HC Energie Karlovy Vary

Bojovnost a hattrick Berana znamenají první letošní body pro dorostence

St. dorost: HC Energie - HC Oceláři Třinec 4:3 (0:0, 1:2, 3:1)
Junioři: HC Vítkovice Steel - HC Energie 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)
Skvělé utkání mají za sebou dorostenci Energie a slaví první letošní body. Cesta za vítězstvím však zpočátku vůbec nevypadal nadějně. Domácí se však nevzdávali a i nepříznivý stav 1:3 pro Třinec otočili. Velkou zásluhu na tomto obratu měl brankář David Honzík, ale především kanonýr Matěj Beran, který se do listiny střelců zapsal hned třikrát. Méně radosti si prožili junioři, kteří na ledě Vítkovic inkasovali šestibrankový příděl a sami skórovali pouze zásluhou Miroslava Hudáka (na snímku).
Extraliga staršího dorostu, 8. kolo, so 16.1.2010, KV Arena
Karlovy Vary
Oceláři Třinec
4:3
0:0, 1:2, 3:1
Branky a nahrávky: 39. Beran (Svoboda, Tomeček), 48. Beran (Vilhelm), 57. Novák (Winkler, Beran), 58. Beran (Tomeček) - 31. Faksa (Chvostek M., Matuš), 32. Labaj (Barnošák), 41. Chvostek M. (Faksa, Repe) . Rozhodčí: J.Florian - R.Sentenský T.Vyčichlo . Vyloučení: 5:5 . Využití: 0:1 . Diváci: 70 . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3 .
Karlovy Vary: Honzík (Rauscher) - Hluchý "C", Vihelm, Lintemer, Urbančok, Novák, Doskočil, Gombár, Troška - Táborský, Csamango, Winkler, Kubáč, Švec, Svoboda, Tomeček, Formánek, Beran, Vrána.
Oceláři Třinec: Sklenář (Chvostek D.) - Bezuška, Macháček, Kurzok, Blahuta, Sklenář, Repe, Teper "C", Faksa, Šebek, Slovák, Chvostek M., Ižacký, Labaj, Glos, Bumbál, Matuš, Barnošák, Kalus, Bazgier.

Komentář k utkání

Do utkání vstoupily oba celky vlažně a na první šanci si diváci museli počkat až do třetí minuty, kdy poslal hostující Kalus střelu mezi dvěma obránci, se kterou si však domácí Honzík poradil. Energie na tuto šanci odpověděla při přesilové hře prudkou ranou Berana od modré, kterou hostující Sklenář nejprve vyrazil před sebe a teprve poté puk zalehl. V polovině třetiny se hra změnila a lze ji zkráceně nazvat jako neustálý tlak na pásmo domácích. Hosté hráli velice agresivně, dohrávali každý osobní souboj a tvrdě se hnali za každým pukem. Domácí obranný val s Honzíkem v zádech však vždy statečně těmto nájezdům odolal. Ani po tomto tlaku Třince branka nepadla, a když se ani v závěru třetiny ve vlastní přesilové hře netrefil Tomeček střelou z mezikruží, šlo se do šaten s bezbrankovým skóre.

Prostřední třetina začala obrovským náporem Třince, který se dostal po faulu Karlovarských do početní převahy a připravil domácím obráncům horké chvilky. Po zklidnění hry se ozvali i energetici a hned z toho byla největší šance, kterou si doposud vytvořili. Dva domácí totiž ujížděli s pukem zcela osamoceni na Sklenáře, ale ani jednomu střela nesedla a hostující gólman je oba vychytal. Jak již tomu bývá, po velké šanci jednoho týmu přichází zákonitě šance soupeře a nejinak tomu bylo i v tomto zápase. Hosté se po této šanci ihned drali do protiútoku a Radek Faksa ve 31. minutě poslal hosty do vedení. Jeho střelu domácí Honzík pouze zbrzdil betony, ale i přesto se puk doklouzal za brankovou čáru – 0:1. Domácí značně narušeni hned o minutu později udělali znovu hrubku a Michael Labaj střelou k tyčce navýšil vedení hostí – 0:2. Domácí se i přesto ke konci třetiny ve 39. minutě dočkali branky. Matěj Beran prostřelil Sklenáře prudkým pukem mezi betony.

Třetí dějství přineslo parádní hokej se sladkým koncem pro domácí. Jako první se v tomto dějství zapsali mezi střelce hosté, když Michael Chvostek bleskově využil přesilovou hru už ve 41. minutě. Domácí na tuto branku odpověděli až ve 48. minutě, kdy Matěj Beran zakončil svou sólo jízdu po pásmu hostí blafákem a střelou za Sklenářova záda. Neuvěřitelná euforie propukla v KV Areně v 57. minutě, když Otto Novák od modré propálil hostujícího brankáře, a vyrovnal tak skóre. Vypadalo to, že se bude hrát obranný hokej do prodloužení, ale energetici se v té chvíli semkli a jejich tlak vygradoval v 58. minutě, kdy nejenom že Matěj Beran dokonal hattrick, ale také vystřelil svému týmu první letošní a o to cennější tři body.

Fotogalerie

Související články