HC Energie Karlovy Vary

Energie se vrací na svůj led a přivítá Zlín

Po zisku příjemných šesti bodů na hřištích soupeřů se Energie opět představí v KV Areně, kde bude chtít potvrdit vzrůstající formu. V úterý od 18:00 ji však nečekané nic snadného. Kouč Venera na západ přiveze silný tým, který se drží na předních místech tabulky. Přijďte proto energetiky podpořit! Lístek tentokrát zakoupíte za polovic, navíc máte šanci stát se 100-tisícím návštěvníkem KV Areny a odnést si malé překvapení.
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis | Arena Radio | Video přenos.

O soupeři

První čtvrtina základní části se hokejistům Zlína vyvedla nad očekávání a po sedmnácti odehraných kolech se drží v silné šestce celků, které nasbíraly alespoň 30 bodů. Krátce jim patřila dokonce první příčka v tabulce. Přišli o ní po posledních dvou neúspěších s celky z dolní poloviny tabulky. Jinak ale svěřenci Zdeňka Venery zatím dokážou pravidelně bodovat na Stadionu Luďka Čajky i na hřištích soupeřů. Zcela bez bodu doposud skončili jen čtyřikrát, paradoxně dvakrát tomu bylo s trápícím se Libercem.

O střílení branek se ve Zlíně starají všechny formace a přes deset kanadských bodů se zde dokázali přehoupnout pouze 2 hokejisté (pro srovnání v Energii jich je šest). Petr Leška (5+11) již tradičně většinu svých bodů nasbíral díky přesným přihrávkám. Nejlepším střelcem mužstva je i přes pozdní start zaviněný zraněním z přípravy Jaroslav Balaštík (7+7). V produktivitě i statistice +/- mezi obránci vyniká Lukáš Galvas, který do Zlína přestoupil po sezoně 2003/04 právě z Karlových Varů. Jednoznačnou brankářskou jedničkou Valachů je teprve devatenáctiletý Jakub Sedláček, který letos ze všech extraligových gólmanů odchytáno nejvíce minut.

Energii již pomůže Skladaný

„Zlín se prezentuje pro ně typickou hrou. Budou hrát dozadu a snažit se co nejvíce naši taktiku rozbourat. Další jejich předností jsou přesilové hry. Nesmíme se jim přizpůsobit. Jakmile přijmeme tu jejich uspávací taktiku, tak nemůžeme uspět. Musíme se prosadit bojovností a agresivitou,“ začal prognózy k zápasu trenér Josef Paleček.

Podle statistik se Energii převážně daří vyhrát utkání, ve kterých vstřelí první branku. „Bohužel je to tak. I v případě nedělního zápasu tomu tak bylo. Kdybychom ty první dvě šance využili, mohlo utkání dopadnout jinak,“ přiznal kouč a pokračoval: „My už konečně musíme vyhrávat doma. Venku hrajeme dobře, ale doma nám soupeř hru bourá. Snaží se obsadit obranné a střední pásmo a my se konečně musíme naučit tu obranu překonat.“

Ani tentokrát nemohou trenéři spoléhat na všechny své opory. „Mimo hru jsou stále Mucha a Čutta. V Mladé Boleslavi hrál už Prošek, i když nebyl ještě stoprocentně fit. Na druhou stranu už můžeme počítat se Skladaným,“ dodal Josef Paleček potěšující zprávu.

KV Arena přivítá svého 100tisícího návštěvníka

Přestože je nová multifunkční aréna v Karlových Varech v provozu jen pár měsíců, již si do ní našla cestu při různých kulturních, společenských a sportovních akcích pěkná řádka návštěvníků. A při utkání se Zlínem očekáváme jedno významné jubileum. Turnikety KV Areny by totiž měl projít návštěvník číslo 100.000! Tento šťastlivec se může těšit zajímavé překvapení od města Karlovy Vary, KV Areny a HC Energie!

Poslední kolo

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 24. Bahenský (Gajovský, Němeček), 39. T. Sýkora (J. Kasík), 42. Nouza (T. Sýkora), 46. Macho (Gajovský, Fabuš) - 50. Hluchý (Tribuncovs), 53. Kristek (Hluchý, Hájek).

PSG Zlín - HC BENZINA Litvínov 4:5 sn (2:1, 1:1, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. min Roman Vlach (Kubiš), 19. Balán (F. Čech, Míka), 30. Balaštík (Linhart), 51. Balaštík (Leška) - 18. Lukeš (Jánský, Pilař), 25. V. Hübl (Jenáček, Pilař), 43. Jenáček (Švarný, Kubát), 49. Trávníček, rozhodující nájezd V. Hübl

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize16 - 6 - 1 - 2 - 7 – 47:45 - 22 b
Průběžné umístění10. místo
Nejproduktivnější hráčVáclav Pletka - 15 bodů (7+8)
Nejlepší střelecVáclav Pletka - 7 branek
Nejlepší nahrávač Václav Skuhravý - 10 asistencí
Nejlepší v +/-Václav Pletka, Ján Mucha +6 bodů
Nejtrestanější hráčVáclav Skuhravý - 66 TM
BrankářiLukáš Mensator 89.64 %, 3.53 g/z
Lukáš Sáblík 92.14 %, 2.26 g/z
Úspěšnost přesilovek14.67 %

PSG Zlín
Utkání v extralize17 - 7 - 4 - 2 - 4 – 50:44 - 31 b
Průběžné umístění4. místo
Nejproduktivnější hráčPetr Leška - 16 bodů (5+11)
Nejlepší střelecJaroslav Balaštík - 7 branek
Nejlepší nahrávačPetr Leška – 11 asistencí
Nejlepší v +/-Galvas, Švrček +5 bodů
Nejtrestanější hráčIvan Rachůnek - 33 TM
BrankářiJakub Sedláček 92.56 %, 2.39 g/z
Tomáš Štůrala 88.10 %, 4.62 g/z
Úspěšnost přesilovek17.48 %

Vzájemné zápasy 2009/2010

05. kolo PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 4:1

Vzájemné zápasy 2008/2009

02. kolo PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 2:0
15. kolo HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 3:1
28. kolo PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 5:0
41. kolo HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 1:2sn

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Prošek, Dobroň, Hájek, Tribuncovs, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Pletka - Melenovský, Kristek, Hluchý - Dej, Pech, Košťál - Zucker, Kuběna, Zaťovič.

PSG Zlín: Štůrala - Hamrlík, Linhart, Nosek , Švrček, Bořuta, Kučný, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Záhorovský, Balán, F. Čech. Trenéři Venera, Rostislav Vlach, Hrazdira.


Zkrotí energetici v domácím prostředí Valachy a oplatí jim porážku z prvního střetnutí ?

Související články