HC Energie Karlovy Vary

Hokejisté i fanoušci se bavili v exhibici s Toužimskou stavební

Sobotní dopoledne patřilo v sobotu v KV Areně zajímavé akci. Přibližně pět stovek diváků dostalo možnost pobavit se v uvolněné atmosféře hokejem a také si užít možná poslední návrat Josefa Řezníčka do dresu HC Energie. V exhibici úřadujících hokejových mistrů a týmu Toužimské stavební společnosti Karlovy Vary se legendární bek postavil na post středního útočníka, přesto své spoluhráče dokázal zásobovat parádními přihrávkami jako v dobách své nejlepší formy. Přátelské utkání skončilo tradiční remízou. Po penaltách, ve kterých se do pozice střelce postavil i brankář Sáblík, nakonec zvítězila TSS 8:7.

Sestavy

TSS All Stars: Knížek – Zich, Sapoušek, Sadloň, Král, Gašek, Veselý, Kolkus, Dvořák, Pazdera, Vrána, Matějka, Černý jr., Knapek, Tichý, Vrba, Krnáč, Orlich, Černý sr.
Trenéři: Krnáčová, Krnáč, Juraška, Levkovec, Bubica.

HC Energie: Sáblík – Skuhravý, Loginov, Němec, Mucha, Hluchý, Prošek, Řezníček, Píša, Melenovský, Parýzek, Dobroň, Skladaný, Dej, Čutta, Kuběna, Hřebejk.

Statistiky

Branky a nahrávky: 21. Vrba, 28. Černý jr. (Černý sr.), 41. Hluchý (Černý jr. Matějka), 45. Hluchý, 52. Vrba, 54., 56. Melenovský - 2. Mucha (Košťál, Kumstát), 12. Melenovský, 16. Skladaný (Loginov, Hřebejk), 20. Kumstát (Němec), 46. Gašek, 48. Řezníček (Píša, Dobroň).

Příjemné dopoledne s TOUŽIMSKOU STAVEBNÍ SPOLEČNOSTÍ KARLOVY VARY začalo malou improvizovanou autogramiádou hráčů Energie v prostoru střídaček a po ohnivé show se mohlo jít na věc. Pět stovek diváků přivítalo potleskem především speciálního hosta v týmu energetiků – legendárního obránce Josefa Řezníčka.

A hned na začátku ukázali energetici, kdo je úřadujícím mistrem. Už ve druhé minutě se po kombinaci první formace radoval Ján Mucha. Přestože pak z domácí TSS spadla nervozita a Sáblík musel zasahovat proti nebezpečným střelám Sapouška a Knapka, branky padaly na druhé straně. V přesilovce se trefil přímo do šibenice Marek Melenovský a po chvíli rozvlnil síť lehkou tečí Loginovovy střely i Skladaný. Již na 4:0 zvyšoval Petr Kumstát, který proměnil svůj první samostatný únik v sezoně.

Pak už ale přišel čas hvězd v barvách TSS. Ve 21. minutě pronikl karlovarskou obranou Martin Vrba a přesnou střelou k tyči nedal Sáblíkovi šanci. Těžkou chvilku připravili energetikům i domácí. Ti ve stejnou chvíli vyloučili Bronislava Píšu a Josefa Řezníčka pro nedovolenou výstroj (chybějící mřížka u hráčů žákovského vzrůstu) a TSS trestala. Navíc totiž ještě před polovinou zápasu odvolala brankaře a trojnásobnou přesilovku využila spoluprací rodinného klanu Černých.

Do druhé třetiny poskytla Energie v duchu své přestupové politiky nejlepší hráče soupeři a na ledě se začaly dít věci. TSS výrazně ožila a i za pomoci vypůjčených energetiků dokázala dovést utkání do konečného nerozhodného stavu 7:7. Energii nebyla nic platná ani ukázková spolupráce veteránů Řezníčka a Píši.

V příjemné atmosféře rozhodovaly samostatné nájezdy. V těch si zkusil roli střelce i Lukáš Sáblík. Přestože neuspěl a nakonec rozhodující branku vstřelila TSS, na povedeném dopoledni to nic nezměnilo.