HC Energie Karlovy Vary

KV Arena zhlédne dohrávku s třetími Pardubicemi

Po porážce v Třinci klesla Energie na předposlední příčku. Pohled na tabulku může alespoň částečně vylepšit v úterý od 18:00, kdy v dohrávce 16. kola přivítá hokejisty Pardubic. Ti se dokázali vzchopit po nevýrazném začátku soutěže a patří jim teď opačný pól tabulky. Naváže Energie na vítězství z prvního vzájemného utkání, nebo dále prodlouží svou neutěšenou sérii?
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis | Arena Radio | Video přenos.

O soupeři

Hokejistům Pardubic patří v průběžné tabulce O2 extraligy třetí příčka. Na vedoucí Třinec ztrácí pět bodů, kromě úterní dohrávky v Karlových Varech však mají k dobru i odložené utkání s Českými Budějovicemi. Celek, jenž loni po druhém místě v základní části vypadl již ve čtvrtfinále play off, tak zatím může být se svými výsledky spokojen.

V samotném začátku základní části přitom Východočeši nijak nezářili. Po sedmi utkáních, z nichž kuriózně hned čtyři skončila až po samostatných nájezdech, měli na svém kontě pouze 9 bodů. Probuzení jakoby přinesla až potupná porážka 0:6 z Kladna. V následujících jedenácti utkáních zaznamenali svěřenci Václava Sýkory hned devět tříbodových zisků a v tabulce poskočili vzhůru.

Po mistrovském hostování ve švýcarském Davosu se pozice nejproduktivnějšího hráče Eatonu prodral Petr Sýkora (15+4), zdatně si počíná i jeho parťák z první formace Rostislav Špirko (7+9). S přihlédnutí k dvouzápasovému manku konstatujme, že Pardubice jsou třetím nejlépe střílejícím celkem ligy a zároveň i třetím nejméně inkasujícím. To vypovídá o dobré práci defenzivy, které se šesti kanadskými a pěti plusovými body vévodí Jan Kolář. Na přelomu září a října navíc pardubické mužstvo ještě více posílilo, když v kabině uvítalo amerického obránce Jeffa Jilsona a kanadského útočníka Colbyho Genowaye.

Hašek nepřijede

Jedno z velkých lákadel úterního utkání se nakonec konat nebude. Dominik Hašek, jehož obnovená kariéra v české extralize celé léto plnila stránky novin, se v neděli na ledě Českých Budějovic zranil. Ačkoli by podle prvních informací nemělo jít o nic vážného, bude v KV Areně hájit branku hostů dvojice Martin Růžička – Vladislav Koutský. Domácí kouč Josef Paleček se naproti tomu bude muset obejít bez obránců Michala Dobroně a Jána Muchy.

Poslední kolo

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Bonk (Zíb, Kohn), 15. D. Květoň (Martynek, Malec), 21. M. Růžička (Kohn, Polanský), 58. Kanko (Polák) - 20. Kristek (Čutta, Hájek), 37. Zucker (Zaťovič, Pech).

HC Mountfield - HC Eaton Pardubice 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 48. Šimánek (Micka) – 20. Sýkora (Divíšek), 22. Starý (Koukal, Kolář II), 23. Cetkovský, 24. Pivko (Somík).

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize19 - 6 - 1 - 3 - 9 – 55:57 - 23 b
Průběžné umístění13. místo
Nejproduktivnější hráčVáclav Pletka, Lukáš Pech - 16 bodů (7+9, 6+10)
Nejlepší střelecPetr Kumstát, Václav Pletka - 7 branek
Nejlepší nahrávačLukáš Pech, Václav Skuhravý - 10 asistencí
Nejlepší v +/-Ján Mucha +6 bodů
Nejtrestanější hráčVáclav Skuhravý - 88 TM
BrankářiLukáš Mensator 89.46 %, 3.61 g/z
Lukáš Sáblík 91.59 %, 2.42 g/z
Úspěšnost přesilovek15.56 %

HC Eaton Pardubice
Utkání v extralize18 - 10 - 2 - 2 - 4 - 65:51 - 36 b
Průběžné umístění3. místo
Nejproduktivnější hráčPetr Sýkora - 19 bodů (15+4)
Nejlepší střelecPetr Sýkora – 15 branek
Nejlepší nahrávačPetr Koukal - 11 asistencí
Nejlepší v +/-Libor Pivko +9 bodů
Nejtrestanější hráčJiří Cetkovský - 38 TM
BrankářiDominik Hašek 91.36 %, 2.54 g/z
Martin Růžička 90.08 %, 3.45 g/z
Úspěšnost přesilovek18.52 %

Vzájemné zápasy 2009/2010

03. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:4 sn

Vzájemné zápasy 2008/2009

1. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Moeller Pardubice 2:1
14. kolo HC Moeller Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 5:3
27. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Moeller Pardubice 6:1
40. kolo HC Moeller Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:3pp

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Prošek, Čutta, Hájek, Tribuncovs, Parýzek - Kumstát, Pech, Pletka - Melenovský, Kristek, Hluchý - Dej, Skuhravý, Košťál - Zucker, Haščák, Zaťovič.

Bílí Tygři Liberec: Hašek (14. Růžička) – Jillson, Kočí, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Mocek – P. Sýkora, Špirko, Pivko – Zohorna, Koukal, Starý – Cetkovský, Genoway, Somík – Kolář I, Divíšek, Buchtele.


Přijedou Pardubice nabuzené výhrou z jihu Čech. Povede se Energii zabojovat a prolomit nepříznivou šňůru proher?

Související články