HC Energie Karlovy Vary

Energie nadělila Litvínovu osmičku a zahraje si finále s Ufou!

Další čtyři utkání ve skupinách měl dnes na programu turnaj O pohár hejtmana Karlovarského kraje. Po dopolední vysoké výhře nad Hradcem podlehli slávisté Ufě a přepustili ruskému celku celkové prvenství ve skupině. Druhého finalistu určilo večerní podkrušnohorské derby mezi Energií a Litvínovem, které se stalo jasnou záležitostí pořadatelského celku. Tři body v utkání zaznamenal Petr Lintemer (na snímku). Severočechy tak čeká souboj o bronz se Slavií, o páté místo se střetnou Vítkovice s Hradcem Králové.

Průbežné tabulky


A  Klub                      Záp V Vp Pp P  skóre   B
1. Salavat Julajef Ufa        2  1  1  0 0   8:2    5
2. HC Slavia Praha            2  1  0  0 1   7:6    3
3. HC VCES Hradec Králové     2  0  0  1 1   1:8    1


A  Klub                      Záp V Vp Pp P  skóre   B
1. HC Energie Karlovy Vary    2  3  0  0 0  12:3    6
2. HC Benzina Litvínov        2  1  0  0 1   3:10   3
3. HC Vítkovice Steel         2  0  0  0 2   5:7    0

Slavia - Hradec Králové 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)

ONLINE přenos | FOTO

Branky a nahrávky: 20. Prigans (Ryzák), 22. Rod (Štajner), 30. Fraisler, 33. Hejra (Rod), 39. Rod (Saňa, Nádvorník), 55. Tajovský. Nájezdy: 1:0.

Utkání konečnému výsledku vůbec nenaznačovalo. Od začátku se hrálo vyrovnaně a šance si postupně vytvářely oba celky. Nešťastných se pro Hradec stalo jedenáct vteřin před koncem kdy síť od jejich svatyně rozvlnil Prigans, a našlápl tak do druhé třetině kdy Slavia nadělila hostům hned čtyři branky a na debakl bylo zaděláno. V posledním dějství se Hradec ještě bránil, ale slávisté si již výhru pohlídali a jedním gólem navrch z hole Tajovského upravili na konečný šestibrankový nášup. Pozápasové nájezdy skončily také ve prospěch pražského celku, který tak stvrdil jasnou dominanci v tomto utkání.

Sestavy

HC Slavia Praha: Mouček (Uhlík) - Novák, Hejra, Štajner, Rod, Ryzák, Lobl, Burian, Saňa, Tajovský, Nádvorník, Benda, Jedlička, Kalka, Prigans, Žemlička, Fraisler.

HC VCES Hradec Králové: Krkoška (Jeřábek) - Kopsa, Pilař, Konečný, Suk, Matějček, Havlena, Novotný, Frk, Ropický, Gabriel, Šimonovič, Havlíček, Dostálek, Půlpán, Kastner, Nedvídek, Pekárek, Hlavatý, Procházka.

Vítkovice - Litvínov 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

ONLINE přenos | FOTO

Branky a nahrávky: 40. Čavoj (Kubis), 54. Plášek - 9. Malec (Válek), 20. Cvrk (Písařík), 35. Malík (Mical). Nájezdy: 1:2.

Zápas začal pro oko diváka velmi atraktivně a hrálo se nahoru a dolu. Jako první udeřil Litvínov a potrestal vyloučení vítkovického hráče. V divokém tempu se dohrával i zbytek třetiny a už to vypadalo, že se půjde do kabin za těsného vedení, když udeřil Litvínov znovu, pouhé dvě vteřiny před závěrečným hvizdem. Druhá třetina ze začátku opět nabízela pohledný hokej s množstvím šancí, ale skóre se měnilo až v její druhé polovině. Pět minut před koncem zvýšila Benzina už na tříbrankový rozdíl, avšak na tuto branku již Vítkovice v poslední minutě při početní výhodě hned o dva muže v poli odpovědět dokázaly. Ve třetím dějství se opět děly věci až v její druhé polovině. V 54. minutě měly Vítkovice výhodu trestného střílení a kanonýr Plášek šanci bez obtíží proměnil. Ke konci třetiny se ještě Vitkovice snažily ze všech sil, ale Benzina si těsné vítězství pohlídala. Závěrečné nájezdy vyhrála taktéž Benzina poměrem 2:1.

Sestavy

HC Vítkovice Steel: Seifert (Ďuriš) - Cháňa, Mikulenka Král, Čavoj, Zuzanik, Hawlík, Tomi, Plášek, Kysučan, Kubis, Černín, Klečka, Rosypka, Kovář T., Cabák, Kovář P., Michal, Újezdský, Rimmel.

HC BENZINA Litvínov: Malý (Soukup) - Strejček, Kasal, Cvrk, Fučík, Svoboda, Kokeš, Machač, Křepelka, Čeřovský, Zdeněk, Procházka, Mical, Malík, Písařík, Řehulka, Válek, Malec, Haba, Musil, Kuchař.

Slavia - Ufa 1:6 (0:3, 0:1, 1:2)

ONLINE přenos | FOTO

Branky a nahrávky: 50. Jedlička (Burian) - 1. Kuptsov (Fedorov), 7. Kuptsov (Tsybulskij), 17. Kuptsov, 36. Gareev (Ibatullin), 46. Ignatenko (Ibatullin), 58. Muratov (Tsybulskij). Nájezdy: 1:1.

Výsledek Ufy proti pražské Slavii vyzněl jednoznačně o králi zápasu. Slavia se nestačila ani rozkoukat a už prohrávala 1:0. Nelze však říci, že by slávisté vítězství dali zadarmo. Dokázali si vytvořit šance a hostům někdy i peprně zavařit v jejich pásmu, ale jejich slabé místo bylo v proměňování někdy i téměř vyložených šancí. Dvakrát dokonce měli příležitost v podobě vícepočetní přesilové hry, ale ani to na vstřelení branky nestačilo. Ufa se tak dnešním výsledkem 6:1 lehce vyhoupla na špici tabulky, a zajistila si tak finálové utkání. Její soupeř bude znám až po dnešním zápase domácí Energie proti Litvínovu.

Sestavy

HC Slavia Praha: Mouček (Uhlík) - Novák, Hejna, Steiner, Rod, Rybák, Löbl, Burian, Saňa, Tajovský, Hlinka, Nádvorník, Benda, Jedlička, Kafka, Priganc, Žemlička, Freisler.

Salavat Julajev Ufa: Vasilevskij (53. Romanov) - Garejev, Kuptsov, Pangelov, Fedorov, Junyšev, Ibatullin, Ignatěnko, Khisamov, Erokhin, Šajmard, Bajguzin, Muratov, Tsybulskij, Mansurov, Gajnullin, Voronin, Gimatov, Vachitov, Sagadatov.

Karlovy Vary - Litvínov 8:0 (3:0, 1:0, 4:0)

ONLINE přenos | FOTO

Branky a nahrávky: 3. Hroch (Lintemer), 8. Lintemer (Bečka), 11. Lintemer (Novák), 27. Kubáč (Csamango), 47. Winkler (Táborský), 50. Csamango, 53. Táborský (Matyáš), 58. Troška (Winkler, Táborský). Nájezdy: 2:1.

Hotová přehlídka gólů. I tak by se dal popsat dnešní zápas Energie proti Litvínovu. Padlo celkem osm branek a všechny do sítě hostů. Litvínovští od poloviny zápasu zmatkovali a zbytečné fauly je oslabovaly, což nakonec způsobilo tolik branek v jejich síti. Dnešní vysokou výhrou si domácí Energie zajistila účast ve finále o pohár hejtmana Karlovarského kraje, které si zahraje zítra v 16:00 proti ruské Ufě.

Sestavy

HC Energie Karlovy Vary: Ryšavý (od 30. Fečo) - Gombár, Matyáš, Troška, Vilhelm Šafář, Novák, Urbančok, Čoudek, Táborský, Kubáč, Winkler, Svoboda, L.Vrána, Csamango, Lintemer, Bečka, Hroch, Krejsa, Ziegler, Čápek.

HC BENZINA Litvínov: Soukup (Malý) - Curk, Fučík, Strejček, Kasal, Svoboda, Kokeš, Machač, Křepelka, Čeřovský, Zdeněk, Procházka, Micel, Pejsařík, Malík, Řehulka, Válek, Malec, Kuchař, Musil, Haba.