HC Energie Karlovy Vary

Energie přivítá obměněnou Spartu

Ke druhému domácímu zápasu tohoto týdne nastoupí energetici proti pražské Spartě. V KV Areně se proti sobě postaví týmy, které se delší dobu snaží prolomit smůlu, která na ně dopadla. Pražané nově nastoupí s vyměněnou sestavou trenérů. Jak moc tato změna ovlivní jejich hru, můžete vidět už v pátek od 18:00. Přijdte Energii podpořit proti atraktivnímu soupeři v boji na hraně desítky!
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis | Arena Radio | Video přenos.
Vstupenky: Rezervace na Ticketportal.cz.

O soupeři

Týmu, který ještě v loňské sezóně usiloval o postup do finále extraligy a nakonec se umístil na bronzové třetí příčce, se zatím nedaří a snaží se stejně jako Karlovy Vary bojovat proti krizi, která ho potkala. Z dvaceti odehraných utkání zaznamenali Pražané v základní hrací době pouze 4 vítězství. Další body si připisovali v prodloužení nebo až po samostatných nájezdech. Právě proto jim v současné době v tabulce patří devátá příčka, o kterou se navíc bodově dělí s mužstvem Českých Budějovic.

Velký třesk vinou neúspěchů zaznamenalo trenérské trio. Post hlavního kouče nyní po Pavlu Hynkovi a Františku Výborném převezme David Volek s Milošem Holaněm. František Výborný se ujme celku Českých Budějovic. Brankáře měl zpočátku sezóny na starosti Josef Dušek, tuto úlohu na sebe vezme generální manažer klubu a bývalý gólman Petr Bříza.

Podíváme-li se na výrazné opory týmu, nelze přehlédnout statisticky třetího nejlepšího útočníka extraligy letošního podzimu Tomáše Netíka. I s množstvím jeho trestných minut dokázal nashromáždit 24 kanadských bodů. Zvučným jménem pro Pražany byl také Jaroslav Hlinka, kterému ale v pondělí skončilo hostování a vrátil se zpátky do Švédska. Další změnou je, že si dresy navzájem vymění René Vydarený, který oblékne dres Pražanů, se Stanislavem Hudcem. Ten naopak bude ve zbytku sezony nastupovat v barvách Mountfieldu.

O utkání s koučem Kněžickým

Hráči Sparty dostali nový náboj. Výměna trenérů na mužstvo zapůsobí a teď zůstává otázkou, zda to bude dlouhodobé nebo krátkodobé,“ přemítá trenér Pavel Kněžický.

Výměna trenérů na lavičce soupeře před utkáním s Energií už jednou letos nastala. Litvínov také vyměnil trenéry a dokázal v KV Areně uspět. „Máme v tomhle trochu smůlu. Litvínov přijel s novými trenéry. Teď Sparta a po přestávce se střetneme s Českými Budějovicemi, které také povede nový trenér,“ poukázal trenér na zajímavou skutečnost. S hrou stejnou jako v posledním zápase by ale Energie měla uspět. „Musíme si zase vzpomenout na to, co jsme proti Pardubicím hráli. Pokud budeme hrát stejně, tak máme šanci bodovat. Nesmí nám chybět nasazení a obětavost.“

Tandem Volek – Holaň toho zatím dohromady moc neodkoučoval. „Myslím si, že oba neměli moc času s mužstvem něco udělat. Pokusí se hráče uklidnit a stabilizovat obranu. Tomu bude odpovídat i jejich hra. Sparta bude vycházet ze zajištěné obrany a zkusí hrát na brejky. Na to mají dostatek kvalitních hráčů,“ nastínil Kněžický možnou strategii soupeře.

V brance nastoupí jeden ze dvojice Chábera – Přikryl. Přestože se ani jeden z nich letos nedokázal vyvarovat výpadků, karlovarský expert na brankáře upozorňuje na jejich kvalitu. „Oba dva jsou velice dobří. Když proti nám nastoupil Petr Přikryl, podal skoro pokaždé výborný výkon. Trochu se vyhecoval, protože tu hrával. Na druhou stranu my trochu víme jak na něj. Osobně si tedy myslím, že bude chytat Chábera.“

Poslední kolo

HC Energie Karlovy Vary - HC Eaton Pardubice 3:2 sn (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Skuhravý (Kumstát, Košťál), 36. Kuběna (Melenovský, Zaťovič), rozhodující nájezd Milan Hluchý - 16. Pivko (Sýkora, Špirko), 27. Starý (Špirko, Kočí) .

HC Sparta Praha - PSG Zlín 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Záhorovský (Balán), 13. Rachůnek (Důras), 49. Leška (Balaštík).

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize20 - 6 - 2 - 3 - 9 – 58:59 - 25 b
Průběžné umístění11. místo
Nejproduktivnější hráčVáclav Pletka, Lukáš Pech, Petr Kumstát - 16 bodů (7+9, 6+10, 7+9)
Nejlepší střelecPetr Kumstát, Václav Pletka - 7 branek
Nejlepší nahrávačLukáš Pech, Václav Skuhravý - 10 asistencí
Nejlepší v +/-Ján Mucha +6 bodů
Nejtrestanější hráčVáclav Skuhravý - 88 TM
BrankářiLukáš Mensator 89.46 %, 3.61 g/z
Lukáš Sáblík 91.69 %, 2.37 g/z
Úspěšnost přesilovek14.47 %

HC Sparta Praha
Utkání v extralize20 - 4 - 5 - 4 - 7 - 57:57 - 26 b
Průběžné umístění9. místo
Nejproduktivnější hráčTomáš Netík - 24 bodů (12+12)
Nejlepší střelecTomáš Netík, Petr Ton – 12 branek
Nejlepší nahrávačTomáš Netík - 12 asistencí
Nejlepší v +/-Jan Hanzlík +9 bodů
Nejtrestanější hráčTomáš Netík - 51 TM
BrankářiJan Chábera 90.58 %, 2.57 g/z
Petr Přikryl 89.44 %, 4.43 g/z
Úspěšnost přesilovek15.38 %

Vzájemné zápasy 2009/2010

08. kolo HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:3 pp

Vzájemné zápasy 2008/2009

11. kolo HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:0
24. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 2:1 pp
37. kolo HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:4
50. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 2:4
SF1 HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 5:2
SF2 HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:3 pp
SF3 HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 5:3
SF4 HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 5:2
SF5 HC HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:1 pp
SF6 HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 4:1

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Čutta, Prošek, Hájek, Tribuncovs, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Hluchý - Zucker, Pech, Dej - Kuběna, Zaťovič.

HC Sparta Praha: Přikryl (13. Chábera) - Hudec, Černošek, Mrázek, Gulaši, Hanzlík, Vykoukal, Vojta - Výborný, Broš, Kratěna - Netík, Langhammer, Ton - Ručinský, Hromas, Hlinka - Koreis, Podlešák, Hrdel.


Využije Energie současnou krizi hvězdného týmu z Holešovic?

Související články