HC Energie Karlovy Vary

Mladí energetici vyhráli Memoriál J. Pitnera, nyní je čeká mise v ruské Ufě

Přestože mladšímu dorostu HC Energie již soutěžní období skončilo, karlovarské naděje nezahálejí ani na jaře. O uplynulém víkendu se totiž vydaly na první ročník Memoriálu Jaroslava Pitnera do Jihlavy. A domů se vracely s pohárem pro vítěze! Turnaj byl koncipován již jako příprava na další extraligový ročník pro hráče ročníku 1995 a 1996, kteří budou od podzimu tvořit kostru karlovarského mladšího dorostu. Po úspěšném vystoupení na Horáckém stadionu čeká talenty z lázeňské metropole před úplným koncem sezony ještě atraktivní soustředění v ruské Ufě. Tam západočeská ekipa vyráží už tento týden. Fotografie z turnaje naleznete ve fotogalerii.
Uplynulý víkend patřil na zimním stadionu v Jihlavě hokejové mládeži. Na prvním ročníku Memoriálu Jaroslava Pittnera se utkali mladší dorostenci tří extraligových mužstev. Vedle domácí Dukly a energetiků zvyšovali konkurenci mladíci Liberce. „Turnaj byl pojatý jako příprava na nový ročník dorostenecké extraligy. Proto byli do týmů zařazeni hráči ročníku 96, kteří v letošní sezoně hráli především za 8. třídu, ale měli také možnost díky spolupráci s HC Baník Sokolov nastupovat za Baník v lize dorostu. Tato soutěž, kterou jsme společně s hráči HC Baník absolvovali oficiálně pod hlavičkou HC Energie Karlovy Vary B, se díky rekonstrukci zimního stadionu v Sokolově hrála dočasně v KV Aréně,“ informuje asistent trenéra Bronislav Píša (na menším snímku).

Jelikož tedy zúčastněné kluby vyslaly do Jihlavy hráče ročníku 1995 a 1996, museli svou účast na poslední chvíli odříct mladíci ze Vsetína. Ti totiž ve stejném termínu začali bojovat o titul mistra republiky na finálovém turnaji osmých tříd.

I tak byl ale turnaj pro hráče dobrou prověrkou. „Nastoupili jsme v nejsilnější sestavě, která by měla být osou týmu pro následující ročník extraligy. V přípravě ale samozřejmě dostanou příležitost i další kluci, kteří budou mít šanci probojovat se do týmu. Přípravné období skončí až v srpnu, poté se budou uzavírat soupisky pro nový ročník,“ přibližuje složení týmu i průběh tradičního letního boje o místo v sestavě bývalý výborný útočník karlovarské Slavie.

Přestože mladší dorost Energie již své účinkování v nejvyšší domácí soutěži zakončil pátým místem ve své základní skupině, sezona této kategorie ještě nekončí ani po jihlavském zápolení. Možná právě nyní čeká na většinu hráčů největší zážitek dosavadní hokejové kariéry. Prvního dubna totiž zamíří mladí Karlovaráci v rámci spolupráce HC Energie s klubem Salavat Julajev Ufa na soustředění do Ruska.

„Vedle tréninků se mohou kluci těšit na tři velmi kvalitní utkání s místními týmy. První tým Ufy navíc postoupil do semifinále KHL, takže členové výpravy pravděpodobně uvidí i dvě špičková utkání play off,“ uzavírá. A vyslance karlovarského hokeje čeká pořádná lahůdka! Vítěz základní části z Ufy totiž zabojuje o postup do finále s obhájcem Gagarinova poháru z Kazaně.

Sestava mladšího dorostu HC Energie

Brankáři: Son Nguyen, Jakub Frček.
Obránci: Jan Priškin, Jakub Veverka, „A“ Ondřej Šafář, Jakub Novák, Matěj Kodl, Patrik Michálek, Jakub Truhlář, Ondřej Červenka.
Útočníci: Ladislav Zikmund „C“, Sebastian Gorčík, Daniel Petrov, Miroslav Jirušek, Daniel Hroch, Jakub Vrána, Radim Řezníček, Vilém Opatrný, Josef Klíma, Vladyslav Obodzynskyj, Marek Dimitrov, Milan Novák.

Trenéři: Miroslav Táborský, Bronislav Píša. Vedoucí: Ladislav Zikmund.

Výsledkový servis

Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 1:12 (0:4, 1:5, 0:3)
Branky: Petrov 3, Jirušek 2, Hroch 2, Zikmund, Gorčík, Novák, Řezníček, Klíma. Asistence: Zikmund 4, Vrána 2, Jirušek, Hroch, Opatrný, Řezníček, Dimitrov, Michálek.

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)
Branky: Hroch, Vrána, Zikmund, Jirušek, Gorčík. Asistence: Hroch 2, Vrána 2, Zikmund, Jirušek.