HC Energie Karlovy Vary

Stát se nejlepším hráčem utkání byl krásný pocit, přiznal Kuběna

Pavel Kuběna se v utkání s Pardubicemi prezentoval vyrovnávací brankou. Parádně tak oslavil svůj návrat do sestavy na místo Marka Haščáka a zároveň byl vyhlášen hvězdou utkání. Úterní večer patřil ale i dalším svátečním střelcům. Poprvé vyrovnával Václav Skuhravý svým druhým extraligový zásahem v letošní sezoně. Druhý přidal již zmiňovaný Kuběna. Nájezdy pak proměnila dvojice Hluchý a Košťál. V článku si přečtěte i názor Jana Košťála na jeho nájezd, který musel potvrdit až videorozhodčí.

Z vítězství měl Pavel Kuběna velikou radost. „Chtěli jsme získat tři body, ale i s takovým výsledkem musíme být spokojeni. Všichni kluci makali do poslední minuty a při nájezdech jsme měli více štěstí. Jsme v situaci, kdy musíme brát každý bod. Tabulka je hodně napěchovaná,“ oddechl si forvard, který zatím strávil většinu sezony v prvoligové Kadani.

Pavel Kuběna se ale zatím zpátky do Kadaně nechystá. „Hostování mi bylo zrušené. Mezi kluby je ale pořád určitá dohoda, takže bych tam měl občas zajet a odehrát nějaký zápas. Přesně nevím, jak to je,“ upřesnil Kuběna svou aktuální pozici.

Pavel Kuběna viděl svoji vyrovnávací branku jednoduše. „Marek Melenovský na modré čáře dokázal udržet puk. Ten si pak vzal Martin Zaťovič a bekhendem vystřelil. Gólman kotouč neudržel, a ten se došoural až ke mně. Jenom jsem do toho plácnul a spadlo to tam. Měl jsem před sebou prázdnou branku, takže to zase tak těžké nebylo,“ vysvětlil a popsal celou situaci.

Pavel Kuběna měl v úterním zápase jasný úkol. Nahradit zraněného Františka Skladaného. „Dostával jsem hodně prostoru. S tím musím být spokojený,“ pokračoval. Kromě slušného vytížení a vstřelené branky si mladý útočník odnesl ještě jednu příjemnou vzpomínku. Společně s pardubickým Růžičkou byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. „Bylo to pro mě veliké překvapení. Musím se přiznat, že to byl krásný pocit,“ přidal Kuběna.

Při nájezdech se stala jedna velice zajímavá událost. Branku Jana Košťála musel posoudit videorozhodčí. Zatímco fanoušci se radovali, na střídačce Energie panovala nejistota. „Já jsem to ani tak pořádně neviděl. Ale myslím si, že rozhodčí udělal to nejlepší, co mohl. Když si nebyl jistý, tak zavolal video. Tento rozhodčí to vidí z vrchu a může si to zpomalit. Myslím si, že to vyřešil správně,“ pochválil Pavel Kuběna postup sudích.

Jan Košťál: Nevěřil jsem, že mi ten nájezd uznají

Samotný exekutor nájezdu Jan Košťál popsal celou situaci trochu jinak. „Podle mého je nějaké nové pravidlo. Když gólman při zákroku pohne brankou, tak platí gól. Musím se přiznat, že jsme ale nevěřil tomu, že ten gól bude uznán,“ přiznal po zápase.

Honzovo úmyslem při nájezdu bylo udělat Růžičkovi kličku co možná nejrychleji. „Chtěl jsem jí udělat trochu dříve a přehodit gólmanovi beton a ne to dávat po ledu,“ přidal.

Podle Jana Košťála prošel puk stranou branky. „Podklouzl pod tyčkou. Kluci mi potom na střídačce říkali, že když brankář udělá zákrok a posune při tom branku, tak gól platí. On jí před tou mojí střelou nadzvedl a pak to tam prošlo. Jak to ale přesně je s tím pravidlem, to nevím,“ dodal.

Související články

Preview k zápasu | po 26.10.2009

KV Arena zhlédne dohrávku s třetími Pardubicemi