HC Energie Karlovy Vary

Při vedení jsme se měli zatáhnout, lituje Jan Košťál

Veliké zklamání. Snad jedině těmito slovy se dají vyjádřit výkony hokejistů HC Energie Karlovy Vary v základní části O2 extraligy. Postupové naděje do play off pro ně definitivně skončili utkáním s už jistým vítězem základní části v Plzni, které prohráli 3:2. Trenér Pavel Hynek popsal utkání velmi zlomeným hlasem. „Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale nezvládli jsme druhou třetinu. V prvních deseti minutách jsme byli pětkrát vyloučeni a to nás stálo moře sil, které nám scházeli na konci utkání. Myslím si, že nějaký bod jsme si zasloužili,“ povzdechl si.
Tato porážka definitivně ukončila postupové naděje na play off. „Je to pro nás veliké zklamání. Do poslední chvíle jsme věřili, že se do desítky dostaneme. Těch důvodů a aspektů, proč se nám to nepovedlo, je hodně,“ přidal.

Útočník Jan Košťál litoval zbytečných branek, které postavily Plzeň na nohy. „Měli jsme se za stavu 2:1 více zatáhnout. Bohužel se nám už několikrát v sezoně stalo, že jsme tratili jasně vyhrané utkání,“ popsal utkání.

Karlovy Vary neztratily play off s Plzní. „Prohráli jsme si to už v předchozích zápasech. Několikrát jsme vedli a vedení neudrželi. V posledních dvou kolech musíme vybojovat co nejvíce bodů, protože jak Brno, tak Kladno se na nás tlačí. Bohužel se nemůžeme se koukat dopředu, ale do zadu,“ pokračoval.

Energetikům v postupu nepomohla ani výměna trenérů. „Tímto tahem měl přijít nějaký impuls. Ten se sice dostavil, ale byl k ničem. Dokázali jsme sice vybojovat pár bodů, ale pak jsme opět dali do té naší křeče. Každé prohrané utkání nás srazilo a měli jsme hlavy mezi nohama,“ přiznal Jan Košťál.

Karlovy Vary mají náskok na Brno už jenom dva body. Na poslední Kladno pak šest. „Rozhodovat bude každý bod. Během olympijské přestávky se musíme zapřít a bojovat, tak abychom nehráli baráž,“ dodal.

Související články