HC Energie Karlovy Vary

Důraz před brankou a střelba, hlavní nedostatky podle Rastislava Deje

Urputná bitva na plzeňském ledě nedopadla pro hokejisty HC Energie podle představ. Hynkovi svěřenci již po dvou minutách inkasovali, a přestože v dalším průběhu zápasu svého chytře a důrazně hrajícího soupeře poměrně výrazně přestříleli, k bodovému zisku bylo vždy velmi daleko. Zvrat ve vývoji nadprůměrně kvalitního zápasu neznamenal ani výkon nejlepšího hráče utkání na straně Karlových Varů Rastislava Deje (na snímku).
Čtvrtá karlovarská formace opět sehrála velmi povedené utkání. Přestože se na led nedostávala tak často, nadšeně bojující Kuběna se Zaťovičem pořádně proháněli domácí obránce. Pozadu nezůstal ani centr mladé řady Rastislav Dej, jenž si také po zápase odnesl cenu pro hvězdu utkání.

„Zase takovou radost z toho nemám. Dneska nám prostě nevyšel celý zápas. Věděli jsme, že to bude utkání vyhrocené, jako je derby vždycky. Bohužel jsme dostali rychlý gól, což nás ovšem nepoložilo a dále jsme bojovali a měli i nějaké šance. Jenže nám chyběl důraz před brankou a také jsme málo stříleli,“ přibližuje průběh utkání ze svého pohledu mladík, který se v minulých letech výrazně podílel na karlovarském extraligovém triumfu v kategorii juniorů i dospělých.

Rozhodující momenty utkání se odehrály v prostřední třetině duelu. „Měli jsme přesilovku pět na tři. Přestože jsme si vytvořili nějaké závary před brankou, opět nám chyběla střelba. Plzeň to ubránila a hned následně po našich chybách a vyhozeních mimo hřiště soupeř svou výhodu využil,“ popisuje hektické okamžiky zápasu, ve kterých dokázali domácí indiáni ubránit dvojnásobnou výhodu soupeře a po chvíli sami v opačné herní situaci podruhé udeřili.

I v dalším průběhu střetnutí se energetici snažili tlačit před svatyni výborně chytajícího Pöpperleho, jenže spousta střel skončila zblokována na chráničích soupeře, případně v moci plzeňského gólmana. „My jsme byli málo důrazní. Možná to bylo i tím, že Plzeň už vedla dva nula a byla asi trochu klidnější. Navíc hrála před domácími diváky, zdála se být hodně nahecovaná. Není možné, aby to šlo vždy stejně dobře a snadno, jako v předchozím zápase. Snažili jsme se, to nám nelze upřít, ale ten hlavní rozdíl bych skutečně viděl v důrazu v prostoru před brankou,“ srovnává západočeské derby v mimořádně povedeným pátečním soubojem s Českými Budějovicemi.

Energii nyní čeká až páteční kolo s dalším těžkým soupeřem. Hrát se ale bude v domácím prostředí KV Areny, kde se snad konečně podařilo prolomit sérii neúspěchů. „Do zápasu jsme dnes dali maximum a odpočinek nám rozhodně prospěje. Vítkovice jsou stále nahoře v tabulce. Poslední zápas se nám doma vydařil, tak musíme navázat na to, co jsme hráli proti Českým Budějovicím,“ uzavírá jedna z největších nadějí karlovarského hokeje.

Související články

Preview k zápasu | so 14.11.2009

Energii čeká v Plzni druhé letošní derby