HC Energie Karlovy Vary

Chaljavinova branka rozhodla o dalším vítězství juniorů

Junioři: HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Po včerejším drtivém vítězství nad týmem Pardubic nastoupili dnes mladí energetici do utkání s Kometou Brno. Po velmi vyrovnaném utkání se nakonec štěstí přiklonilo na stranu domácích, když Valerij Chaljavin(na snímku) vstřelil rozhodující branku.
Noen Extraliga Juniorů, 10. kolo, so 23.1.2010, KV Arena
Karlovy Vary
Brno
3:2
2:0, 0:2, 1:0
Branky a nahrávky: 3. Dlapa (Flieger), 6. Vachovec (Kverka, Rohan), 51. Chaljavin (Vaněk, Schusser) - 26. Daniška (Štěpánek, Vozdecký), 30. Zemánek (Juráň, Lysoň). Vyloučení: 8:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 25. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Karlovy Vary: Habal - Ryžuk, Valeš, Schusser, Tomeček, Funk, Rohan, Dlapa - Hudák, Flieger, Kellner, Chaljavin, Sýkora, Vaněk, Mistoler, Vachovec, Baar, Kverka.
Brno: Matoušek - Štindl, Sova, Zítka, Vozdecký, Lysoň, Svoboda - Štěpánek, Hnilička, Stehlík, Daniška, Komínek, Zemánek, Juráň, Brzobohatý, Popolanský.

Komentář k utkání

První třetina utkání byla v režii energetiků. Necelou minutu se čekalo na první vyloučení. Rozhodčí potrestali Petra Štindla za sekání. Energie jejich první početní výhody využili. V polovině třetí minuty se podařilo propálit hostujícího gólmana Matouška Ondrovi Dlapovi. Necelé tři minuty na to se dopustil faulu a tak zamířil na trestnou lavici. Energii čekalo první oslabení, které se jim ale maximálně podařilo. Místo obranných manévrů se jim naopak podařilo zvýšit svůj náskok. Druhou branku přidal s pomocí Martina Rohana a Jaromíra Kverky Michal Vachovec. Hosté do konce třetiny dostali ještě příležitost v podobě dvou přesilovek, ale ani jednu se jim nepodařilo využít. V osmnácté minutě se mohl Vachovec radovat podruhé, kotouč se ale od tyče odrazil mimo branku.

Ve druhé části přejali iniciativu hosté. Jak rychle svůj náskok energetici získali, tak rychle o něj i přišli. I přes šanci, kterou vytvořil Kellner s Vachovcem, se z branky radovala Kometa. V šestadvacáté minutě překonal chytajícího Habala Tomáš Daniška. Po třech minutách se po brance Jirky Zemánka stav srovnal a začínalo se nanovo. Ve 31. minutě chyběly centimetry k tomu, aby domácí získali zpět své vedení. Kotouč totiž přeskočil beton Matouška a zastavil se přesně na brankové čáře. Ani potyčka mezi hráči puku do brány nepomohla a tak museli mladíci najít jiný způsob. Překvapit ránou od modré se snažil Míra Hudák, Matoušek ale natáhl lapačku a puk v ní bez větších problémů ukryl.

Do poslední části šly oba týmy naplno. Starosti Habalovi udělala střela Jakuba Lysoně. Puk cinkl o konstrukci brány a zamířil do ochranné sítě. Na začátku jednapadesáté minuty si musel svůj trest za vysokou hůl odsedět Petr Zítka. Po 42 vteřinách se ale mohl vrátit na hrací plochu, protože Valerij Chaljavin získal svou střelou zpátky vedení pro svůj tým a nakonec se stala jeho branka i tou, která rozhodla utkání. I přesto, že se Kometa snažila udělat vše pro vyrovnání, nechtěli se domácí svých bodů vzdát ani se o ně dělit.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary):První třetina byla z naší strany výborná. Ve druhé části jsme trošku zaváhali a soupeři se podařilo srovnat. Myslím, že nám dnes rozhodly přesilové hry. Soupeř jich měl hodně a nepovedlo se mu je proměnit. My jich měli méně a proměnili jsme dvě. Koncovka nás trápí pořád, gólů jsme mohli dát více, nicméně vítězství je super.

Fotogalerie