HC Energie Karlovy Vary

HC Energie zužovala hráčský kádr. Klub opouštějí Hájek a Skladaný, hostovat do Chomutova odchází čtveřice mladíků

Téměř přesně jeden měsíc před zahájením ostrých extraligových bojů uvolnil karlovarský hokejový klub ze svých řad šestici hráčů. „K dnešnímu dni rozhodli trenéři Antonín Stavjaňa a Václav Baďouček o zúžení kádru. Do přípravy KLH Chomutov se dnešním dnem zapojují obránce Mucha a útočníci Hluchý, Kuběna a Zucker. Další dva hráči, obránce David Hájek a útočník František Skladaný (na snímku), dostali od klubu svolení, aby si hledali nové angažmá. V Energii v příští sezoně působit nebudou,“ představuje aktuální změny v kádru Západočechů generální manažer HC Energie Miroslav Vaněk. U týmu naopak zůstává finský bek Petri Kokko, který trenéry přesvědčil, a byla mu tak uplatněna opce do 30. dubna 2011.
Kvarteto mladých hráčů bude v Chomutově působit formou střídavých startů a v případě potřeby mohou kdykoli nastoupit ve svém mateřském klubu. Konkrétní forma jejich angažmá se nicméně bude dolaďovat až za 14 dní, kdy se Karlovarští vrátí z turnaje v Ufě. „Po tomto turnaji vyhodnotíme i působení obou ruských hráčů Boldyreva a Žmajeva, kteří tak mají tři týdny na to, aby si získali důvěru trenérů. Dále už by se kádr zužovat neměl,“ doplňuje Miroslav Vaněk.

Extraligový tým tak aktuálně disponuje dvěma brankáři, devíti obránci a třinácti forvardy: „Pokud budou všichni hráči zdraví, jeden obránce a jeden útočník by dojížděli do prvoligové Kadaně, se kterou rovněž úzce spolupracujeme. Nechceme, aby tito hráči vypadli ze zápasového tempa.“