HC Energie Karlovy Vary

Tři body pro juniory zajistil hattrick Frka a skvělý Habal

Junioři: HC Energie - BK Mladá Boleslav 5:1(0:0, 3:0, 2:1)
Sobotní poledne v KV Areně znamenalo střetnutí juniorských výběrů domácí Energie a hostujícího Bruslařského Klubu. V první třetině bylo k vidění bezbrankové skóre, ale to vše se změnilo ve druhém dějství. Martin Frk nastartoval svoji jízdu za hattrickem a soupeř již na tříbrankové manko do posledního dějství odpovědět nedokázal. Ve skvělé formě se také ukázal brankář Ladislav Habal (na menším snímku), který propustil pouze smolnou dorážku, jinak pochytal veškere boleslavské naděje.
Noen Extraliga Juniorů, 19. kolo, ne 28.2.2010, KV Arena
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
5:1
0:0, 3:0, 2:1
Branky a nahrávky: 30. Frk (Vachovec, Rohan M.), 34. Frk (Kverka), 37. Mistoler (Hudák), 44. Frk, 53. Funk (Frk, Rohan M.) - 45. Soukup (Protivný) . Rozhodčí: M.Petružálek - J.Šerý, R.Šulo . Vyloučení: 9:6 + Baar OT . Využití: 2:0 . Diváci: 120 . Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1 .
Karlovy Vary: Habal (Endál) - Ryžuk, Šik, Schusser, Tomeček, Funk, Rohan M. "C", Dlapa - Frk, Hudák, Flieger, Kellner, Chaljavin, Vaněk, Mistoler, Vachovec, Baar, Kverka.
Ml.Boleslav: Will (Klimíček ) - Houser "C", Vrba, Mikulaštík, Soukup, Sedláček, Arazim, Martínek - Loskot, Škorík, Jiránek, Belay, Babický, Kadlčík, Antončík, Protivný, Hrouda, Lenc.

Komentář k utkání

Aktivním úvodem se prezentoval domácí výběr. Hned od začátku se na hosty tlačili a zasypávali brankáře Willa sprškou střel. Například ve 2. minutě se uvolnil po vhazování Kellner a jen díky tomu, že byl tísněn, nezakončil přesně mezi betony. Tlak Energie gradoval okolo 6. minuty, kdy si zahrála první početní převahu. Téměř po celou dobu měla puk na svých hokejkách, ale na boleslavskou tvrz to bylo stále k ničemu. Postupem hry začal tlak domácí borců mírně opadat a hra se vyrovnala, napomohlo k tomu i vyloučení Frka, ve kterém hosté poprvé trochu zahrozili. V posledních minutách třetiny se hrál pohledný a útočný hokej a domácí se blýskl zatím největší šancí, ve které pálil z první Hudák, ale sám proti bezchybnému Willovi neuspěl.

Začátek druhé třetiny značně povolil uzdu oběma celkům a ty hrály tvrdý a agresivní hokej. Snad i díky tomu skončili v prvních čtyřech minutách na trestné lavici čtyři hráči, po dvou na obou stranách. Série vyloučení hru rozkouskovala, a tak viděli diváci v následných minutách spíše lítý boj o puk ve středním pásmu. Střelecké trápení protrhla až využitá přesilovka domácích. Martin Frk ve 30. minutě prostřelil Willa střelou ke vzdálenější tyčce. Netrvalo dlouho a domácí borec překonal brankáře hostí znovu. Ve 34. minutě po dechberoucím sólu zvyšoval na dvoubrankový rozdíl opět Martin Frk. Ve 37. minutě už to bylo dokonce 3:0, když se střelou mezi betony prosadil Tomáš Mistoler.

Poslední dějství navázalo na to předchozí, a jak jinak, než-li brankou domácích. Martin Frk se tak trochu nevědomky dočkal hattricku poté co si jeho nahazovaný puk do branky sklepk jeden z hostujících hráčů. Domácí však poté polevili, čehož využila Boleslav a Matěj Soukup střelou mezi betony snížil. Zbytek třetiny se nesl v podobné strategii. Hosté se snažili tlačit na domácí, kteří využívali spíše brejkových příležitostí ke skórování. A právě jedna se jim povedla. Martin Funk v 53. Minutě upravil na konečných 5:1.

Fotogalerie

Související články