HC Energie Karlovy Vary

Martin Zaťovič: Prostě jsme si šli za svým

Po třech domácích zápasech bez jediného bodu se energetici oklepali a proti Třinci sehráli výbornou partii s minimem chyb, zajištěnou obranou a štěstím v koncovce. Ke zhodnocení vydařeného utkání jsme si přizvali hráče, který byl v utkání velice aktivní a vytvářel si slibné šance. "Spadla na nás deka, ale doufáme že nás ten dnešek nakopne opět nahoru," začal svůj komentář ofenzivní mladík Martin Zaťovič. Celý rozhovor čtěte uvnitř článku.
Úleva, spokojenost a úsměvy. To a mnoho jiného bylo vidět na tvářích energetiků při pozápasových rozhovorech. Smolné prokletí KV Areny je ta tam a nutno podotknout, že se tak stalo hlavně díky zlepšené hře domácích, ze kterých opadla nervozita a šli do zápasu naplno. „V kabině je určitě obrovská radost, protože ty tři prohry na domácím hřišti už byly šílené. Měli jsme sice cíl vyhrát už na začátku sezony ten první zápas, ale bohužel se nám to nijak nedařilo a padla na nás taková menší deka. Proto jsme o to víc rádi, že už jsme to dneska zvládli. Byl to velice těžký zápas a my doufáme, že nás to nakopne zase nahoru,“ začal své hodnocení úterní velice aktivní útočník.

Energetikům se vyvedl oproti předchozím zápasům již samotný začátek utkání. V první třetině prostřelili hostujícího Dubu sice jen jednou, ale rozhodně to byla právě Energie, která diktovala tempo hry v začátcích zápasu. „Do každého utkání vstupujeme se stejnou a jasnou taktikou, ale naší chybou bylo, že jsme jí špatně plnili v těch prvních třech domácích utkáních. Dnes jsme si kladli na srdce, abychom nedostali branku, a že musíme hrát ze zabezpečené obrany a musíme to nějak vybojovat. Potom jsme dali gól, což nás jenom uklidnilo po zbytek zápasu.“

I přes dominující výkon zelenobílých se přece jenom hosté z Třince dostali na jednobrankový dostřel. Hlavně ve druhé třetině, kdy po brance třineckého Růžičky snížili na 2:1 a následně domácí nepouštěli do žádných akcí, bylo energetikům těžko, ale gól Petra Kumstáta v závěru třetiny vnesl opět klid na domácí střídačku. „Řekl bych, že speciálně dneska jsem necítil žádný strach z nepříznivého vývoje utkání. Prostě jsme si šli za svým cílem, že dnes musíme vyhrát za každou cenu. Trenéři nás samozřejmě také nabádali, abychom si to utkání nenechali utéct,“ pokračoval ve svém hodnocení rodák z Přerova.

Jednou ze změn, ke kterým došlo v sestavě, byl mimo roztrhnutí věží Skuhravý - Kumstát také nástup Lukáše Sáblíka do branky, který zde vystřídal svého zraněného jmenovce Mensatora. Na hře domácích to však nic nezměnilo. Hráli z perfektně zajištěné obrany, kterou v zádech kryl, následně vyhlášený nejlepší muž zápasu. „Náš tým je zvyklý na oba dva Lukáše, takže si myslím, že nebyl vůbec žádný problém. Lukáš dnes zachytal fantasticky a díky němu jsme dnes vyhráli, takže se určitě nedá mluvit o nějaké nesehranosti v obraně,“ dokončila svůj ohlas stabilní opora karlovarské ofenzivy Martin Zaťovič.

Související články

Ohlasy k zápasu | út 22.9.2009

Ján Mucha: Už jsme potřebovali vyhrát

Preview k zápasu | po 21.9.2009

V úterý přijďte na souboj západ vs. východ