HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost i junioři si připsali body

S. Dorost: HC Energie - KLH Chomutov 6:2 (2:2, 3:0, 1:0)
Junioři: Bílí Tygři Liberec - HC Energie 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Doposud žádný vítězný zápas. S tím nastupovali karlovarští starší dorostenci k utkání se sousedním Chomutovem. Snaha získat alespoň bod je hnala kupředu a na domácím ledě se jim podařilo ukázat, že i oni umí vyhrát. Vítěznou branku zaznamenal Tomáš Sýkora (na snímku). Plný bodový zisk zaznamenali i junioři. Na ledě Liberce se dvakrát trefil obránce Ondřej Dlapa.
Extraliga staršího dorostu, 8. kolo, pá 25.9.2009, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Chomutov
6:2
2:2, 3:0, 1:0
Branky a nahrávky:5. Zadražil (Sýkora), 15. Tomeček (Winkler), 25. Sýkora (Urbančok), 39. Winkler (Táborský, Hluchý), 39. Táborský (Winkler), 47. Zadražil (Tomeček) - 6. Fronk (Taraška), 12. Taraška (Hammerbauer) . Vyloučení: 11:15 . Využití: 2:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 50 . Střely na branku: 46:37 . Průběh utkání: 2:2, 5:2, 6:2 .
Karlovy Vary: Honzík - Hluchý, Lintemer, Valeš, Urbančok, Matyáš, Konečný, Gombár, Troška - Táborský, Winkler, Sýkora, Zadražil, Svoboda, Vrána, Tomeček, Formánek, Beran, Záhora.
Chomutov: Příhoda - Havel, Tverďák, Pištola, Škrdle, Čížek, Motejlek - Hammerbauer, Hradil, Taraška, Novák, Bauer, Lenhert, Novák, Vlček, Mazánek, Fronk, Hrabák, Navrátil.

Komentář k utkání

Hned v počátku první třetiny dostali domácí šanci v podobě vyloučeného Karla Škrdleho. Chomutovský brankář Aleš Příhoda ale výtečně čelil nátlaku a svůj tým v oslabení podržel. Jeho pozornost vyzkoušel střelou od modré Pavel Valeš. Pár vteřin na to se o pokus zasloužili Marek Švec s Tomášem Sýkorou. Ani to ale Příhodu nepřekvapilo a schoval puk pod svou lapačku. Ovšem proti tečovanému kotouči po střele Matěje Zadražila na začátku páté minuty už gólman nic nezmohl, a tak se Tomáš Sýkora mohl poprvé radovat ze svého gólu. Radost na domácí střídačce ale netrvala dlouho. Chomutov jako by inkasovanou brankou ožil a po minutě bylo srovnáno. Po přihrávce Lukáše Tarašky od modré se k puku probojoval Jiří Fronk a zamířil nad rameno rozkleknutého Honzíka. Připsaná asistence Lukášovi Taraškovi nestačila a ve dvanácté minutě se trefil pod víko karlovarské branky. Karlovarští se ale touhy po bodech nevzdali a po střele Filipa Winklera z úhlu, kterou brankář odrazil k levé tyči, využil příležitosti Vojtěch Tomeček. Třetinu zakončila ještě jedna nepříjemná střela Tomečka z kruhu, kterou chomutovský gólman odklidil ze svého dohledu.

Do druhého dějství vkročili domácí hrou v oslabení. Než se ale hosté stihli rozkoukat před brankovištěm Davida Honzíka, stav hráčů se vyrovnal. Vyloučeného Jana Hammerbauera vystřídal na trestné lavici Ondřej Vlček, a tím dostala Energie šanci zvýšit náskok. Po kombinaci Jana Urbančoka s Tomášem Sýkorou musel Příhoda tahat puk ze své brány a Sýkora se radoval podruhé. Po řadě vyloučení, ke kterým přispěla i šarvátka na ledě, se domácí dostali do početní výhody, které taky využili. Přihrávky mezi kruhy zmátly Příhodu a odražený puk trefil nad beton Filip Winkler. Aby Winklerovi do sbírky nechyběla ani asistence, přihrál po půl minutě Otovi Táborskému, a ten propálil hostujícího brankáře.

I do poslední části vstoupili energetici vyloučením. Honzík byl ale ve střehu a puk za svá záda nepustil. Brzy se počet hráčů na ledě opět vyrovnal. Trestná lavice ani nestačila vystydnout a už na ní putoval z každého týmu jeden hráč. To ale nezabránilo Matějovi Zadražilovi, aby z přihrávky Vojtěcha Tomečka vytěžil šestý gól zápasu. Puk se odrazil od tyčky a zapadl do brány. Druhou polovinu třetí třetiny provázela řada vyloučení, takže ani jeden z brankářů si neměl šanci vydechnout. Na stavu se již ale nic nezměnilo, zápas tedy skončil vysoko 6:2.