HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Junioři v útlumu, ostatní velice dobře

Minulý herní týden se moc nepovedl juniorům. Nejenže dokázal nestarší mládežnický celek ve třech utkáních vstřelit pouze tři branky, ale dokonce vzešel ve všech třech zápasech bodově naprázdno. Navzdory tomuto neúspěchu to s týmem v ligové tabulce příliš neotřáslo, a tak si stále drží sympatické třetí místo. To starší dorostenci ve svých třech zápasech dokázali vytěžit bodové maximum a náleží jim aktuálně čtvrtá pozice v ligové tabulce. V těchto zápasech se opět blýskla karlovarská začínající hvězdička Martin Frk (na snímku), který v jednom z utkáních zaznamenal čtyři přesné trefy. Jak se vedlo i ostatním mládežníkům se dočtete dále v článku.

Extraliga juniorů

HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 2:6 (1:2,0:4,1:0)
Branky: Schusser, Hudák
Asistence: Chaljavin
O výsledku utkání rozhodla druhá třetina, ve které domácí inkasovali 4 branky. Velkým problémem pro karlovarské mladíky bylo pokrytí vlastního přebrankového prostoru, kde z dorážek soupeř většinou skóroval.

HC Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 5:1 (3:0,1:0,1:1)
Branky:Hudák
Asistence: Vaněk, Chaljavin
Hostům se nepovedl začátek zápasu. Do desáté minuty třikrát inkasovali, což určilo ráz utkání. V jeho dalším průběhu se Západočeši herně zlepšili, hra se vyrovnala, jenže domácí si dostatečný náskok hlídali až do konce a žádné případné zdramatizování výsledku nedovolili.

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 0:4 (0:1,0:2,0:1)
Hosté tři vteřiny před koncem první třetiny proměnili přesilovou hru, což byl dost důležitý moment pro další vývoj zápasu. V druhé části karlovarští inkasovali při dvou přečísleních a bylo o bodech rozhodnuto.

Extraliga staršího dorostu

HC Slovan Ústí – HC Energie Karlovy Vary 1:5 (0:2,0:2,1:1)
Branky:Frk 4, Gombár
Asistence:Kverka,Urbančok, Zadražil, Novák, Svoboda
Karlovarští byli jednoznačně lepším týmem a svého soupeře přehrávali po celých 60 minut. Střelecky se ukázal ve velmi dobrém světle Martin Frk, autor čtyř branek.

HC Energie Karlovy Vary – KLH Chomutov 2:0(1:0,1:0,0:0)
Branky:Záhora, Beran
Asistence:Winkler, Záhora
Domácí mohli zápas rozhodnout již v úvodní dvacetiminutovce, ale výraznou herní převahu se jim podařilo vyjádřit pouze jedním přesným zásahem. Ve druhé části zvýšili vedení, když využili přesilovou hru. Poté se dostali sami do problémů, neboť museli přestát dvě dvojnásobné přesilovky Severočechů, což se hlavně kvůli obětavosti hráčů podařilo. Karlovarští se mohli spolehnout na výborně chytajícího brankáře Honzíka.

HC Energie Karlovy Vary – HC Litvínov 2:1 (0:0,1:0,1:1)
Branky: Valeš,Zadražil
Asistence:Frk 2
Na karlovarském ledě se odehrálo vyrovnané a dramatické utkání. První třetina patřila hostům, kteří nastoupili hodně ofenzivně. Postupně se aktivita přesunula na hokejky hráčů Energie. Důležitým momentem utkání byla proměněná přesilovka domácích v polovině střetnutí. V závěrečné části hry se podařilo domácím zvýšit vedení, avšak soupeř okamžitě dokázal odpovědět, a tak následovala dramatická koncovka důležitého utkání. V ní karlovarští s vypětím sil cenné vítězství uhájili.

Extraliga mladšího dorostu

HC Kladno - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (0:1, 2:0, 0:3)
Branky:Ziegler, Jirušek, Hroch, Bečka
Asistence:Řezníček, Ziegler, Zikmund
Ač bylo Kladno hokejovějším týmem, 3 body si odváží Energie. Po celé utkání byl obrovskou oporou týmu gólman David Fečo. Domácí hráče přiváděl do úžasu, když jim pochytal vyložené šance, včetně samostatného nájezdu. Hosté se opřeli o svou oporu a dotáhli utkání do vítězného konce, když v závěrečné powerplay soupeře zpečetil vítězství Šimon Bečka po samostatném nájezdu. Mužstvo si zasloužilo velkou pochvalu, kterou po utkání od trenérů dostalo.

Žákovská liga mladších žáků – 6. třída

HC Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:3 (1:1, 0:1, 2:1)
Branky:Nídl 2, Hanák
Asistence:Vildumetz 2
Oba týmy předvedly kvalitní výkon a konečná dělba bodů byla spravedlivým vyjádřením poměru sil na ledě.

Žákovská liga mladších žáků – 5. třída

HC Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 11:2 (2:1, 7:0, 2:1)
Branky:Parshakov 2
Asistence:Formánek, Bečka
Domácí celek byl fyzicky vyspělejší a toho dokázal patřičně využít.

Západočeský přebor elévů a v minihokeji – 4. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Mariánské Lázně 8:2
Branky:Kořán 2, Prošek 2, Glanc M., Šťastný, Šik, Maloušek
Asistence: Šik, Prošek, Maloušek, Glanc M., Novotný D.
Až na pár minut ve druhé části hry měli domácí utkání plně v moci. Karlovarští soupeře dobrým pohybem přehrávali a když došlo k zaváhání v obraně, byl připraven domácí brankář, který si počínal v těchto situacích jistě.

Západočeský přebor elévů a v minihokeji – 3. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Mariánské Lázně 8:8
Branky:Hnízdil 4, Pašek 3, Poizl

HC Energie Karlovy Vary - HC Mariánské Lázně 12:4
Branky: Zdeněk 3, Braný 3, Hadáček 3, Bártl 2, Sahatciu