HC Energie Karlovy Vary

V anketě Sympaťák O2 extraligy může předešlý vítěz poprvé obhájit prvenství! Jak si povede fešák Mensator?

V posledních čtyřech letech se stalo pravidlem, že si fanoušci extraligových celků mohli zvolit nejoblíbenějšího hráče. V anketě pořádané společností BPA, jež marketingově zastupuje domácí nejvyšší soutěž, nerozhodují góly, asistence ani body jako v produktivitě nebo při bojích o mistra. Daleko více přihlíží hlasující k oblibě daného hráče a jeho charakterovým vlastnostem na ledě i mimo něj. Letos se mezi šestici finalistů probojoval i zástupce HC Energie. Lukáše Mensatora můžete usadit do křesla pro největšího sympaťáka extraligy právě Vy svými hlasy! A pokud budete mít trochu štěstí, můžete vedle dalších cen se svým sympaťákem dokonce i povečeřet!
Formát ankety Sympaťák O2 extraligy zůstává stejný jako v loňském ročníku, kdy z hlasování zástupců médií a fanklubů vzešla finálová pětice a teprve ta se ucházela o přízeň všech hokejových fanoušků.

I tentokrát zvolili pořadatelé stejný postup a výsledek je velmi zajímavý. Nominaci do finále si totiž vysloužili hned dva zástupci zlaté generace českého hokeje na přelomu tisíciletí – plzeňský útočník Martin Straka a kladenský navrátilec z NHL obránce František Kaberle.

Tyto dva matadory pak doplňují slávistický útočník a fantom začátku letošní sezony Roman Červenka, jeden ze strůjců jarního historického úspěchu karlovarské Energie brankář Lukáš Mensator a Petr Hubáček, reprezentant a člen vítkovického souboru, který se pohybuje v horních patrech aktuální tabulky.

Poprvé v historii tak může dojít k situaci, kdy vítěz posledního ročníku své prvenství obhájí, neboť Martin Straka, duše plzeňského hokeje, se objevuje ve finálové pětici podruhé v řadě. Zda opravdu dojde k historickému průlomu ankety, bude známo nejpozději 20. ledna příštího roku, kdy skončí hlasování příznivců.

To bylo odstartováno 25. listopadu a všichni hlasující mají i tentokrát možnost setkat se s vítězem osobně u oběda či večeře a předat mu na galavečeru O2 extraligy cenu pro největšího sympaťáka. V minulém ročníku se této pocty dočkala paní Renata Křížová z Prahy.

Z nominace vyplývá, že potřetí v řadě může triumfovat plzeňský hráč, ovšem konkurenci má Martin Straka více než zdatnou. František Kaberle patří k symbolům úspěšného období národního týmu, tvář Romana Červenky se vzhledem k jeho letošním výkonům objevuje v médiích velmi často. Navíc se mu daří i v reprezentaci.

Za ni nastupují rovněž Lukáš Mensator a Petr Hubáček. První z nich se výrazně podílel na karlovarském zlatu. Přestože letos Energie poněkud tápe, vždy ochotně svolí k setkání s novináři či fanoušky. O brankařích se říká, že jsou tak trochu svoji, většinu zápasu jim ani nevidíme do tváře, ale Lukáš potvrzuje, že brankaři mají v této anketě své pevné místo. Vždyť v prvním ročníku anketu vyhrál tehdy pardubický Ján Lašák a o dva roky později Roman Málek.

Druhý jmenovaný pak figuruje v sestavě aktuálně nejlepšího týmu letošní sezóny a okupuje druhé místo klubové produktivity. Avšak nejen díky tomu je Petr Hubáček pod drobnohledem médií. V utkání se Spartou vstřelil pěknou branku, se kterou se dostal do Zlaté helmy a jak je jeho zvykem, po utkání ji doprovodil vtipným komentářem, kdy se přirovnal k „malilinkatému Lemieuxovi“. Mario – jak mu nyní nejspíš říkají v kabině - je ve finále navíc jediným reprezentantem hráčů z moravských klubů. Ovšem nebyl jediným adeptem, těsně před branami finále zůstali například Viktor Ujčík, třinecký Ladislav Kohn či zlínský Bedřich Köhler. Společnost se sešla opravdu velmi kvalitní a nyní bude záležet na fanoušcích, koho vyberou za nejsympatičtějšího hráče letošního ročníku O2 extraligy.

ZÁKLADNÍ ÚDAJE K ORGANIZACI 5. ROČNÍKU ANKETY:

Finalisté v abecedním pořadí:
Roman Červenka – HC Slavia Praha
Martin Straka – HC PLZEŇ 1929
Petr Hubáček – HC VÍTKOVICE STEEL
Lukáš Mensator – HC Energie Karlovy Vary
František Kaberle – HC GEUS OKNA Kladno

Dosavadní vítězové (anketa byla poprvé vyhlášena v sezóně 2005/06): 1. ročník – Ján Lašák
2. ročník – Miroslav Hlinka
3. ročník – Roman Málek
4. ročník – Martin Straka

Web: www.sympatak.hokej.cz
Termín hlasování: 25. listopadu 2009 – 10. ledna 2010
Způsob hlasování:
a) prostřednictvím SMS ve formátu SYMPATAKmezeraPŘIJMENÍHRÁČE na číslo 900 11 04. Cena jedné SMS je 4,-Kč včetně DPH. Technicky zajišťuje ATS.
b) na www.sympatak.hokej.cz

Výhry:
• hráč získá trofej v rámci pořadu Hokejista sezóny v dubnu 2010
• vylosovaný výherce či výherkyně účast na tomto slavnostním zakončení sezóny, kde osobně cenu předá, a možnost povečeřet s vítězným Sympaťákem