HC Energie Karlovy Vary

Musíme makat a bojovat jako ve druhé polovině zápasu na Kladně, říká před duelem se Slavií Lukáš Sáblík

Dvě utkání na ledě soupeřů mají za sebou hokejisté karlovarské Energie v O2 extralize a obě s velice podobným výsledkem. V brněnské hale Rondo sahali do poslední minuty po vítězství, ale nakonec prohráli po samostatných nájezdech 2:3. V úterý pak podlehli Kladnu 3:4 v prodloužení, přitom i zde mohli získat nějaký ten bodík navíc. Celý nastavený čas mohla Energie hrát přesilovku čtyři na tři. Minisérii na hřištích soupeře jsme zhodnotili s brankářem Lukášem Sáblíkem (na snímku).
Brankář Lukáš Sáblík naskočil do druhého zápasu jako do rozjetého vlaku. „Nastoupil jsem asi ve čtrnácté minutě po druhé brance. Bylo to brzy, a nebyl jsem tak zmrzlý. Trenéři chtěli se zápasem něco udělat, tak mě tam poslali,“ vysvětlila na úvod karlovarská dvojka.

I díky zákrokům gólmana Sáblíka sahala Energie po více jak jednom bodu. „O druhý bod jsme se sami připravili. Buď to bylo nervozitou, nebo nedůsledností. Na druhou stranu jsme dokázali vyrovnat, takže bod bereme,“ pokračoval.

Dvě utkání venku, dva body. Přesto energetici spokojeni nejsou. „V Brně jsme mohli získat tři. Na Kladně další jeden. Bereme sice každý bod, ale z těchto dvou zápasů jich mohlo být daleko více,“ naposledy se ohlédl za posledníma dvěma zápasy.

V pátek čeká energetiky další těžký soupeř. V KV Areně se od 18 hodin představí pražská Slavie. „Podle mého hrají lépe venku než doma. Budou vycházet ze zabezpečené obrany, nicméně její síla je především v útoku. Roman Červenka, ale i další hráči budou pro nás hodně nebezpeční,“ začal Sáblík přibližovat důležitý duel.

Utkání to určitě nebude pro trápící se domácí borce lehké. „Musíme se s tím poprat. Jsme v situaci, kdy si nemůžeme dovolit ztrácet další body. Pokud budeme makat a bojovat, jako od druhé třetiny na Kladně, tak to snad bude dobré,“ přidává zkušený gólman.

Na druhé straně kluziště se bude jeden z karlovarských gólmanů dívat na někoho z trojice Furch – Neruda – Sklipčenko. „Nedokážu popsat jací jsou to brankáři. Znám se jenom se Standou Nerudou, když ještě působil v Jihlavě, ale to už je hodně dlouho. Nesleduji, jaké mají výkony. Myslím si, že my momentálně máme dost starostí sami se sebou,“ přiznal Sáblík a dodává: „Pokud chceme vyhrát, tak musíme překonat jakéhokoliv gólmana. Nemůžeme se koukat, že v brance stojí ten nebo ten. Rozhodují branky a ty my prostě dát už musíme.“

Související články