HC Energie Karlovy Vary

David Nosek: Padl na nás totální kolaps

Při trénincích je prý David Nosek (na fotografii) jeden z nejlepších v proměňování samostatných nájezdů. I proto si ho vybral trenér Hynek na trestné střílení v Litvínově, které však neproměnil. Při dnešních nájezdech, které měly deset sérií, se však nepostavil ani jednou. Je to tím, že si dnes nevěřil? „Minulý zápas jsem jel trestné střílení, ale neproměnil jsem ho, tak jsem dnes raději nechal jet jiné kluky,“vysvětluje juniorský mistr světa.
Energetici dnes neodehráli špatné utkání. V celém jeho průběhu bylo vidět, že obě mužstva hrají o postup do play off a Energie se do zápasu vložila naplno. Vedli o dvě branky a mohli mít klid, jenže chybami zapříčinili, že soupeř vyrovnal. Čím to je, že sice odehrají skvělé utkání, ale tři body nevybojují? „Pro mě je těžké říct, čím to je. Měli jsme to dobře rozehrané a potom jsme dostali dva úplně zbytečné góly. Bohužel opravdu nevím čím to je.“

Osm minut před koncem přišli Karlovarští o skoro vyhrané utkání. Celou dobu hráli skvěle, využili tři přesilové hry a byli blízko cenným třem bodům. Jenže čím více se blížila závěrečná siréna, tím více hráli nezvózněji. Nakonec se jim to vymstilo a Budějovičtí dokázali vyrovnat. Může to být již psychický problém týmu? „Já si myslím, že dnes to nebylo špatné z té psychické stránky. Podrželi jsme si začátek, který nám hned neutekl, dokonce jsme vedli 3:1. Osm minut před koncem si ten zápas již musíme pohlídat za každou cenu. Já si teď nevybavuji jak přesně ty góly padly, ale vím, že to bylo po našich chybách,“ uvědomuje si poslední posila Karlových Varů.

Šesté prohrané utkání v řadě, tři zápasy před koncem základní části a ztráta pět bodů na poslední postupovou příčku. Taková je bilance Energie v boji o play off. Jaká nálada panuje v kabině? „Máme z toho hodně špatný pocit. Jsme naštvaní, protože předkolo byl náš cíl. Teď jsme měli dva zápasy, které jsme měli vyhrát, což se nám bohužel nepovedlo. Nás položí vždycky jeden gól, i když dnes jsme se mohli uvolnit a získat tolik potřebné tři body. Ale padl na nás totální kolaps v půlce třetí třetiny a to zapříčinilo, že jsme prohráli,“ smutně hodnotí David Nosek další prohrané utkání.

Související články