HC Energie Karlovy Vary

Čtyři branky v oslabení? To se nám nesmí stávat, bědoval Ondřej Němec

Třetí domácí zápas a další tři body, které si soupeři z KV Areny odvážejí. Série domácích proher se tak vyšplhala už na číslo tři a v kabině Energie se již burcuje na poplach. Své nám o tom řekl i jeden z nejpovolanějších na ledě. Reprezentační obránce, který ještě loni působil společně s ikonou Josefem Řezníčkem. "Nezbývá nám nic jiného, než hodit všechny problémy za hlavu," nejen to, ale i zbytek komentáře se dočtete uvnitř článku.
Domácím se nepovedl již samotný začátek zápasu. Hned zkraje si sice vytvořil nadějnou šanci Jan Košťál, ale nevyužil a z následných protiútoků soupeře Energie dvakrát inkasovala v početní nevýhodě. Soupeř tak už po první třetině odcházel do šaten s dvoubrankovým náskokem. „Naším cílem bylo hrát tak, jak jsme začali ve Zlíně. Tedy aktivně, ale soupeři se naskytly dvě přesilové hry a vytěžil z toho dvě branky, což byl hrozný začátek, tak jako v utkáních předešlých,“ začal své hodnocení reprezentační bek.

Domácím zatrnulo v polovině utkání, kdy po nastřelení kolene musel ze zápasu odstoupit jeden z největších tahounů týmu Lukáš Mensator. V brance ho zastoupil jmenovec Lukáš Sáblík, ale ani on nezastavil „tygří komando“ a už po pár minutách kapituloval, po dorážce Jana Hlaváče. “Myslím si, že střídání brankářů psychiku týmu moc neovlivnilo. My máme dva výborné gólmany, takže je jedno, jestli chytá jeden Lukáš nebo druhý. My se prostě musíme snažit pomoct jeden druhému. To, co se stalo Mensimu (Lukáš Mensator pozn. red.) je nešťastné, ale prostě stalo se.“

I přes nepříznivé skóre a výměnu brankářů se přece jen v energeticích našly síly a v závěru druhé třetiny se domácí dostali soupeři nadostřel. Liberec si i přes další tlak domácích udržel do sirény těsné vedení. „Určitě si myslím, že jsme začali hrát dobře, přehrávat soupeře, ale prostě nebylo nám přáno dát ten gól a po inkasování toho dalšího v oslabení na 2:4 bylo rozhodnuto. To se nám nesmí stávat, abychom dostali čtyři branky v oslabení, to je nemyslitelné,“ pokračoval v sebekritickém rozhovoru jeden z nejzkušenějších zadáků.

Šňůra domácích porážek se tak rozrostla o další zápas, a energetici na první domácí body stále čekají. Zeptali jsme se tedy jednoho z nejpovolanějších zástupců zadních řad, v čem by mohlo tkvít toto nemilé kouzlo KV Areny. „Kdybychom to věděli, tak s tím něco uděláme, ale teď nám nezbývá nic jiného, než tvrdá práce a hodit všechny problémy za hlavu a bojovat, bojovat, bojovat, nic jiného nám nezbývá,“ dokončil své hodnocení skleslý Ondra Němec.

Související články

Preview k zápasu | so 19.9.2009

Přivezou Tygři do KV Areny první body?