HC Energie Karlovy Vary

Lukáš Mensator: Jsem rád, že jsem se opět dostal do branky

Reprezentační gólman Lukáš Mensator se po delším čase opět představil fanouškům Energie. Do branky jej v minulých třech týdnech nepustilo zranění a také fazóna jeho jmenovce Sáblíka. Ani proti Zlínu ale karlovarská jednička nevychytala své první extraligové vítězství v KV Areně. "Po té sérii jsme si už mysleli, že se zvedáme. Bohužel teď zase přišly dvě prohry. Musí se to co nejdříve zlepšit," uvedl Lukáš Mensator po úterním utkání.

Naposledy jste chytal v 10. kole. Dlouho jste čekal na svoji šanci…
Lukáš chytal výborně. Nebyl důvod něco měnit. V každém zápasu bodoval a po prohře s Mladou Boleslaví se trenéři rozhodli udělat změnu. Jsem rád, že jsem se po té delší přestávce dostal do branky. Ale mrzí mě, že jsme se Zlínem získali pouze jeden bod.

Jak se Vám chytalo? Nebyl jste ze začátku trochu nervózní?
Ta přestávka sice byla trochu delší, ale chtěl jsem začít dobře. Dostal jsem v každé třetině po jedné brance. Zase těch gólů bylo hodně. Zatím se mi nedaří srazit to pod tři branky na zápas. Doufejme, že to příště bude lepší.

Jste sám se sebou spokojený?
Já bych nás hodnotil jako tým. Venku nehrajeme špatně. V tabulce venkovních zápasů se držíme na předních příčkách. Bohužel se nám nedaří doma. Prostě to není ono. Musíme se na to zaměřit, aby to bylo lepší.

Jaké jsou podle vás příčiny domácích nezdarů?
To kdybychom věděli, tak nebudeme čekat do osmnáctého kola. Hodně nás to mrzí. Doma se nám vždycky dařilo a bodovali jsme na plno. Halou to určitě není. Ta je krásná a prostředí je parádní. Je to jenom v nás. Nevím proč, ale ještě jsme se nedokázali přizpůsobit. Jedním z důvodů je i to, že soupeři hrají jinak.

Venku praktikujete obranný styl. Doma musíte hrát nátlakově. Je i to možný důvod?
Některé zápasy doma vypadají, jako když k nám jezdil Třinec, na který se nám dlouhodobě nedaří. Je to škoda. Musíme věřit, že to co nejdříve přijde. Před zápasy v Mladé Boleslavi a doma se Zlínem jsme měli sérii, že jsme z patnácti možných bodů udělali třináct. Už jsme si mysleli, že se zvedáme a že se to lepší. Bohužel teď zase přišly dvě prohry.

Co říkají trenéři a vedení klubu na aktuální situaci?
Nikdo v klubu není spokojený. Ani vedení, ani my. Musí se to co nejdříve zlepšit. Takhle to už nejde.

Související články

Preview k zápasu | po 19.10.2009

Energie se vrací na svůj led a přivítá Zlín