HC Energie Karlovy Vary

Bylo to o štěstí a souhře týmu, říká střelec zápasu Beran

Ten, kdo zavítal v sobotní pravé poledne do KV Areny na střetnutí dorostenecké Energie s Třincem, určitě nelitoval. Ve vyrovnané bitvě to chvíli vypadalo na vítězství hostů, ale domácí vývoj utkání obrátili ve svůj prospěch a zvítězili. Lví podíl na letošních prvních bodech má i karlovarský forvard Matěj Beran (na snímku), který se do zápasové listiny zapsal jako střelec hattricku. Bylo to hlavně o štěstí a souhře týmu, říká skromně mladík Beran.
Utkání se zpočátku nevyvíjelo příznivě. Jak byste jej Vy zhodnotil?
Ze začátku jsme hodně šancí nedali, což se nám teď stávalo několik zápasů po sobě. Když jsme měli velkou šanci, tak jsme jí neproměnili, čehož soupeř využil a skoro z ničeho nic dal tři branky. My jsme se pak v závěru dost snažili a při troše štěstí nám to tam spadlo.

Ve druhé třetině jste inkasovali dvě slepené branky. Co bylo z Vaší strany špatně?
Bylo to tím, že jsme najednou zazmatkovali. Začali jsme si špatně nahrávat a najednou nám soupeř ujel do brejku a zvýšil vedení na 2:0.

Dával Vám trenér nějaké strategické pokyny před posledním dějstvím?
Přesně tak, říkal nám ať chodíme co nejvíc do útoku. Děláme vše jednoduše pouze nahodit puk a hned jít do pásma za ním. Poté se tlačit do brány nebo se pokoušet o dorážky.

Povedl se Vám dnes bravurní kousek v podobě vstřeleného hattricku. Jak byste ty branky popsal?
Bylo to hlavně o štěstí. V tom prvním případě to byla přihrávka z otočky, kdy se mi to poté povedlo píchnout mezi nohy. Druhá branka byla hodně šťastná. Povedla se mi klička do forhendu a posílal jsme puk skoro do prázdné branky. Při třetí brance mi spoluhráč přenechal puk v rohu, já jsem to bekhendem nahazoval na branku a se štěstím mi to tam spadlo.

První letošní výhra bude pro tým určitě obrovskou vzpruhou, že?
Určitě. Bylo by dobré, kdyby nám to hodně pomohlo. Máme spoustu mladých hráčů a zrovna dnes jsme hráli i ve skoro plné sestavě. Jsme samozřejmě rádi, že se nám to konečně povedlo prolomit a snad těch gólů teď budeme dávat víc.

Bylo to takové naše typické utkání, komentuje trenér dorostu Eismann

O zhodnocení utkání jsme požádali i hlavního trenéra karlovarských dorostenců. Ten posílal své hráče do zápasu s vědomím třízápasové šňůry bez bodu. Potěšilo jej však, jak se domácí i za nepříznivého stavu snažili a dotáhli téměř prohraný zápas ke třem bodům, které jsou zároveň i první v letošním kalendářním roce.

Celkově by se dal sobotní zápas rozdělit na dvě části. V té první se hrál velmi vyrovnaný hokej, v té druhé to pak na ledové ploše bylo jako na střelnici. „Pro nás to bylo takové typické utkání z poslední doby. Určitě nejde hráčům upřít nasazení či bojovnost, ale zase jsme se trápili v koncovce, kdy to přecházelo až do takové křeče. Poté nám soupeř odskočil až na 3:1, kdy to s námi nevypadalo moc dobře. Ale naštěstí byli hráči ochotní chodit víc před bránu a poté, co jsme vlastně dorazili kotouč na 3:2, jsme ožili a v závěru vyrovnaného zápasu se štěstí přiklonilo k nám. A jsem rád, že to takto dopadlo“, začal se svým hodnocením lodivod staršího dorostu.

Po první vyrovnané třetině přišla druhá, ve které dostali energetici dvě branky v jedné minutě. I tak se jim však závěr třetiny povedl zkorigovat tak, aby hosté do posledního dějství vstupovali s tím nejtěsnějším možným náskokem. „My jsme hráčům dali jasný pokyn, že střední pásmo budeme řešit pouze a jenom přes nastřelované kotouče, abychom neriskovali ztrátu puku, protože jsme věděli, že Třinec má velmi dobré protiútoky, ale zároveň, že je zranitelný v obranném pásmu. Takže jsme chtěli zkrátka jednoduše přes nastřelení přejít přes červenou čáru. Poté šli první dva hráči agresivně po kotouči a třetí nám zavíral pásmo. Což se nám celkem dařilo, ale říkám, rozhodlo to, že jsme často chodili do předbrankového prostoru“, ukončil své hodnocení hlavní trenér Václav Eismann.

Související články