HC Energie Karlovy Vary

Marek Haščák odchází do Zvolena, jeho místo zaujme Pavel Kuběna

Úterní ráno přineslo první odchod z kádru HC Energie v nové sezoně. Karlovarskou šatnu nadobro opustil slovenský forvard Marek Haščák. „Během letní zkoušky se Marek jevil dobře, ale v soutěžním období se ukázalo, že to ještě na extraligovou úroveň není,“ přibližuje odchod třiadvacetiletého útočníka generální manažer klubu Miroslav Vaněk. Při zranění Františka Skladaného zaujme uvolněné místo v kádru Pavel Kuběna, který byl stažen z hostování v Kadani.
Marek Haščák odehrál v Karlových Varech solidní přípravné období, v extraligové soutěži se ale nedokázal prosadit a postupně vypadl ze základní sestavy. „V uplynulých dnech projevil o Marka zájem slovenský Zvolen. Po zvážení naší situace jsme se jej rozhodli uvolnit. K dnešnímu dni jsme ukončili dohodou naší vzájemnou spolupráci,“ upřesňuje další osud bývalého slovenského reprezentanta GM klubu. Marek Haščák stihnul v barvách Energie odehrát 12 extraligových utkání, ve kterých si připsal dvě asistence.

Útočné řady karlovarského týmu doplní klub z vlastních zdrojů. Své další šance se při zranění Františka Skladaného dočká účastník juniorského mistrovství světa z roku 2008 Pavel Kuběna. „Pavla stahujeme z hostování v Kadani. Do první ligy bude jezdit případně na jednotlivá utkání,“ shrnuje závěrem.