HC Energie Karlovy Vary

Energetičky začaly nadstavbu přesvědčivou výhrou

Energetičky mají základní část za sebou. Nyní dostávají příležitost probojovat se do skupiny A díky nadstavbě. V prvním kole tak nastoupily Západočešky proti Neratovicím, které na svém ledě podlehly vysoko 0:6.
Liga žen - skupina B, n1, so 28.11.2009
Neratovice
Karlovy Vary
0:6
0:3, 0:2, 0:1
Branky a nahrávky: 4. Fričová J. (Wadowská), 5. Fričová J. (Hornová), 6. Hornová, 33. Fričová J. (Pöpperlová), 33. Forejtová (Hajdová), 54. Fričová Věra (Wadowská, Schildhabelová). Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 24:34. Průběh utkání: 0:3, 0:2, 0:1.
Neratovice: Pecháčková - Černá, Kopecká Michaela, Kopecká Nikol, Košková, Pištěková, Černochová, Čížková, Genčevová, Chaloupková, Kuchařová, Loukotková, Šulcová, Teršová, Rovašová, Sýkorová.
Karlovy Vary: Lukešová - Wadowská, Hessová , Hornová, Schildhabelová - Radostová, Bauerová, Forejtová, Fričová J., Pöpperlová, Fričová V., Orlichová, Hajdová, Šebíková.

Komentář k utkání

V nadstavbové části se energetičky střetnou s celky ze základní části a navíc s týmy HC Plzeň 1929, Berounské lvice Beroun a TJ Tesla Pardubice. Bojovat se bude o 3 postupová místa do skupiny A. K prvnímu utkání odjížděly Karlovaračky do Neratovic, kde při posledním měření sil prohrály 5:4. Hostujícím vyšel vstup do utkání a v 6. minutě již vedly o tři branky. Úvodní dvě branky vstřelila Jana Fričová díky důrazné hře v brankovišti. Nejprve dorazila ve čtvrté minutě předchozí střelu Wadowské a následně v páté minutě stejně doklepla puk Hornové. O minutu později využila chybu v rozehrávce soupeřek Hornová střelou skoro z nulového úhlu. Ke konci třetiny se energetičkám podařilo úspěšně ubránit oslabení a do kabin odejít s náskokem tří branek.

Do druhé třetiny nastoupily domácí se snahou o změnu nepříznivého stavu a na ledě se začala vyostřovat situace. Již po 43 sekundách bylo po hákování Wadowské nařízeno trestné střílení. Toho se ujala Rovašová, ale Lukešová udržela čisté konto. O 10 sekund později si Západočešky zahrály svou první přesilovou hru. Po zákroku Radostové u mantinelu rozhodčí nařídil trest 5 + 20 a počet hráček na ledě se na chvíli vyrovnal. Po vypršení trestu domácí hráčky následovala tříminutová přesilovka 5 na 4, která byla se zdvojnásobila po trestu za nesportovní chování pro hostující. Naštěstí pro energetičky se po dvaceti sekundách prohřešila další domácí hráčka a oslabení 4 na 3 a následné 5 na 4 již zvládly ohlídat. S plným počtem hráček se nehrálo moc dlouho, protože rozhodčí udělil další sankci hostům za špatné střídání. Neratovice se opět marně snažili překonat Lukešovou v brance Energie. K uklidnění situace došlo v polovině třetiny. Vyloučení Teršové potrestala svým třetím gólem Jana Fričová po uvolnění Pöpperlové. O necelou půlminutu později zvýšila na 5:0 Forejtová díky přesné přihrávce Hajdové. Do konce třetiny nevyužila Energie další dvě přesilové hry.

Ve třetí třetině byl boj vyrovnaný. Domácí hráčky se snažily zkorigovat nepříznivý stav a zaměstnávaly hostující Lukešovou. V 54. minutě dvěma rychlými přihrávkami Schildhabelové a Wadowské skončil puk u Věry Fričové a ta skryla svou střelu z kruhu pod brusle bránící hráčky a překvapila Pecháčkovou. Stav 6:0 a nulu pro Lukešovou musely Karlovaračky urputně hájit. V 58. minutě bránila Wadowská i za cenu hákování ujíždějící hráčky. V následném oslabení ukázala své umění i Lukešová a své čisté konto si ze zápasu odnesla.