HC Energie Karlovy Vary

Ve čtvrtfinále juniorského play off hostí Energie hokejisty Zlína

Velice příjemným zpestřením s ohledem na nepovedenou sezonu karlovarského A týmu přinášejí karlovarští mladící. Družina kolem trenéra Mlejnka to sice neměla s pardubickým Eatonem vůbec jednoduché, ale díky bojovnosti se probojovala do čtvrtfinále play off, ve kterém narazí na vrstevníky ze Zlína. Na vzájemná letošní utkání vedou s převahou hosté z Moravy, ovšem zápasy play off se na základní část již neohlížejí a série startuje od nuly. Přijďte tedy podpořit karlovarské naděje v bojích o další postup. Krátká série na dvě vítězná utkání startuje již toto úterý od 17:30 v KV Areně. Vstupné je zdarma. Karlovarská juniorka se těší na Vaše povzbuzování!

Juniorský výběr Zlína předváděl v letošní sezoně vyrovnané výkony bez větších výkyvů a spíše proplouval po klidných vodách juniorskou tabulkou. Čtvrtá příčka po první části vystřídala skvělé druhé místo v části druhé. Parádně se Beranům vyvedla třetí část, ve které skončili symbolicky třetí. A měli dokonce hned za vedoucí lídry z Plzně nejnižší počet bezbodových proher. V osmifinále play off zkřížili hokejisté kolem trenéra Jiřího Šolce hokejky se soupeřem z nedalekého Havířova. První zápas celkem s přehledem vyhráli (4:2). Druhé utkání se však prodlužovalo a outsideři z Havířova vytěžili v nastaveném čase vyrovnávací bod do série (2:3 pp). Rozhodující duel na ledě Zimního stadionu Luďka Čajky nabídl strhující zápas, ve kterém domácí Zlín po přestřelce zvítězil v poměru 4:3.

Energetici měli s tímto soupeře čest v základní části dvakrát a v obou případech vzešel z utkání jeden vítěz v celkem jednoznačném poměru. Pro Energii to byl bohužel pokaždé Zlín. V prvním utkání hraném na ledě KV Areny deklasovalo PSG místní Karlovy Vary v poměru 6:1. Druhý duel vyhráli taktéž Berani, tentokrát na vlastním kluzišti (6:3). Za energetiky proti Zlínu nejčastěji bodovali Chaljavin (1+1) a Jaromír Kverka (0+2).

V základní části byl moravskému celku největší oporou Petr Holík (22+28), který odehrál v sezoně nejvíce utkání a s obrovským náskokem vyhrál klubové hodnocení. Z defenzivních borců byl na pozápasové listině nejčastěji Martin Matějíček (5+9). Z brankářů se proti energetikům s největší pravděpodobností postaví Libor Kašík. Tento ochránce zlínské svatyně stanul mezi tyčemi hned ve čtyřiceti zápasech a borec s šestatřicítkou na zádech si v nich vybudoval slušnou úspěšnost zákroků 93.35 %.

Soupisky z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Habal (Endál) - Ryžuk, Valeš, Šik, Tomeček, Funk, Rohan M. (C), Dlapa - Hudák, Flieger, Kellner, Chaljavin, Sýkora, Vaněk D., Mistoler, Vachovec, Švec, Kverka.

PSG Zlín:Kašík (Zavadil) - Zábojník, Hampl, Valenta, Matějíček, Sadil - Kundera, Fořt, Vaněk P., Šlahař, Finsterle, Sedlář, Vodný, Holík, Šoula, Blinka, Křemeček, Vodák (C).

Letošní vzájemné zápasy

38. kolo HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 1:6
Branky a nahrávky: 39. Švec (Dlapa, Sýkora) - 6. Finsterle (Matějíček), 10. Vodný (Šlahař, Blinka), 33. Fořt (Matějíček), 36. Holík (Vodný), 41. Šoula, 44. Kundera .

44. kolo PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 6:3
Branky a nahrávky: 7. Holík (Blinka), 15. Vodný (Fořt), 38. Blinka (Šlahař), 44. Šlahař (Holík, Musil), 48. Šlahař (Holík), 52. Musil (Holík) - 22. Hudák (Chaljavin), 46. Chaljavin (Šik, Kverka), 55. Funk (Kverka).

Související články