HC Energie Karlovy Vary

Daří se spíše starším mládežnickým kategoriím

Minulý herní týden se dařilo především juniorům. Ti si z devíti možných bodů do ligové tabulky připsali šest. Za zmínku stojí i tým starších dorostenců. Ten se pohybuje aktuálně v prostředku tabulky, ovšem nevídaný kousek se mu povedl v Litvínově. Tam hráči vedení trenérem Václavem Eismannem sice prohrávali již 3:0, ale výborným výkonem zápas otočili a nakonec si odvezli všechny body za vítězství v poměru 3:4. Vítěznou branku zařídil pro Západočechy Vojtěch Tomeček (na snímku). Jak se dařilo ostatním karlovarským nadějím, se dozvíte dále v článku.

Extraliga juniorů

HC Kladno – HC Energie K. Vary 1:2 (1:1,0:0,0:1)
Branky: Chaljavin, Frk
Asistence: Hudák, Vaněk, Kverka
Z posledních třech utkání získali junioři, i přes jejich vyrovnanost, pouze bod a nutně potřebovali bodovat, nejlépe naplno. To se jim nakonec povedlo především díky obrovskému úsilí, které do utkání vložili.

HC Energie K. Vary – Bílí Tygři Liberec 3:2 (1:1,1:1,1:0)
Branky: Mareček 2, Rohan T.
Asistence: Rohan T. 2, Přindiš, Záhora
Velmi dobrý vstup do utkání potvrdili domácí pouze jednou brankou, čehož soupeř ještě v první části hry dokázal využít a srovnat. Ve druhé třetině pak převzal aktivitu i vedení, ale karlovarským se ihned podařilo srovnat stav, což bylo velmi důležité. V poslední části rozhodli Západočeši brankou v oslabení a poté dobrou aktivní defenzivní hrou nepustili soupeře ani k power - play.

HC Litvínov – HC Energie K. Vary 3:1 (1:0,1:0,1:1)
Branky: Rohan T.
Asistence:Frk, Šik
Hosté se proti domácím těžko prosazovali. V závěrečné třetině se dostali do kontaktu vstřeleným gólem, ale litvínovští ihned poté využili přesilovou hru. Na konečném stavu nic nezměnila ani power - play, ve které měli karlovarští smůlu, kdy mohli vstřelit ještě jeden gól, ale nakonec se tak nestalo.

Extraliga staršího dorostu

HC Sparta Praha –HC Energie K. Vary 5:1 (1:0,2:1,2:0)
Branky: Záhora
Asistence:Sýkora,Winkler
V dohrávce 6.kola dokázali hosté držet krok do 30.minuty,kdy byl stav 1:1.Pak přišla série několika vyloučení,ve které Sparta brankově odskočila a vedení už s přehledem uhájila.

KLH Chomutov-HC Energie K. Vary 4:3sn (2:1,1:1,0:1)
Branky: Valeš,Lintemer,Hluchý
Asistence:Sýkora,Zadražil
Karlovarským hráčům nevyšel vstup do utkání,trvalo skoro 30 minut než se dokázali přizpůsobit úzkému hřišti v Klášterci, kde se utkání hrálo. Soupeř se dostal do vedení 3:1 a to hosty probudilo. Začali kotouče správně nastřelovat do útočného pásma a dostali domácí tým pod obrovský tlak, který vedl k vyrovnání skore. Poslední minuty se odehrávaly pouze před chomutovskou brankou, ale již se nepodařilo obrat zcela dokonat. V nájezdech byli šikovnější domácí střelci.

HC Litvínov-HC Energie K. Vary 3:4 (2:0,1:3,0:1)
Branky: Gombár,Sýkora,Zadražil,Tomeček
Asistence:Kubáč,Táborský,Winkler,Beran,Zadražil
Když byl ve 32.minutě stav 3:0 pro domácí, nikdo by asi na energetiky nesázel. Zlomem byl hrubý faul litvínovského hráče na jednoho z hostujících, který skončil otřesem mozku. Tato situace mužstvo hostů motivovala správným směrem a začal málokdy vídaný obrat. Litvínov měl často problém dostat kotouč ze svého obranného pásma. Dokonalý obrat byl završen dvě minuty před koncem Tomečkem. Pochvalu zaslouží celé mužstvo za to,že ani za značně nepříznivého stavu nesložilo zbraně.

Extraliga mladšího dorostu – 9. třída

HC Slovan Ústečtí lvi - HC Energie K. Vary 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Karlovaráci z ledu Ústí odjeli zcela zaslouženě bez zisku bodů. Po slušné první třetině se sami zbytečnými fauly nechali oslabovat. Toho využil soupeř a ve dvojnásobné přesilovce se ujal vedení. Ve třetí třetině se hosté snažili smazat jednobrankové manko, bohužel udeřili domácí pojišťovací brankou. Za neúspěchem stojí nesmyslné fauly, pouze 16 střel na branku soupeře a hodně rozdílné tempo jednotlivých třetin.

Žákovská liga starších žáků – 8. třída

HC Energie K.Vary – HC Klášterec 6:3 (2:1, 3:1, 1:1)
Branky: 3 Novák Milan,Fencl,Schovánek,Mikeš
Asistence: Truhlář,Novák Jakub,Novák Milan
Za předvedený výkon si domácí nezasloužili vyhrát! Jejich hra postrádala téměř vše čehož jsou schopni předvést.

Žákovská liga starších žáků – 7. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Klášterec nad Ohří 17:1 (4:0, 5:1, 8:0)
První třetina napověděla v jakém duchu se bude odehrávat utkání. Domácí nastoupili na soupeře kombinační hrou, předvedli řadu pěkných hokejových akcí, kterými potěšili řadu svých diváků, převážně z řad rodičů.

Žákovská liga mladších žáků – 6. třída

HC Klášterec - HC Energie K. Vary 0:9 (0:0, 0:6, 0:3)
Branky: Šála a Salva 3, Hanák 2, Parshakov As.:Parshakov 3, Pajk 2, Šála 2, Hanák, Rozhon
Výsledek zcela jasně napovídal, před kterou brankou se převážnou část zápasu hrálo. Místy měli hosté až drtivou převahu, ale góly však začaly padat až od 2 třetiny.

Žákovská liga mladších žáků – 5. třída

HC Klášterec- HC Energie K. Vary 4:7 (2:2, 1:3, 1:2)
Branky: Novotný 2, Bernáth, Šetek, Maloušek, Žeravík, Kratochvíl
Asistence: Šik 2, Bernáth, Maloušek, Žeravík, Šetek, Mašek
V rychlém a bojovném utkání měli karlovarští hráči po celou dobu více ze hry a zaslouženě vyhráli.