HC Energie Karlovy Vary

Energetičky pokračují ve své sérii vítězství

Ženy: HC Energie - HC Roudnice nad Labem 7:3 (3:0, 1:0, 3:3)
Další příležitost ukázat se na domácím ledě a pokusit se udržet svou neporazitelnost dostaly karlovarské energetičky. V nedělním zápase proti nim nastoupil tým z Roudnice, který si domů odvezl sedm gólů a body nechal na ledě domácích. Podrobnosti o zápase se dočtete uvnitř článku.
Liga žen - skupina B, 6. kolo, ne 11.10.2009, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Roudnice
7:3
3:0, 1:0, 3:3
Branky: Bauerová 3, Brichová, Hessová, Hajdová, Hornová - Černá 2, Křížová. Asistence: Brichová, Hessová, Mašková, Štollová, Forejtová, Wadowská, Pöpperlová, Kotrbáčková, Nárožná, Orlichová - Feixová. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 39:14. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1, 7:3.
Karlovy Vary: Sýkorová - Hessová, Kotrbáčková, Hajdová, Hornová, Wadowská, Schildhabelová - Štollová, Bauerová, Mašková, Forejtová, Pöpperlová, Růžičková, Nárožná, Brichová, Orlichová, Čarnecká, Bryndačová, Erbertová.

Komentář k utkání

Po reprezentační pauze se na ledě ukázaly opět hráčky Karlových Varů, proti kterým se postavil tým z Roudnice. Trenér domácích se rozhodl dát příležitost i nováčkům, a tak si svou premiéru na ledě odbyla také Petra Čarnecká. Z první branky se domácí radovaly po kombinaci Štollové s Maškovou, kdy skóre otevřela Jitka Bauerová. Té jeden gól nestačil a po necelých dvou minutách se trefila podruhé, tentokrát za asistence Dominiky Forejtové, která se chtěla prosadit i gólově, ale šance o pár vteřin později ji nevyšla podle jejích představ. Před koncem první třetiny se ale podařilo zvýšit náskok po akci Orlichové, která uvolnila Wadowskou a její střelu sklepla za záda gólmanky Petra Brichová.

Na začátku druhé části se podařilo ujet roudnické obraně Forejtové, na brankářku Soukupovou ale nevyzrála. Poklidnou hru druhé dvacetiminutovky přerušil až čtvrtý gól, kdy se ve 35.minutě podařilo prostřelit hostující brankářku, kdy střelu Michaely Hornové od modré tečovala Sabina Hajdová a upravila tak stav na 4:0.

Třetí dějství začalo šťastněji pro energetičky. V polovině 41.minuty se k puku dostala Ivana Hessová , prokličkovala přes celé hřiště a střelou pod víko zvýšila na 5:0. Šestá branka přišla v zápětí. Ve 43.minutě přihrála Kotrbáčková Michaele Hornové a i ta dostala příležitost se zapsat na seznam střelkyň. Poté přišla řada i na Roudnici. V 51.minutě snížila náskok domácích po samostatné akci Černá, na její gól zareagovaly Karlovaračky svou sedmou brankou a zároveň hattrickem Jitky Bauerové, které k němu dopomohla asistencí Andrea Nárožná. Poslední minuta byla v režii hostujících. Po trefách Křížové a Nárožné snížily na 7:3, body si ale zaslouženě připsal domácí tým.