HC Energie Karlovy Vary

Srazu hokejových fanoušků se v Litvínově zúčastnili i energetici

Od 2. do 5. července se konal již 14. ročník srazu hokejových fanoušků z celé republiky. Nechyběli samozřejmě ani karlovarští příznivci, kterých se na sraz dostavilo jedenáct. Z pohledu početnosti výpravy tak skončili na pomyslném osmém místě. Největší zástup měli kromě domácího Litvínova také fanoušci Českých Budějovic a Znojma, kteří pořádali k této příležitosti dokonce autobusový zájezd.
„Dorazili třeba i fanoušci z polské Osvětimi nebo příznivci klubů z nižších českých soutěží. Litvínov se pořadatelsví zhostil skutečně velmi dobře. Bylo připraveno spoustu koncertů a soutěží z nichž velkou část ovládli fanoušci Českých Budějovic, kteří si při svém hojném počtu mohli dovolit nasazovat více týmů,“ usmívá se jedna ze zástupkyní karlovarské výpravy Karolína Seemannová.

Karlovarští fanoušci se zúčastnili pouze dvou soutěží. V přetahování lanem sice neuspěli, ale ze soutěže bubeníků přivezli bronz. Ve fotbalovém utkání Čechy vs. Morava pak putuje vítězství na Moravu v poměru 4:3. Příjemným překvapením byl večerní ohňostroj. A skutečný vrchol? Tím byl příjezd Lukáše Kašpara, letošního mistra světa, i s mistrovským pohárem a medailí. Vše pak bylo zakončeno pestrou tombolou, kde si každý našel své.

Vše tak proběhlo naprosto klidně a v přátelské atmosféře stejně jako předchozí ročníky. Příští rok se pořadatelství přesouvá opět na Moravu, přesněji do Vítkovic. Za dva roky pak pojedou hokejoví fanoušci strávit prodloužený víkend do Českých Budějovic.