HC Energie Karlovy Vary

Energetičky znovu bodovaly, tentokrát s ESA

Ženy: HC Energie - HC ESA Praha 6:0 (4:0, 0:0, 2:0)
Ženská liga pokračovala osmým kolem, ve kterém na svém ledě přivítaly energetičky pražský tým HC ESA Praha. Již v první části zápasu byla znatelná převaha domácího družstva, která západočeškám vynesla další tři body. Dvě branky Energie vstřelila Zuzana Radostová.
Liga žen - skupina B, 8. kolo, ne 25.10.2009, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
ESA Praha
6:0
4:0, 0:0, 2:0
Branky: Radostová 2, Bauerová, Hornová, Forejtová, Fričová. Nahrávky: Bauerová, Mašková 2, Wadowská, Pöpperlová, Vitochová, Schildhabelová, Nárožná. Vyloučení: 3:10. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 46:7.
Karlovy Vary: Lukešová - Hornová, Vitochová, Wadowská, Schildhabelová - Radostová, Bauerová, Mašková, Forejtová, Pöpperlová, Kotrbáčková, Nárožná, Fričová, Růžičková, Bryndáčová, Mokrošová, Orlichová.

Komentář k utkání

V osmém kole ligy žen přivítaly energetičky na svém ledě soupeřky ESA Praha. Předchozí utkání středočeských soupeřek napovídalo, že by vzájemný zápas neměl být zásadním problémem. Ke svému prvnímu startu v letošní sezóně nastoupila Zuzana Radostová, která se vrátila z dvouletého hostování v Kladně. Po delší době se do branky postavila Lukešová, které nedalo velkou práci vychytat si čisté konto.

O výsledku utkání se prakticky rozhodlo již v první třetině. Karlovaračky rozehrály utkání v rychlém tempu a svými kombinacemi přehrávaly soupeřky. Ty se ve snaze bránit rychlejší protihráčky často dopouštěly nedovolených zákroků a byly vylučovány. Tím dávaly příležitost domácím. První přesilovou hru v 5. minutě využila po přihrávce Maškové Jitka Bauerová. Hosté sice v šesté minutě ubránily dvojnásobné oslabení, ale o dvě minuty později se z využití mohly domácí radovat podruhé. Branku vsítila Zuzana Radostová po kombinaci Schildhabelové a Bauerové. Třetí potrestané vyloučení přišlo v jedenácté minutě, kdy se po kombinaci Wadowské s Nárožnou dostala k puku Věra Fričová a zvýšila vedení na 3:0. V první třetině se ke střelkyním přidala ještě Dominika Forejtová za přispění Vitochové a Pöpperlové.

Ve druhé a třetí části dali trenéři příležitost získat nějaké zkušenosti i mladším hráčkám. Energetičky vyslaly na branku soupeřek 19 střel, ale dobře chytající Hůlková všechny likvidovala, včetně samo-statného úniku Radostové ve 21. minutě.

Začátek třetí třetiny opět vyšel lépe domácím a během dvou minut zvýšily na 6:0. Nejprve ve 41. minutě zužitkovala přihrávku Maškové Zuzana Radostová a ve 43. minutě ji následovala stejným způsobem Michaela Hornová. Ta prokličkovala celým hřištěm a trefou pod víko zakončila svůj výlet. Ke konci utkání domácí trochu polevily v tempu, ale předváděly pěknou kombinační hru.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Kliment a Křešimír Schildhabel (trenéři HC Energie): Vyšel nám začátek utkání.Poté následovala řada přesilových her, z nichž jsme po kolektivní spolupráci tři využili. Ve druhé třetině jsme dobře celoplošně kombinovali, ale branka nepadla. Ve třetí třetině soupeřkám došly síly a utkání jsme dohráli v poklidu.