HC Energie Karlovy Vary

Junioři deklasovali Kladno

Junioři: HC Energie - HC GEUS OKNA Kladno 11:3 (3:1, 5:2, 3:0)
Karlovarským mladíkům se vskutku povedl vstup do utkání a již po dvou prvních dějstvích si z ledu odváželi náskok pěti branek. Domácí si tak vybrali špatné chvilky obou hostujících brankářů a předvedli exhibiční zápas. Za energetiky byl nejvíce vidět David Kellner (na menší fotce), který k dnešní výhře přispěl dvěma přesnými trefami a jednou asistencí.
Noen Extraliga Juniorů, 6. kolo, po 21.9.2009, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Kladno
11:3
3:1, 5:2, 3:0
Branky a nahrávky: 3. Vachovec (Kverka, Kellner), 14. Rohan M. (Rohan T.), 17. Vaněk (Přindiš), 25. Frk (Mareček, Rohan T.), 27. Kellner (Schusser), 28. Rohan T. (Frk), 31. Chaljavin, 32. Kellner (Vachovec), 50. Přindiš (Rohan M.), 52. Kverka (Schusser), 57. Mareček (Rohan T., Frk) - 15. Stach (Šmíd, Melka), 36. Bušek (Látal), 38. Butor (Melka) . Vyloučení: 8:6, navic Hudák (KVA) 10 min. OT . Využití: 4:2 . Víoslabení: 0:1 . Diváci:150 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 8:1, 8:3, 11:3 .
Karlovy Vary: Hruška (Habal) - Ryžuk, Šik, Schusser, Přindiš, Funk, Rohan M., Dlapa - Frk, Hudák, Flieger, Kellner, Chaljavin, Mareček, Sýkora, Vaněk, Vachovec, Baar, Kverka, Rohan T., Záhora
Kladno: Lejsek (Vokatý) - Pour, Kužel, Petráček, Pulchart, Šmíd, Látal, Jupa - Suk, Butor, Melka, Máša, Medřický, Doskočil, Drda, Kupec, Bušek, Uleščenko, Stach, Čurda

Komentář k utkání

Oba aktéři dnešního utkání začali zápas ve svižném tempu. A tak sotva poté, co se domácí Energie oklepala z počátečního náporu hostí, začala se drát do protiútoku. Nejprve to zkoušel David Kellner při úniku dva na jednoho, ale jeho teč mířila mimo brankovou konstrukci. Následná akce však již branku přinesla. Ve 3. minutě při početní převaze o jednoho muže natlačili hosty do jejich pásma a při následném závaru dorazil puk za brankovou čáru Michal Vachovec. Domácí odskočili soupeři na dvoubrankový rozdíl. Martin Rohan spolu se svým bratrem ujeli při vlastním oslabení a snad díky příbuzenskému poutu si první jmenovaný přesně dojel a dorazil puk za brankářova záda, stalo se tak ve 13. minutě. Hosté začali bít na poplach a ještě tutéž přesilovou hru využili. Přesněji se tak stalo v 15. minutě, když David Stach tečoval puk za již bezmocného Petra Hrušku. Domácí i přesto neztratili chuť hrát naplno a důkazem toho byla i poslední změna skóre, která se udála v 17. minutě, kdy si Dominik Vaněk dojel vyražený puk brankářem a zavěsil pod víko odkryté klece. Domácím se ještě v samém závěru naskytla šance na zvýšení skóre v podobě trestného střílení, ale Filip Lejsek obstál proti střele zápěstím v podání Tomáše Rohana.

Druhá třetina se nesla jasně v duchu neutuchajícího tlaku domácích hokejistů. Jak tomu bylo v první třetině, tak i v té druhé využili hned první přesilovou hru. Martin Frk se jako poslední dostal k vyraženému kotouči a nebylo pro něho těžké dostat jej do sítě. Hned o dvě minuty později se ve 26. minutě prosadil David Kellner, když při úniku dva na jednoho prostřelil hostujícího Lejska. Poté to šlo s hosty jako na houpačce, postupně se prosadil Tomáš Rohan ve 28. minutě střelou mezi betony, poté se trefil Valerii Chaljavin, který ve 31. minutě své sólo po třetině hostí zakončil brankou a posledním skórujícím za domácí byl David Kellner, který po přesném pasu od Vachovce navýšil náskok Energie na exhibiční. Hosté, ač zmátoření, přeci jen našli síly a snížili nepříznivé skóre. Nejprve se trefil Tomáš Bušek ve 36. minutě a poté Vojtěch Butor, který přesnou ranou zápěstím snížil na konečných 8:3 po druhé třetině.

Do třetí třetiny vstoupili oba celky s vědomím dnešního vítěze a bylo to znát i na jejich hře. Hrála se na rozdíl od prvních dvou dějství méně útočně laděná hra s minimem ofenzivních výletů z obou stran. I přesto se však v této třetině urodili brankové příležitosti a to pouze z hokejek domácí Energie. V 50. minutě se prosadil Petr Přindiš při početní převaze o dva muže. Jubilejní branky se domácí dočkali hned dvě minuty na to. Přesněji v 52 minutě, kdy Jaromír Kverka po přihrávce od Schussera přesně zakončil mezi betony brankáře Lejska. Poslední branku přibalil kladenským na cestu Jakub Mareček, který po ukázkové souhře celé lajny zakončil přes brankářův beton. Více branek už v zápase vidět nebylo. Energetici jasně přehráli Kladno 11:3 a měli tak možnost, si při téměř exhibičním zápase vyzkoušet všechny styly hry.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie): Sehráli jsme, myslím si kvalitní utkání. Dařilo se nám střelecky a také jsme trošku využili slabšího dne hostujících gólmanů. A za stavu 8:1 jsme tam malinko otevírali prostor a měli jsme z toho trošku strach, ale hráčům nespadla vůle před třetí třetinou a zápas jsme dotáhli do vítězného konce, tak jak jsme si to představovali. Sice je výsledek 11:3 dobrý, avšak neznamená to nic jiného, než tři body a i kdyby to bylo 2:1, tak jsou to pořád tři body. Hlavním důvodem dnešního vítězství byly dobře sehrané přesilové hry, kdy se hráči tlačili do brány, chtěli tam chodit, chtěli clonit a dorážet a z toho padaly branky. A navíc soupeř nám často umožňoval dostávat se do přečíslení.