HC Energie Karlovy Vary

Před energetiky je první pohárové utkání na domácím ledě

První zápas letního poháru má karlovarská Energie úspěšně za sebou. Nyní jí čeká další souboj, který bude premiérovým zápasem na domácím ledě v letošní sezoně, a opět půjde o podkrušnohorské derby. Od 18 hodin se v KV Areně představí jeden z nejsilnějších prvoligových celků KLH Chomutov. Na utkání platí permanentní vstupenky, jednotlivé vstupenky pak stojí 60 Kč a lze je zakoupit na internetu či v tradičních předprodejích.

Vizitky klubů

Energie hraje extraligu již 12 let. Za tuto dlouhou dobu se jí podařilo probojovat do play off pouze dvakrát z čehož si vybojovala dvě medaile – stříbrnou a zlatou. V posledním ročníku však Energie čelila nelítostné zkoušce, když se pod záštitou úřadujícího mistra českého hokeje nejenže nedostala ani do play off, ale vyhla se baráži jen o kousek.

Na druhé straně barikády stojí jeden z nejlepších prvoligových klubů současnosti – KLH Chomutov. V první lize bude hrát již třináctou sezonu. Do baráže se probojoval dvakrát, ale ani jednou se mu nepodařilo do vysněné extraligy postoupit. Poprvé se jí Chomutov zúčastnil v roce 2001 proti Karlovým Varům a podruhé v poslední sezoně, kdy nezvládl porazit Mladou Boleslav.

Změny v klubu

Zatímco si Energie po skončení poslední sezony může připsat zatím jediný odchod týmu, kterým byl čerstvý mistr světa Ondřej Němec, Chomutov čelí daleko větším změnám. Z týmu odešlo devět hráčů a navíc i trenér Radim Rulík. Největším oslabením do konce kalendářního roku je pravděpodobně absence Davida Hrušky, který hostuje právě v Karlových Varech. Již nyní je jasné, že v úterním duelu nenastoupí. Novým trenérem se stal Vladimír Kolek z finského Kärpät Oulu. S příchody na tom jsou obě mužstva výborně. Zatímco Energie čítá šest příchodů, mezi nimi například Petr Gřegořek z Českých Budějovic, Jesse Saarinen z Lahti, Karol Sloboda ze Slavie a jiní, Chomutov si zajistil osm posil jako jsou například Pavel Selingr a Alexandr Hylák z Brna nebo Petr Mudroch z Kladna.

Informace o vstupném

Vstupenky na pohárové utkání lze zakoupit v předprodeji na tradičních místech nebo si je lze zajistit přes internetový prodej. Jak bývá zvykem, neprodané vstupné bude opět uvolněno do prodeje v pokladnách KV Areny. Jednotlivé vstupné činí 60 Kč. Jsou připraveny i slevy pro děti a seniory, kteří si vstupenku na tento zápas mohou koupit za poloviční cenu, tedy za 30 Kč.

Slovo trenéra Antonína Stavjani

Antonín Stavjaňa Poprvé v letní přípravě do utkání zasáhnou karlovarské „dvě věže“. „Nemůžeme s tím do nekonečna otálet. Ani Venca Skuhravý a ani Petr Kumstát nehráli ani jedno utkání. Proto jsme se rozhodli je postavit,“ vysvětlil na úvod trenér Stavjaňa.

Do zápasu už nastoupí i dvojice z Ufy. „Jak obránce Boldyrev, tak útočník Žmajev budou hrát. S brankáři jsme se rozhodli následovně. Tento týden bude chytal Lukáš Mensator. Příští týden zase čekají dva zápasy Lukáše Sáblíka. Chceme aby i mezi nimi byla zápasová zátěž vyrovnaná,“ pokračoval nástupce Josefa Palečka.

Otazník nad startem v podkrušnohorském derby visí nad obráncem Davidem Hájkem. „Jeho jsme chtěli postavit do zápasu, ale na posledním tréninku při souboji utrpěl zranění v obličeji. Má to hodně nateklé, takže doufáme, že mu tam nepraskla nějaká kůstka. Snad bude v pořádku,“ popisuje Antonín Stavjaňa zdravotní stav svého mužstva.

Trenér i popsal sestavu a oproti zaběhnutým tradicím možná dojde k velikým změnám. Honza Košťál už nemusí hrát v první formaci. „Na trénincích se nám spolu líbí trojice Sailer – Skuhravý – Kumstát. Stejně tak Čoky (Jan Košťál) s Rasťou Dejem a Jesse Saarinenem. Dáme je dohromady v zápase a uvidíme jak jim to spolu půjde,“ dodává.

Související články

Ohlasy k zápasu | út 17.8.2010

Martin Zaťovič: Dnes jsme byli moc rozlítaní