HC Energie Karlovy Vary

Musíme zlepšit střeleckou nemohoucnost, ví Jaroslav Kristek

V pátek ve středních Čechách čeká Energii další ze soubojů, který se v konečném účtování může ukázat jako klíčový. K letošnímu premiérovému úspěchu proti Mladé Boleslavi však Energie potřebuje zlepšit střeleckou produktivitu. V posledních pěti zápasech nedokázala v základní době vsítit více jak dvě branky. Palčivost tohoto problému si uvědomuje i Jaroslav Kristek, který si nově vyzkouší útočnou spolupráci s Martinem Zaťovičem.

Byl k Vám do útoku přiřazen Zaťovič. Místo koho bude hrát a proč se tak stalo?
Bude hrát místo Dmitrije Zjuzina. Trenéři často míchají sestavou a po pravdě nám to moc v posledních zápasech nešlo. Proto k nám asi dali Martina. Je to dobrý bruslař a doufám, že nám to bude klapat.

Ještě jste letos Boleslav neporazili. V posledním domácím zápase jste ji přitom více jak dvě třetiny tlačili…
Je to možná až trochu úsměvné, ale body získáváme s mužstvy, která jsou na vrchu tabulky. Ta, co jsou okolo nás, s těmi jsme body ztráceli. V posledních zápasech se ale naše hra zlepšila a doufám, že to přeneseme i do utkání s Boleslaví.

Jak se bude utkání podle Vás vyvíjet?
Podle mého to bude o první třetině. Nesmíme jim dovolit, aby nám dali první branku. Čím déle to bude 0:0, tím lépe pro nás. Samozřejmě se budeme snažit zlepšit tu naší střeleckou nemohoucnost, protože gólů dáváme opravdu málo.

Vy, jako mužstvo, nemáte rádi, když někdo přijede do KV Areny bránit. Venku se ale také prezentujete obrannou hrou. A s ní získáváte body…
Uvidíme, jak se zápas bude vyvíjet. Je pravda, že Boleslav venku hodně brání. Otázkou zůstává, zda doma budou směrem dopředu aktivnější. Těžko říci. Budeme se muset připravit na obě varianty. Jak už jsem ale řekl, rozhodovat bude první třetina a vstup do zápasu. Když se nám povede, tak by nám mohlo vyjít celé utkání.

Co vymyslíte na Richarda Krále, útočné eso Středočechů?
Zatím jsme nic konkrétního nevymýšleli, ale Král je nebezpečný především při přesilovkách. Při hře pět na pět ho dokážeme pokrýt. V početní výhodě se Mladé Boleslavi daří a to asi bude to, co bude zápas rozhodovat.

Dvojice Schwarz - Valent jsou velice kvalitní brankaři. V posledních zápasech se jim daří a pomáhají svému klubu získávat body. Máte i na ně nějaký recept?
Přiznám se, že statistiky brankařů moc nesleduji, takže je mi jedno, kdo nastoupí. Schwarz je výborný brankář. Dokázal to už několikrát. V zápasech s námi také chytal velice dobře. Má obrácené garde a jeho slabinou je podle mého lapačka.

Související články