HC Energie Karlovy Vary

Energie v Boleslavi opět neuspěla

BK Ml. Boleslav – HC Energie 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
Mladoboleslavský stadion není hokejistům HC Energie nakloněn. Loni na ledě nováčka Západočeši získali jen dva body a ani první letošní představení podle jejich představ rozhodně nedopadlo. Karlovarští pistolníci nepřetavili doslova drtivý tlak v úvodu ve své vedení. Naopak to byli trpěliví borci z města automobilů, kdo si ve druhé části vystřílel rozhodující náskok. K neveselému návratu do KV Areny, kde Energii čeká už v úterý duel se Zlínem, okořenili domácí v ještě trpkou výslužkou v podobě dalších branek v části třetí. Korekce z holí Hluchého (na snímku) a Kristka už v závěru nemohly velký zvrat přinést.
O2 extraliga, 17. kolo, ne 18.10.2009
Ml.Boleslav
Karlovy Vary
4:2
0:0, 2:0, 2:2
Branky a nahrávky: 24. Bahenský (Gajovský, Němeček), 39. T. Sýkora (J. Kasík), 42. Nouza (T. Sýkora), 46. Macho (Gajovský, Fabuš) - 50. Hluchý (Tribuncovs), 53. Kristek (Hluchý, Hájek). Rozhodčí: Salminen (Fin.), Husička - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5, navíc Skuhravý (K. Vary) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3740. Průběh utkání: 4:0, 4:2.
Ml.Boleslav: Valent - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Němeček - Pabiška, R. Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Šagát, Macho, Fabuš - Bahenský, Gajovský, Handlovský
Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Prošek, Dobroň, Hájek, Tribuncovs, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Pletka - Melenovský, Kristek, Hluchý - Dej, Pech, Košťál - Zucker, Kuběna, Zaťovič

Komentář k utkání

Karlovarští si vynutili v úvodu tlak a už po 14 vteřinách Pletka prověřil gólmana Valenta, kterému dali domácí trenéři důvěru od začátku zápasu teprve podruhé v sezoně. Ještě v první minutě se slibně otevřel prostor před boleslavskou brankou Skuhravému, ale hostující forvard se k zakončení nakonec nedostal. Středočeši se poprvé výrazněji ozvali v páté minutě, kdy Šterbák hledal z pravé strany Boháče, ten ale před Sáblíkovou brankou netrefil kotouč ideálně. Vzápětí usedl na trestnou lavici Němeček, jenže Západočeši v přesilovce příliš kloudných akcí nevymysleli.

Bruslařský klub si poprvé vyzkoušel početní výhodu ve 12. minutě poté, co byl vyloučen Pletka, jenže ani domácím hra proti oslabenému soupeři nevyšla. Naopak hodně starostí měl Valent, když se na něj řítil osamocený Kumstát, ale domácí strážce branky v těžké chvíli podržel své spoluhráče. V 16. minutě se mohl gólově připomenout svým bývalým parťákům obránce Duben, ale jeho pokus od modré nakonec Sáblíka jen vystrašil.

Do druhé třetiny vstoupili domácí sympaticky, což se projevilo v 24. minutě i na skóre. Gajovský zpoza branky adresoval přihrávku Bahenskému, který měl před Sáblíkem dostatek prostoru na zamíření a přesnou trefou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. Vzápětí při přesilovce překonal Sáblíka podruhé Sýkora, ale jak potvrdil finský sudí Salminen po konzultaci s kolegou u videa, útočník domácích do kotouče úmyslně kopl.

Ve 31. minutě zavařil svým spoluhráčům Šterbák, hosté se dostali do přečíslení 2 na 1 a následnou nepřehlednou situaci před Valentem řešil obránce Mladé Boleslavi faulem. S přesilovkou ale hosté nenaložili nejlépe. Podobný klid už domácí zadáci neměli ve 34. minutě, kdy se kolem nich prohnal Kristek, ale své sólo nedokázal zakončit gólově. O tři minuty později usedl na trestnou lavici karlovarský Zaťovič a hned v úvodu početní výhody se snažil osvědčit svůj přesilovkový přehled Král. Kapitán domácích zpoza branky přihrál Supovi, ten byl však tísněn. Na 2:0 tak upravil až o chvíli Sýkora, jenž si spravil chuť a jeho druhá trefa v zápase, tentokrát hokejkou mezi Sáblíkovy betony, už byla platná.

V úvodu třetí třetiny domácí dohrávali zkrácenou přesilovku díky trestu Košťála a sedm vteřin po jeho návratu na led skórovali potřetí. Duben sice trefil jen tyč, ale následný závar před Sáblíkem ukončil Nouza, proti jehož brance neměl námitky ani videorozhodčí. Ve 45. minutě kapitulovali hosté počtvrté. Přečíslení 2 na 1 vyřešil přesnou přihrávkou Gajovský a zakončující Macho měl značně zjednodušenou pozici.

Za stavu 4:0 se už zdálo, že je o vítězi rozhodnuto, ale domácí si zkomplikovali život. V polovině závěrečné třetiny nejprve ve vlastním oslabení skóroval přesnou trefou Hluchý a tentýž hráč měl v 52. minutě prsty i v brance na 2:4, kdy asistoval Kristkovi. Ideální podmínky ke vstřelení kontaktního gólu měli svěřenci Josefa Palečka o čtyři minuty později, kdy byl vyloučen Pabiška, ale bránící čtveřice byla úspěšná, a tak se žádné závěrečné drama nekonalo. Také druhé letošní vzájemné měření sil vyznělo pro Mladou Boleslav.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (BK Mladá Boleslav): Vary vstoupily do utkání velice dobře a nás podržel brankář Valent. Tím, že jsme první třetinu dohráli 0:0 a povedl se nám vstup do druhé části, tak se zápas začal lámat na naši stranu. Potvrdili jsme to i ve třetí třetině. Bohužel jsme se ale zase nevyvarovali toho, že za takového stavu začneme hrát něco jiného a zbytečně inkasujeme. Pak jsou z toho nervy.

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): Nezačali jsme špatně. První třetinu jsme byli v pohybu, dobře jsme hráli ve středním pásmu a vytvořili jsme si nějaké šance, které jsme bohužel neproměnili. Pak ale přišel vstup do druhé třetiny, kdy jsme do páté minuty inkasovali dva góly, což se opakovalo i ve třetí části. Boleslav byla velice důrazná v předbrankovém prostoru a vytěžila z toho branky. Jediné pozitivum ze zápasu pro nás je skutečnost, že jsme to za stavu 4:0 nezabalili a snažili se to trošičku zdramatizovat. Na bodový zisk to ale nestačilo.

Související články