HC Energie Karlovy Vary

Odpovědi GM Miroslava Vaňka na dotazy fanoušků

Vážení fanoušci, jelikož se většina Vašich dotazů v naší kontaktní rubrice dotýká v současné době stejných témat, pokusím se zde odpovědět co nejpodrobněji jednou ucelenou odpovědí, kterou jsem rozdělil do několika bodů.
1) Nejprve se vrátím o rok zpět. Také jsme neměli podařený vstup do soutěže a reakce některých fanoušků byly naprosto stejné jako letos. Slýchali jsme: „Vyhoďte Mudrocha, Dubna, Proška, Řezníčkovi poděkujte za jeho kariéru a pošlete jej do důchodu, už nestíhá. Hráči se plouží, nebojují, sežeňte posily, vyměňte půlku mužstva atd.“ Dokonce se objevovaly hlasy na výměnu trenéra...

Vedení klubu ale nemůže a nesmí podléhat vlnám euforie z úspěchů, či opačné vlně skepse plynoucí z porážek. Musíme vždy objektivně a s co největším nadhledem vyhodnotit situaci, myslet reálně a zvažovat veškeré možnosti. Není možné panicky vše měnit a každého vyhazovat. Vývoj klubu musí mít kontinuitu a zdravý pohled na přítomnost, ale zároveň i na budoucnost. To vše s velkým důrazem na finanční možnosti klubu.

2) Neustále omílané téma obrany. Odešli obránci, jejichž věkový průměr činil 36,5 roku a byli nahrazeni stejně kvalitními, dle mého názoru, lepšími obránci, kteří svoji výkonnost ještě prokážou. Angažování Muchy, Parýzka, návrat Brňáka a posléze příchod Tribunsovse bylo správným krokem. Řezníčka nahradit nelze. Byl to výjimečný hráč z výjimečné generace. Pokud jde o Davida Hájka, jeho výkonnost není dobrá, uvědomujeme si to my i hráč samotný a pracujeme na zlepšení jeho výkonů.

3) Hráči, kteří by nás „spasili“ Kloz, Schmidt, Černý, Budinský, Grof, Bauer, tak tito hráči nemají extraligovou výkonnost. Dva z nich mají šanci extraligu ještě hrát, ale musí na sobě dlouho, hodně a tvrdě pracovat.

4) Odchodem Milana Procházky bylo jednoznačně potřeba uvolnit místo mladým hráčům, kterými jsou Zaťovič, Kuběna a další, např. Tomáš Rohan. Kdyby Milan zůstal, tito hráči by se na led dostávali sporadicky, nebo vůbec. Kdo by potom za Karlovy Vary hrál za dva, tři nebo čtyři roky?

5) Údaje o největším rozpočtu a neustálé požadavky o nakupování dalších a dalších posil je naprostý nesmysl. Dobří hráči v sezoně volní nejsou a volné peníze také k dispozici nejsou! Jsme rádi, že žijeme! Kdo čte noviny a sleduje televizi, dobře ví, o čem mluvím.

6) Výkřiky o obrovsky širokém kádru rovněž nemohu přijmout. Máme 9 obránců a 13 útočníků, což je tak akorát na extraligu. Víc si prostě dovolit nemůžeme.

7) Václav Skuhravý – tohoto hráče si nesmírně vážím a oceňuji to, co pro karlovarský hokej udělal. Pátou sezonu táhne tým s „C“ na hrudi, je neskutečně tmelícím prvkem celého týmu. Jako kapitán přinesl Karlovým Varům dvě medaile. Dámy a pánové, tento hráč by si zasloužil daleko více úcty!!! Ano, momentálně se mu nedaří, ale dělá vše proto, aby se jak on sám, tak i tým, zvednul.

8) Trenéři J. Paleček – M. Antonik: nikomu z nás se nechtělo do odvolání trenérů. Vážíme si jejich práce, ale výsledky byly zkrátka neuspokojivé a tým, který je po všech stránkách zabezpečený na úrovni, na které HC Energie je, se musí pohybovat v první polovině tabulky.

9) Extraliga je nesmírně vyrovnaná a proti nám hraje 13 špičkových a nejlepších týmů českého hokeje. Každý z nich chce být úspěšný a prosadit se.

10) Útoky na mojí osobu ve stylu: „dělá si svůj byznys - musel by si utrhnout od úst – nerozumí hokeji – nemá na ničem zásluhy – chlubí se cizím peřím – o hokej v K. Varech mu nejde a na srdci mu neleží“ musím považovat za naprostou ubohost, drzost. Věřím, že pochopíte, že na tento typ dotazů nechci a nemohu v budoucnosti odpovídat.

11) Na závěr. Nejsme nadšeni z toho, kde se tým momentálně nachází. Všichni kdo v klubu pracujeme, uděláme všechno proto, aby se situace zlepšila. Máme na to dostatek odbornosti, znalostí, chuti k práci, nadšení a svůj klub máme opravdu v srdci!

Miroslav Vaněk
generální manažer HC Energie Karlovy Vary