HC Energie Karlovy Vary

Turnaj dorostu odstartoval, těsné vítězství si připsala Ufa i Energie

Energie - Vítkovice ONLINE
Úderem patnácté hodiny dnes v KV Areně za účasti šesti mužstev staršího dorostu odstartoval devátý ročník turnaje O pohár hejtmana Karlovarského kraje. V prvním utkání zaskočili Královehradečtí silnou Ufu, remizovali s ní 1:1 a roli favoritů museli Rusové potvrdit až v nájezdech. Ve večerním utkání pak Energie obrátila nepříznivý stav s Vítkovicemi a po vítězné brance Petra Sturmy si připsala tři body.

Průbežné tabulky


A  Klub                      Záp V Vp Pp P  skóre   B
1. Salavat Julajev Ufa        1  0  1  0 0   2:1    2
2. HC VCES Hradec Králové     1  0  0  1 0   1:2    1
3. HC Slavia Praha            0  0  0  0 0   0:0    0


A  Klub                      Záp V Vp Pp P  skóre   B
1. HC Energie Karlovy Vary    1  1  0  0 0   4:3    3
2. HC Benzina Litvínov        0  0  0  0 0   0:0    0
3. HC Vítkovice Steel         1  0  0  0 1   3:4    0

Poslední aktualizace: 20:18

Hradec Králové - Ufa 1:2sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)

ONLINE přenos | FOTO

Branky a nahrávky: 38. Havlík (Suk) - 56. Pangelov. Nájezdy: 0:2.

Sestavy

HC VCES Hradec Králové: Krkoška (Jeřábek) - Kopsa, Pilař, Konečný, Suk, Novotný, Matějček, Havlena, Frk, Ropický, Gabriel, Šimončič, Havlík, Dostálek, Půlpán, Kastner, Nedvídek, Pekárek, Hlavatý, Procházka.

Salavat Julajev Ufa: Vasilevski (Romanov) - Gareev, Kuptsov, Pangelov, Fedorov "C", Yunishev, Ibatlillin, Ignatenko, Khisamov, Erokhin, Shaymardanov, Bayguzin, Romanov, Tsybulskiy, Mansurov, Gaynullint, Voronin, Gimatov, Vakhitov, Sagadatov.

Do utkání vstoupily oba celky velmi sympaticky. Koncert obran se nekonal, a tak mohli diváci v úvodním zápase karlovarského turnaje sledovat od prvních minut útočně laděný hokej. Nejblíže ke skorování v první třetině měli hned tři ruští hráči, ale hradecký Krkoška si v této situaci poradil výtečným zákrokem. Druhá třetina navázala na tu druhou a šance střídala šanci. Když už se i druhé dějství chýlilo ke konci, udeřili Hradečtí a brankou Havlíka dvě minuty před koncem se dostali poprvé v zápase do vedení. Třetí dějství se odehrávalo v duchu ruského dobývání hradecké svatyně, a když už to vypadalo, že jsou domácí z nejhoršího venku, vyrovnali hosté skóre na konečných 1:1. Zasloužil se o to Filipp Pangelov tvrdou střelou z mezikruží. Oba celky braly ze zápasu po bodu a v nájezdech, které se berou jako jedno z kritérií při postupu ze skupiny, zvítězila Ufa poměrně snadno 2:0.

Karlovy Vary - Vítkovice 4:3 (2:2, 2:1, 0:0)

ONLINE přenos | FOTO

Branky a nahrávky: 7. Vrána L. (Zadražil), 20. Winkler (Vrána L.), 36. Matyáš (Winkler), 38. Sturma (Zadražil, Vrána L.) - 14. Tomi (Cabak), 16. Kubis, 28. Rosypka (Černín). Nájezdy: 2:1.

Ani ve druhém klání se nehrálo takticky a od prvních chvil byl k vidění dynamický a pohledný hokej se šancemi na obou stranách. Hned zkraje za to vzali domácí a dostali se poměrně brzy do dvoubrankového vedení, ale zpackaný závěr třetiny znamenal dvě branky v jejich síti a odchod do šaten za vyrovnaného skóre po dvou brankách na obou stranách. Druhá třetina navázala na tu předchozí a hrálo se stále nahoru a dolu. Hra se vyrovnala ale jen na ledě, na světelné tabuli totiž svítilo po čtyřiceti minutách hry 4:3 pro domácí Energii, jelikož ji podruhé do vedení poslal střelec vítězné branky Petr Sturma. Ve třetím dějství agrese na ledě gradovala. K vidění bylo množství osobních soubojů, ale i náznaky šarvátek, které však sudí rázně ukončili. Domácím se i přes vyhrocený závěr podařilo udržet těsné vedení a v turnaji si připisují první vítězství.

Sestavy

HC Energie Karlovy Vary: Rauscher (Fečo) - Gombár, Matyáš, Lintemer, Novák, Sturma, Vilhelm, Tomeček, Vrána L., Zadražil, Táborský, Kubáč, Winkler, Svoboda, Bečka, Hroch, Zikmund, Vrána J., Jirušek.

HC Vítkovice Steel: Ďuriš (Seifert) - Mikulenka, Cháňa, Král, Celner, Čavoj, Zuzanik, Hawlík, Tomi, Plášek, Kysočan, Kubis, Černín, Klečka, Rosypka, Kovář T., Cabak, Kovář P., Mihal, Újezdský, Rimmel.