HC Energie Karlovy Vary

Juniorka vypadla po nájezdech. Do semifinále jde Zlín

Junioři: PSG Zlín - HC Energie 2:1 po nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0).
Junioři karlovarské Energie bojovali na ledě Zlína ve třetím čtvrtfinálovém zápase o bytí a nebytí v play off. I když svěřenci Karla Mlejnka a Jaromíra Kverky podali vynikající výkon, tak nakonec do dalších bojů nepostoupili. Stopku jim vystavil Jakub Šlahář proměněným hozhodujícím samostatným nájezdem.
Noen Extraliga Juniorů, CF3, pá 19.3.2010, Luďka Čajky ve Zlíně
Zlín
Karlovy Vary
2:1sn
1:1, 0:0, 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 2. Finsterle (Holík), samostaný nájezd Šlahař - 10. Vaněk. Využití: 1:0.

Komentář k utkání

Do utkání výborně vstoupili domácí. Už ve 2. minutě, přesněji v čase 1:57, Lukáš Finsterle otevřel skóre, když se prosadil po přihrávce Holíka.

Karlovaráci odpověděli v 10. minutě a to, když se do listiny střelců zapsal Dominik Vaněk. Jenomže to bylo ze strany střelců vše.

V dalších dvou třetinách se ani jeden z brankařů nenudil, ale nikdo si na jejich umění nepřišel.

V prodloužení za domácím brankařem zacinkala horní tyč. Martin Rohan vypálil a Jakub Mareček tečoval. K postupu do semifinále play off, tak doslovs chybělo jenom pár milimetrů.

Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V této loterii měli více štěstí domácí. Úspěšnými exekutory byli Finsterle a Jakub Šlahař. Z energetiků se pokusili rozhodnout Martin Frk a Jakub Mareček, ale ani jeden se nedokázal prosadit.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Vybrali jsme si kopec smůly. Na konci zápasu se nám potvrdilo, že nám samostatné nájezdy nejdou. Nešly nám celou sezonu. Od prvních minut to bylo vyrovnané utkání. Trochu mě mrzí, že jsou pravidla nastavá tak, jak jsou nastavená. Kdyby se hrálo do rozhodnutí, tak bychom mohli uspět, ale to je jenom kdyby. Všichni hráči odevzdali maximum. Ještě více než maximum. Všem za tuhle sezonu moc děkuji. Odvedli veliký kus práce.

Související články