HC Energie Karlovy Vary

Povedená třetí třetina a výborný Hruška posílají juniory do čtvrfinále

Junioři: HC Energie - HC Eaton Pardubice 4:1 Konečný stav séri: 2:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Kdo zavítal v sobotu na rozhodující utkání juniorského play off do KV Areny, rozhodně nelitoval. Vyrovnanou první třetinu vystřídala druhá, ve které sice domácí jako první inkasovali, ale ve stejné minutě se podařilo mladým energetikům srovnat. Velice povedená z jejich pohledu byla poslední třetina. Adam Schusser (na menším snímku) zařídil vítěznou branku. Domácí v závěru i přes tlak Pardubic zvýšili na konečný tříbrankový náskok. Sérii tak vyhráli a postupují do čtvrtfinále juniorského play off, ve kterém se borci pod vedením kouče Mlejnka utkají pravděpodobně s mužstvem PSG Zlín.
Noen Extraliga Juniorů, OF3, so 13.3.2010
Karlovy Vary
Pardubice
4:1
0:0, 1:1, 3:0
Branky a nahrávky: 29. Mareček (Rohan M.), 41. Schusser (Kverka), 48. Mareček (Tomeček, Rohan T.), 59. Kverka (Vachovec) - 29. Kaut (Poskočil, Zdráhal). Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 120. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Karlovy Vary: Hruška (Habal) - Ryžuk, Šik, Schusser, Tomeček, Přindiš, Funk, Rohan M. "C", Dlapa - Frk, Hudák, Flieger, Kellner, Chaljavin, Mareček, Vaněk, Mistoler, Vachovec, Baar, Kverka, Rohan T.
Pardubice: Landsman (Štrof) - Zdráhal, Krejnus, Vondráček "C", Poskočil - Radil, Chmelař, Stoklasa, Veselý, Kaut, Buchtele, Křečan, Čapek, Pilař, Kapec.

Komentář k utkání

A začalo se přesně tak, jak naznačovala série – vyrovnaně. Prvních pár vteřin přineslo oku diváka nepříliš lahodící hokejový nášup, ve které byly k vidění spíše jen souboje o puk a oba týmy se oťukávaly. Tuto taktiku narušily až přesilové hry, které si oba celky zahrály v první desetiminutovce, ale žádné branky jsme se nedočkali. Zhruba od poloviny třetiny se obrázek hry ustálil a k vidění bylo jedno a to samé. Neustálé dobývání pardubické svatyně nájezdy z řad Energie.

Za zmínku stojí dorážka Tomáše Rohana, který mohl dorážet do odkryté klece, ale nepodařilo se mu trefit skákavý kotouč. Dále střela Frka od modré, kterou ještě tečoval jeden z Karlovarských a v neposlední řadě velká šance Vachovce, kterému před odkrytou brankou v důležité chvíli puk od hole odskočil. Všechny tyto šance měly společné jen jedno – Filipa Landsmana. Mladý brankář bral energetikům sebevědomí a svými zákroky několikrát zachraňoval pardubické naděje.

Druhá třetina začala ve stejném duchu jako ta první. Nájezdy domácích končily vždy někdě ve výstroji Landsmana a Pardubice útočily pouze sporadicky. První branky se však překvapivě dočkaly právě hosté z Pardubic. Tomáš Kaut využil dvojnásobnou početní převahu svého týmu a poslal hosty do vedení premiérovou trefou v zápase – 0:1.

Ale neradovali se dlouho. Domácí hned z prvního protiútoku srovnali skóre. Jakub Mareček ujel společně s Rohanem a nadvakrát dostal puk i s brankářem za čáru – 1:1. Následovala série vyloučených hráčů a tlaku ze stran obou mužstev. Další branku už však ochozy KV Areny neviděly, a tak se i do posledního dějství vstupovalo za vyrovnaného stavu, tentokrát však po jedné brance na obou stranách.

Hodně vydařený vstup do třetí třetiny měli domácí. Adam Schusser se ve 41. minutě postaral o vedoucí trefu Energie, když překonal Landsmana prudkým pukem mezi betony – 2:1. Hra Pardubic šla poté do útlumu a dominantnější byli domácí a dočkali se i další branky. Ve 48. minutě tečoval Jakub Mareček střelu spoluhráče přímo za záda Landsmana, který nestihl na změnu směru puku zareagovat – 3:1.

Leckdo by v závěru třetiny očekával velký nápor hostujících Pardubic, ale nebylo tomu tak. Důležitou roli hrál hlavně fakt, že hosté hráli s početnou marodkou, a na hráče tak doléhala únava. Domácí hráli ze zabezpečené obrany a se skvělým Hruškou v zádech nabízeli pardubickým forvardům šance ke skórování jen minimálně. Naopak při závěrečném risku hry bez Landsmana zpečetil výhru a postup domácí borec Jaromír Kverka střelou do prázdné branky. Domácí tak v rozhodujícím duelu udolali Eaton a postupují do dalšího kola, ve kterém je s nejvyšší pravděpodobností čeká moravský celek ze Zlína.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Jsme velice spokojení a moc šťastní. Prohrávali jsme 1:0 v sérii a dokázali jsme jí otočit. Hráčům jsme po druhé třetině jasně řekli, že jsme makali celou sezonu na jednu třetinu a to byla ta třetí, které přišla. Pardubice nás překvapily ve druhé třetině. První na nás čekaly a důsledně bránily. Ve druhé začaly být živější. Myslím si, že se to pokusily zlomit. Nám se podařilo po velikém tlaku srovnat na 1:1. A ve třetí třetině odešli. Obrovsky nám pomohl ten gól na začátku třetí části. Všichni si zaslouží pochvalu. Hráči makali jako jeden muž. Dalším soupeřem bude Zlín a začínat budeme v úterý doma.

Jiří Fibiger (HC Eaton Pardubice): Dvě třetiny jsme hráli naprosto vyrovnané utkání. Na konci třetí části jsme vsadili na risk. Chtěli jsme zápas rozhodnout. Bohužel na začátku jsme rychle inkasovali a na závěr už jsme neměli tolik sil. Hráčů jsme měli málo. Sérii podle mého rozhodlo to, že u nás chybovali zkušenější hráči, kteří by se měli více prosazovat. Pak také samozřejmě počet hráčů v poli.

Fotogalerie

Související články