HC Energie Karlovy Vary

Napínavou bitvu rozhodly hokejistky v nájezdech

Ženy: HC Energie – HC Neratovice 3:2sn (0:1, 1:0, 1:1)
V sobotu večer sehrály hokejistky Energie své první ligové utkání v KV Areně a tréninková hala hned viděla velké drama. Oba týmy v zápase jednou vedly, aby je nakonec rozsoudily až samostatné nájezdy. V nich brankářka Lukešová udržela čisté konto, zatímco její protivnici překonaly Forejtová s Pöpperlovou.
Liga žen - skupina B, 2. kolo, so 12.9.2009, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Neratovice
3:2sn
0:1, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 34. Růžičková (Bauerová), 51. Forejtová, rozhodující nájezd Forejtová – 2. Šulcová (Rovašová), 60. Černá (Hrudková) Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Oslabení: 1:0. Zásahy brankářek: 31:20. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2 – 3:2.
Karlovy Vary: Lukešová (Sýkorová) - Hessová , Kotrbáčková, Hornová, Schildhabelová - Brichová, Bauerová, Štollová – Růžičková, Pöpperlová, Forejtová - Orlichová, Nárožná, Kocourková, Bryndáčová, Erbertová
Neratovice: Pecháčková - Černá, Kopecká, Košková, Pištěková, Černochová, Genčevová, Hrudková, Kuchařová, Loukotková, Šulcová, Teršová, Rovašová

Komentář k utkání

Hodně oslabené družstvo energetiček nastoupilo ve druhém kole ligy žen proti dalšímu týmu s ambicemi na špičku tabulky ve skupině B. Příležitost dostaly začínající hráčky Bryndáčová, Čarnecká, Erbertová, Kocourková, Zajacová a Nárožná hostující z Plzně. Neratovické hráčky se pokusily domácí překvapit nástupem, a to se jim povedlo. Ihned po prvním vhazování se řítila hráčka hostí na branku, ale zakončení zabránila Bauerová nedovoleným způsobem. Nabídnutou příležitost Neratovice neodmítly a přesilovou hru těsně před jejím koncem využily zásluhou Šulcové, která dorazila do sítě předchozí střelu Rovašové. Od této chvíle se na ledě odvíjel urputný boj. Na straně domácích s nepřesnou muškou, když hostující brankářku donutily pouze k dvěma zásahům v první třetině. Naopak domácí Lukešova zasahovala desetkrát.

Ve druhé třetině zlepšily domácí hráčky střelbu a odměny se dočkaly ve 34. minutě, kdy Bauerová zpoza brány prostřelila brankářku a puk do sítě pohodlně zavěsila Růžičková. Předtím však energetičky nevyžily dvojnásobnou přesilovou hru v trvání 71 vteřin. Největší příležitost měla Bauerová, jejíž střela se odrazila od horní tyče.

K další změně stavu došlo až v 51. minutě, kdy se dvojnásobná přesilovka naskytla Neratovicím. Domácí Forejtové se v ní povedl husarský kousek. Vystihla přihrávku na modré, ujela na branku a pěkným blafákem poslala svůj tým do vedení 2:1. Neratovice samozřejmě zvýšily snahu o vyrovnání, domácí naopak chtěly rozhodnout. Na ledě to chvílemi hodně jiskřilo. Hostům se jejich snaha vyplatila a v čase 59:14 Černá od modré vyrovnala.

O vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. První nájezd domácích neproměnila Hornová, ale v dalších sériích byly Forejtová s Pöoperlovou úspěšné. Brankářka Energie Lukešová pokryla nájezdy Koškové a Hrudkové, a pomohla tak svému týmu získat dodatečný bod.