HC Energie Karlovy Vary

Trénují už i starší hráči, dřinu střídají s relaxací na kurtech

Po úvodním zahřívacím týdnu pro méně vytížené hokejisty se v pondělí do přípravy na novou sezonu zapojili i zbylí energetici. Pod vedením trenérů Stavjani, Baďoučka (na snímku) a Kněžického již tradičně v tomto období pracují na nabírání kondice. Dřinu na atletickém oválu či v posilovně je však třeba střídat i relaxačními herními aktivitami. Například na tenisových kurtech, kde vzniklo i několik snímků z naší fotogalerie.

Letní příprava hokejistů karlovarské Energie je v plném proudu. Tréninkové dávky už začali polykat zkušenější hráči, kteří si ještě minulý týden užívali dovolené. Kromě náročné posilovny, šlapání na rotopedu a jízdě na kole připravili trenéři pro své svěřence i regenerační tréninky na tenisových kurtech Gejzír klubu. „Je to pro nás zpestření a určité uvolnění,“ shodlo se hned několik hráčů.

Suchá příprava a s ní spojené nabírání kondice není nic jednoduchého a snadného. „Dostáváme pořádně zabrat. Tenis je trochu odpočinkový, ale jinak je to pořádná makačka,“ přiznává útočník David Zucker, který patří do skupiny hráčů, kteří již trénují druhým týdnem.

V další části přípravy už bude tým bude dvoufázově. „První týden byl oddechový. Pracovali jsme pouze jednou denně. Další týdny, když už bude mužstvo kompletní, tak se do toho pořádně obujeme,“ přibližuje plány asistent trenéra Václav Baďouček.

Zpestření tréninků během léta také již tradičně obstará soustředění. „Zatím nemáme přesně určené místo, kde budeme, ale určitě to bude někde na horách, abychom mohli pořádně využít jízdních kol,“ říká Baďouček.

Současná podoba kádr by zatím neměla být kompletní, na jméno nových tváří si však fanoušci ještě musí nějaký čas počkat. „Chceme přivést ještě obránce a útočníka, ale musíme si počkat. Zatím stále jednáme, ale většina špičkových hráčů čeká, jestli nedostane nějakou zajímavou nabídku z Ruska,“ přiznává generální manažer klubu Miroslav Vaněk.