HC Energie Karlovy Vary

Kouč Táborský po výhře nad Ufou: Rozhodla naše fyzická převaha

Fanoušci mládežnického hokeje si ve středu v KV Areně přišli na své. V rámci svého soustředění se zde žáci Ufy možná trochu překvapivě podlehli svým vrstevníkům z Karlovarského kraje: „Rusové nastoupili s mladším celkem složeným převážně z hráčů ročníku 96. Těch bylo v našem týmu jenom pět,“ nepřeceňoval kouč Miroslav Táborský výhru nad nadějemi ruského velkoklubu.
Hokejový výběr Karlovarského kraje ročníku 95 a 96 se ve středu utkal s týmem Salavat Julajev Ufa. Svěřenci trenéra Táborského předčili soupeře především po fyzické stránce a nakonec se radovali z vítězství 4:2.

Miroslav Táborský byl trochu překvapený, že tým z Ufy není až tak silný. „V týmu jsme měli velkou převahu ročníku 95. O rok mladších kluků nastoupilo na naší straně jenom pět. Naopak Ufa nastoupila s mladším celkem, než jsme měli my,“ začal se trenér Táborský ohlížet za zápasem.

Salavat Julajev Ufa je na soustředění v České republice s mladším celkem složeným převážně z hráčů ročníku 96. „V tom byl asi největší rozdíl. Naše mužstvo bylo více fyzicky vyzrálé, a tím jsme soupeře předčili,“ pokračoval Miroslav Táborský.

Pokud se podíváme na samotné utkání, tak karlovarský výběr je měl většinu doby pod kontrolou. Postupem času se dostal do vedení 4:0. „Až na třetí třetinu to šlo. Ta z naší strany nebyla dobrá. Někteří naši hráči nestíhali bruslařsky. Soupeř si vynutil faul a tu přesilovku sehrál dobře. My jsme si nepokryli hráče před brankou,“ shledal trenér ve výkonu svých svěřenců i některá negativa.

Celek z Ufy, který do Karlových Varů dorazil, je velice perspektivní. To potvrdil i Miroslav Táborský. „I ti mladší hráči byli schopni hrát s našimi staršími. Kdybychom měli mladší tým, tak by utkání bylo daleko vyrovnanější. S týmem 96 nastoupíme do utkání v pondělí, ale to už nebude pod hlavičkou Výběru Karlovarského kraje, ale pod HC Energie,“ pozval na závěr kouč diváky na utkání, které se odehraje 18. ledna v tréninkové hale od 15:15.