HC Energie Karlovy Vary

Olomouc skončila ve sledge hokejové lize

Letošní ročník České sledge hokejové ligy přišel o jednoho z účastníků. Olomoučtí Kohouti vydali 17. listopadu tiskovou zprávu, ve které oznámili, že z důvodu nedostatku hráčů sezónu nedohrají. Od letoška sedmičlenná soutěž se tím pádem opět vrací k modelu se šesti týmy. Olomouc přesto nekončí úplně, do příštího ročníku se chce pokusit o sestavení nového kádru. Tiskovou zprávu vám přinášíme v plném znění.

Kvůli dvěma změnám v kádru musel sledge hokejový klub APA VČAS Olomouc předčasně ukončit své účinkování v České sledge hokejové lize 2009/2010. Tým proto neodehraje poslední čtyři zápasy základní části v listopadu a prosinci 2009, ani play-out v lednu a v únoru 2010. Vedení oddílu však rozhodlo, že zbytek týmu bude i nadále trénovat.

Už minulý týden zasáhly klub dvě špatné zprávy. Ze zdravotních důvodů musel předčasně sezónu ukončit útočník Miloš Derka, který na Hané hostuje ze Zlína. Z rodinných důvodů navíc přerušil své působení v týmu Jan Stodola. Ten sice odcestoval ještě o víkendu k zápasům do Českých Budějovic a Kolína, ovšem dopředu se vědělo, že se jedná o jeho poslední dva starty v dresu Olomouce.

Vedení oddílu proto v pondělí 16. listopadu večer definitivně rozhodlo, že klub APA VČAS Olomoučtí Kohouti letošní sezónu z důvodu nízkého počtu hráčů nedokončí. Všechny dosavadní výsledky by tak měly být dle regulí anulovány, konečné slovo však bude mít STK.

Hráči, kteří v klubu zůstali, mají možnost dle svého uvážení odejít hostovat do jiných oddílů. Klub jim v tom nebude bránit. Zbylý kádr bude i nadále trénovat, klub se pokusí složit dostatečný počet hráčů pro příští ročník České sledge hokejové ligy.

Klub APA VČAS Olomouc se tímto omlouvá všem ostatním oddílům za způsobené nepříjemnosti.

V Olomouci dne 17. listopadu 2009

Zdroj: www.sledge-olomouc.com