HC Energie Karlovy Vary

Energie zakončí svá venkovní utkání v Mladé Boleslavi

Sérii zápasů, ve kterých energetici obrážejí kraje republiky a hostují na ledech soupeřů, zakončí tuto neděli v Mladé Boleslavi. S jedním z překvapení letošního ročníku v KV Areně prohráli, a mají tak soupeři co vracet. Utkání s týmem, na který Západočeši ztrácí pouhý bod s tím, že Boleslav má náskok jednoho odehraného zápasu, začíná v 18:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis | Video přenos.

O soupeři

Příjemným překvapením extraligy je umístění Mladé Boleslavi v tabulce. Tým, který svou účast v nejvyšší soutěži musel potvrzovat barážovými zápasy s Ústím nad Labem, se nyní drží v polovině tabulky a na domácím ledě si málokdy nechává vzít body. Co se týče bojů Boleslavi na ledě soupeřů, vypovídají statistiky spíše ve prospěch protihráčů. Pro postavení v klidném středu je důležité, že Bruslařský klub dokáže porážet především celky, které jsou v tabulce za ním. Z lépe postavených mužstev pak svěřenci Vladimíra Čermáka dokázali zaskočit Třinec a České Budějovice.

Družstvu, které před sezonou značně posílilo a přivedlo si hráče i ze sousedního Slovenska, se změna v kádru evidentně vyplatila. Každý z nových hráčů si na své konto připsal minimálně jeden kanadský bod. Nejlépe je na tom však útočník Richard Král, který ze 14 odehraných zápasů odešel se 14 body (9+5) a je zároveň nejlepším střelcem klubu.

Antonik: Chceme Boleslavi oplatit domácí porážku

„To, že jsme s Boleslaví ztratili doma tři body, nás hodně štve,“ přiznává na úvod trenér Mikuláš Antonik.

Karlovarské mužstvo se na nedělní střetnutí připravuje jako na každý jiný zápas, který hraje na ledě soupeře. „Podle mého je Boleslav velice zkušeným mužstvem. Mají hodně kvalitních hráčů, kteří si dokážou zorganizovat hru,“ pokračoval asistent Josefa Palečka a dodal: „Musíme si dávat pozor na zbytečné fauly. Dokážou velice dobře sehrát přesilovky. Naopak se musíme snažit dostat je pod tlak a prosadit se.“

Jak na Slavii, tak ve Vítkovicích bránila Energie velice dobře střední pásmo. „To také bude jeden z rozhodujících aspektů. Doufám, že kluci výkony z těchto zápasů zopakují,“ věří nejmladší z trojice karlovarských koučů.

V posledních pěti zápasech získala Energie třináct bodů z patnácti možných. „Je to lepší než na začátku soutěže, ale ještě to není úplně ono. Abychom byli úplně spokojeni, tak nám chybí větší bodový zisk a lepší postavení v tabulce,“ nepřeceňuje Antonik současnou výsledkovou sérii.

Na šestou příčku zaručující přímý postup do play off ztrácí Energie sedm bodů, má přitom odložený zápas s Pardubicemi k dobru. V minulé sezoně si energetici postup do šestky zajistili až v posledním kole, shodou okolností vítězstvím nad Mladou Boleslaví. „Podle mého to bude letos stejné. Rozhodovat se bude až v 52. kole. Kdo bude mít více sil, štěstí a bude více v pohodě, tak se probojuje přímo do play off. Naším cílem je se do těchto pater tabulky ještě vyškrábat,“ uzavřel trenér rozhovor.

Poslední kolo

HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 3:4 (0:1, 2:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Sičák (Burger), 37. Štefanka (Varaďa), 60. Burger (Sičák) - 13. Košťál (Pech), 29. Kristek, 32. Čutta (Pletka, Skuhravý), 39. Kumstát (Skuhravý, Hájek).

BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 4:5 pp (1:1, 1:2, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Boháč (Bahenský, Sýkora), 37. Pabiška (Lehikoinen), 43. Král, 59. Kasík (Žabka) – 5. Galvas (Balaštík, Leška), 33. Čech, 34. Leška (Balaštík), 46. Balaštík (Nosek), 65. Nosek.

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize15 - 6 - 1 - 2 - 6 – 45:41 - 22 b
Průběžné umístění10. místo
Nejproduktivnější hráčVáclav Pletka - 15 bodů (7+8)
Nejlepší střelecVáclav Pletka - 7 branek
Nejlepší nahrávač Václav Skuhravý - 10 asistencí
Nejlepší v +/-Václav Pletka, Ján Mucha +6 bodů
Nejtrestanější hráčVáclav Skuhravý - 54 TM
BrankářiLukáš Mensator 89.64 %, 3.53 g/z
Lukáš Sáblík 92.77 %, 2.06 g/z
Úspěšnost přesilovek14.49 %

BK Mladá Boleslav
Utkání v extralize16 - 6 - 2 - 1 - 7 – 44:42 - 23 b
Průběžné umístění8. místo
Nejproduktivnější hráčRichard Král - 14 bodů (9+5)
Nejlepší střelecRichard Král - 9 branek
Nejlepší nahrávačSýkora, Macho – 8 asistencí
Nejlepší v +/-Richard Král +7 bodů
Nejtrestanější hráčJaroslav Kasík - 63 TM
BrankářiMarek Schwarz 92.89 %, 2.38 g/z
Michal Valent 94.59 %, 2.35 g/z
Úspěšnost přesilovek12.82 %

Vzájemné zápasy 2009/2010

04. kolo HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 3:4

Vzájemné zápasy 2008/2009

13. kolo BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 4:3 sn
26. kolo HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 3:2 pp
39. kolo BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 3:2 pp
52. kolo HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 4:2

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Čutta, Dobroň, Hájek, Tribuncovs, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Pletka - Melenovský, Kristek, Hluchý - Dej, Pech, Košťál - Zucker, Kuběna, Zaťovič.

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Žabka, Kasík, Šterbák, Duben, Jiruš, Čížek, Lehikoinen – Pabiška, Král, Sup - Bahenský, Sýkora, Boháč – Fabuš, Šagát, Macho – Gajovský, Vrbata, Handlovský.


Zkompletují energetici vynikající venkovní sérii a vytěží i na ledě Boleslavi další tři body?

Související články

Reportáž | ne 18.10.2009

Energie v Boleslavi opět neuspěla