HC Energie Karlovy Vary

Play out finišuje, čeká na kladenském ledě další výhra?

Boje o bytí a nebytí v nejvyšší jsou již na cílové rovince a každé kolo může ukázat na celek, který si sezonu prodlouží účastí v baráži. Energetici s postupujícím časem nabrali druhý dech a vítěznou šňůru natáhli již na tři zápasy v řadě. Další pomyslný korálek mohou navléct již v dalším zápase proti kladenskému Geusu, a oplatit tak Okenářům debakl z minulého střetnutí na ledě Městského stadionu v Kladně. Energetiky také může hnát vpřed fakt, že by při tříbodovém zisku a zaváhání Boleslavi měli záchranu jistou. Extraligovou definitivu by však rádo získalo i domácí Kladno. Jak tato zápletka nakonec dopadne můžete sledovat v úterý od 17:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis.

Nemusí hořet - stačí, když doutná

Pomyslná kladenská pochodeň zažila v letošním ročníku hodně těžké časy a vstupem do play out z nejméně výhodné pozice s čtyřbodovým mankem na Mladou Boleslav se zdálo, že už její plamínek naděje zcela vyhasl. Opak byl však pravdou. Okenáři se semkli a z nynější druhé příčky v tabulce o udržení šlapou na paty první brněnské Kometě. Do karet jim hodně nahrál samotný úvod play out. Zatímco karlovarští mistři klopýtali, tým Otakara Vejvody tým vyhrál tři z prvních čtyř zápasů, což jej na současnou druhou příčku s takřka jistou absencí v baráži.

Na vzájemné zápasy jsou lepší Středočeši. První střetnutí v play out vyhrálo Kladno velice těsně a ve vyrovnaném utkání rozhodla branka už v polovině základní hrací doby. Druhý zápas na půdě Městského zimního stadionu v Kladně deklasovali domácí energetiky v poměru 5:1. Třetí duel vyzněl lépe pro energetiky. Zároveň to byla první výhra Karlových Varů v play out. Proti Kladnu se nejvíce prosazovali Lukáš Pech (1+2) a Jan Košťál (3+1). Za hosty nasbíral v zápasech s energetiky nejvíce bodů kapitán Pavel Patera (3+1).

Bodové statistiky týmu v bojích o udržení vede Jaroslav Kalla (4+7). Skvěle tak navazuje i na bodově povedenou základní část. Na počet bodů ho ještě stíhá již zmiňovaný hráč s céčkem na hrudi Pavel Patera (5+4). Překvapivě vysoko ve statistikách nalezneme beka Jaroslava Mrázka (1+5), který si svojí jedinou přesnou trefu v play out připsal právě proti Energii, když dělovkou od modré prostřelil Mensatora. A u brankářů také skončíme. Za Kladno odchytal dosavadní duely Lukáš Cikánek a vypracoval si slušnou úspěšnost blížící se 94 procentům.

Poslední kolo

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 23. Sup (Gajovský, Duben) - 52. Loginov (Skladaný, Melenovský), 58. Hluchý (Pech), 60. Němec (Mensator).

HC kometaBrno - HC Geus Okna Kladno 5:4 sn (1:0, 3:3, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Šindel, 24. Šindel (Protivný), 29. Hubáček (Divíšek), 31. Zubíček (Procházka, Dopita), Rozh. nájezd Dopita - 22. Bělohlav (Kalla, Toman), 27. Eberle (Patera), 30. Bílek (Kalla, Kaberle), 50. Bílek (Kalla, Valský).

Statistiky play out

HC Energie Karlovy Vary
Utkání9 - 1 - 2 - 2 - 4 – 16:20 - 9 b
Průběžné umístění v play out3. místo (75 b)
Nejproduktivnější hráčLukáš Pech - 6 bodů (2+4)
Nejlepší střelecHřebejk, Nosek, Pech, Kumstát, Čutta - 2 branky
Nejlepší nahrávačLukáš Pech - 4 asistence
Nejlepší v +/-David Nosek +4 body
Nejtrestanější hráčDavid Nosek, Jakub Čutta - 12 TM
BrankářiLukáš Mensator 90.42 %, 2.50 g/z
Úspěšnost přesilovek17.91 %

HC Geus Okna Kladno
Utkání v základní části9 - 4 - 1 - 2 - 2 - 26:19 - 16 b
Průběžné umístění v play out2. místo (77 b)
Nejproduktivnější hráčJaroslav Kalla - 11 bodů (4+7)
Nejlepší střelecPavel Patera, Vítězslav Bílek - 5 branek
Nejlepší nahrávačJaroslav Kalla – 7 asistencí
Nejlepší v +/-Richard Diviš +4 body
Nejtrestanější hráčMilan Toman - 16 TM
BrankářiLukáš Cikánek 93.62%, 1.96 g/z
Úspěšnost přesilovek 12.99 %

Vzájemné zápasy 2008/2009

09. kolo HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 4:6
22. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Geus Okna Kladno 3:2
35. kolo HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 5:4 sn
48. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Geus Okna Kladno 3:2 pp

Vzájemné zápasy 2009/2010

01. kolo HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 3:5
14. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Geus Okna Kladno 2:1
27. kolo HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 4:3 pp
40. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Geus Okna Kladno 1:0
OUT1 HC Energie Karlovy Vary - HC Geus Okna Kladno 1:2
OUT4 HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 5:1
OUT7 HC Energie Karlovy Vary - HC Geus Okna Kladno 4:3 pp

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Němec, Prošek, Parýzek, Čutta, Mucha, Nosek, Loginov - Hluchý, Skuhravý, Hřebejk - Dej, Melenovský, Skladaný - Kumstát, Pech, Košťál - Balázs, Čachotský, Zucker - Kuběna

HC Geus Okna Kladno: Cikánek (Kopřiva) - Kameš, Kaberle, Mrázek, Šmach, Toman, Dlouhý J., Trončínský, Mudroch - Diviš, Patera, Eberle, Valský, Stieler, Bělohlav, Bílek, Kalla, Melka, Procházka, Gengel, Kuchler.


Prodlouží energetici vítěznou sérii a definitivně potvrdí udržení v extralize?

Související články