HC Energie Karlovy Vary

Junioři chtějí doma oddálit konec sezony, přijďte je podpořit!

Po vyrovnaném zápase na ledě Pardubic, který ale nakonec dopadl pro energetiky nešťastně, se osmifinálová série juniorů přesouvá na domácí půdu. Mladíci tady zabojují o prodloužení své účasti v play off alespoň do soboty, kdy by se hrál případný třetí zápas. Utkání začíná ve 14 hodin v KV Areně. Přijďte karlovarské naděje podpořit a dopomoci jim k vítězství. Fandit můžete i u našeho online přenosu.

Pardubická juniorka do letošního ročníku vstoupila suverénně a díky pouhým dvěma porážkám si v první fázi soutěže zajistila prvenství ve skupině Východ. Od listopadu už výsledky Východočechů tak pozitivní nejsou, v mládežnických soutěžích je však ošidné spekulovat o poklesu formy. Zhoršené výsledky mohl mít na svědomí i odchod elitních hráčů do první ligy mužů, konkrétně do Chrudimi a Znojma. Ve finálové skupině skončily Pardubice nakonec předposlední, před vyřazovacími souboji by však opět měly být v plné síle. Karlovarští se ale tímto faktem nenechali v prvním utkání sére zastrašit a vítězství jim uteklo opravdu o vlásek. Doma tedy musí vynaložit všechny své síly, aby mohli bojovat dál. V letošní sezóně své soupeře již dvakrát překonali a to jednou přesvědčivě 6:2.

Největší oporou Pardubic byl v základní části Filip Stoklasa. Ve středečním zápase se zapsal jednou brankou a jednou asistencí. Ještě lépe si v utkání vedl Jan Buchtele. Ten ke své přihrávce přidal dvě podařené akce, po kterých skončil kotouč za zády hostujícího brankáře.

Soupisky z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Hruška (Habal) – Ryžuk, Šik, Schusser, Tomeček, Přindáš, Funk, Rohan, Dlapa – Frk, Hudák, Flieger, Kellner, Chaljavin, Mareček, Vaněk, Mistoler, Vachovec, Baar, Kverka, Rohan.

HC Eaton Pardubice: Landsman (Štrof) – Zdráhal, Krejnus, Vondráček, Poskočil – Radil, Chmelař, Stoklasa, T. Veselý, Kaut, Buchtele, Křečan, Čapek, Pilař, Kapec.

Letošní vzájemné zápasy

35. kolo HC Eaton Pardubice – HC Energie Karlovy Vary 1:3
Branky a nahrávky: 59. Krejnus (Zdráhal, Pilař) – 31. Funk (Vachovec, Frk), 40. Frk (Kverka), 60. Frk (Hudák).

9. kolo HC Energie Karlovy Vary – HC Eaton Pardubice 6:2
Branky a nahrávky: 2. Vaněk (Hudák, Chaljavin), 10. Chaljavin (Vaněk, Hudák), 10. Kellner (Flieger, Sýkora), 27. Hudák (Vaněk), 38. Sýkora (Flieger, Kellner), 40. Frk (Kverka, Rohan) - 26. Kapec (Nosek, Hemský), 60. Kapec (Zrůst, Vondráček).

OF1 HC Eaton Pardubice – HC Energie Karlovy Vary 4:3
Branky a nahrávky: 2. Buchtele (Radil, Kapec), 3. Kapec (Buchtele), 24. Stoklasa (Kaut), 56. Buchtele (Radil, Stoklasa) - 7. Vachovec (Kverka, Frk), 36. Vachovec (Frk), 43. Vachovec (Rohan, Frk).

Související články