas zlomil. Musíme si odpočinout a do Pardubic odjet pro nějaké body.“

Slavii se po otočení skóre vyplatila defenzivní taktika a čekání na chyby soupeře. Přes modrou čáru se energetici dostávali jen sporadicky, jejich ojedinělé výpady pak kvalitními zákroky likvidoval brankář Neruda. „Za stavu 1:0 jsme měli hrát to samé. Je jedno, že jsme doma. Prostě jsme měli hru zavřít a čekat na jejich chyby. To jsme ale nedělali a hurá stylem se vyhrávat nedá,“ pozastavuje se rychlonohý forvard nad předvedeným stylem hry.

Hned při prvním extraligovém utkání se KV Arenu podařilo vyprodat a fanoušci především v první třetině dokázali vytvořit parádní atmosféru. Domů již ale zvesela odcházet nemohli. „Lidi byli super. O to víc mě mrzí, že jsme nic nepředvedli, když jich přišlo tolik,“ posteskl si Melenovský.

Josef Paleček: Dělali jsme vše opačně

Jaké bylo utkání se Slavií z Vašeho pohledu?
Neunesli jsme v tomto utkání tíhu zodpovědnosti. Připadalo mi, že jsme všechny věci dělali naopak, než jsme si řekli. Chybělo nám bruslení, nasazení, agresivita. Slavii jsme toho moc dovolili a ona zaslouženě vyhrála.

Hráčům zřejmě uškodila až přílišná motivace, souhlasíte?
Zase bych neřekl, že jsme byli až moc nabuzení. Úplně tam totiž chybělo bruslení a nasazení. Kdybychom byli přebuzení, dělali bychom úplně jiné chyby. Spíše mi přislo, že se až moc projevovala zodpovědnost nad výsledkem a opatrnost, aby někdo neudělal něco špatně.

Mohlo se i projevit to, že v přípravě jste mužstvo téměř nikdy neměli kompletní?
Vůbec bych to nesváděl na nesehranost, bylo to úplně o něčem jiném. Hráči z první, druhé a čtvrté lajny už spolu hráli několik zápasů, měli by na sebe být zvyklí. A v předchozích zápasech hráli výborně. V tomto utkání to bohužel bylo úplně o něčem jiném.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 11.9.2009

David Zucker: Vedení jsme si nepohlídali

Preview k zápasu | út 8.9.2009

Arénu pokřtí připomínka finále!