HC Energie Karlovy Vary

Čtvrťáci zářili na florbalu

Karlovarští žáčci si zpestřili letní přípravy účastí na největším florbalovém turnaji v regionu HDT Cup a svými výkony potěšili své trenéry, rodiče i fanoušky. Protože se florbalové mužstvo skládá z menšího počtu hráčů než to hokejové, mohli si karlovarští čtvrťáci dovolit do turnaje nasadit hned dva své výběry. A protože karlovarské hokejové naděje neměli ve své kategorii konkurenci, utkali se nakonec oba týmy čtvrťáků HC Energie i o celkové vítězství. Fotografie z turnaje naleznete ve fotogalerii. Shlédnou můžete i video ze závěrečného ceremoniálu.
V rámci letní přípravy se hráči žákovské kategorie loňské 3. a 4. třídy tuto sobotu 15. května zúčastnily tradičního florbalového turnaje pořádaného FBC Hurrican Karlovy Vary. Do bojů o pohár pro vítěze postavili hráči 3. třídy tým pod názvem HC Energie 2001 Rangers. Čtvrťáci mohli dokonce vyslat do boje týmy dva. První se jmenovkou Energie 4. třída a druhý procházel turnajem pod hlavičkou HC Energie 2000.

Po bojích v základních skupinách obsadila obě mužstva čtvrté třídy první příčku ve svých skupinách. Tým Energie 4. třída prohrál jen jednou – paradoxně se svými mladšími kamarády ze třetí třídy. HC Energie 2000 prošla skupinou dokonce bez ztráty bodu.

Po úspěšných a nervy drásajících vyřazovacích zápasech ve čtvrtfinále a bravurně sehraných semifinálových utkáních bylo zřejmé, že se před energetiky postavil nečekaný problém. Naši kluci vybavení pouze jednou barvou triček – jak jinak zelených, se totiž potkali ve finále proti sobě! Díky ochotě pořadatelů, kterým patří velký dík za uspořádání tohoto turnaje, byl problém záhy vyřešen zapůjčením šedých dresů již nehrajícího domácího mužstva.

Trochu symbolicky nakonec smetla zelená lavina všechny soupeře a ve finále tak Energie 4. třída porazila své spoluhráče v šedých dresech z HC Energie 2000 těsným rozdílem 2:1 a odvezla si tak zlaté medaile a pohár pro vítěze.

Konečné pořadí play-off

1. Energie 4.třída
Sestava: Radosta, Doubek , Fečo, Urbánková, Kořán, Čechlovský, Ptáček, Šnejdar, Zázvorka, Bubeliny, Pašek.

2. HC Energie 2000
Sestava: Gaston, Cankov, Heger, Jílek, Glanc M, Jiskra, Matoušková, Somora, Šťastný, Zrnová, Prošek ).

3. FBC Plzeň