HC Energie Karlovy Vary

Tolik lidí na Slavii nechodilo ani na extraligu, tvrdí Karol Sloboda

Poslední utkání v Tipsport Hockey Cupu přineslo poměrně útočný hokej s vysokým nasazením na obou stranách. V poháru takto útočný hokej není zrovna zvykem, proto jsme se zeptali Karola jak tento fakt vnímal. „Přesně tak. Plzeň hrála hodně nátlakový hokej a my jsme se s tím museli vyrovnat, což se nám podařilo velmi dobře. Dnešní utkání bylo z obou stran opravdu dobré,“ usmívá se těsně po zápasu.
Dnešní utkání bylo prvním západočeským derby v letošní sezoně. Energie zvládla, stejně jako všechna loňská utkání, vyhrát a udžela si tím svou domácí neporazitelnost proti plzeňským soupeřům. Pro Karola Slobodu to bylo historicky první derby karlovarské Energie s Plzní. Jaké z tohoto utkání má pocity? „Hlavně je skvělé, že jsme vyhráli, protože poslední utkání nám zrovna nevyšla. Dnes jsme opravdu makali a konečně nám to tam začalo pořádně padat,“ těší karlovarského beka.

Přátelská utkání většinou navštěvují jen ti největší hokejoví nadšenci, takže na tuto část sezony chodí kolem tisícovky diváků. Například v prvním zápase letního poháru, který odehrála Energie na ledě Litvínova, utkání navštívilo 850 diváků. Dnešnímu derby však přihlíželo více než tři tisíce diváků, což není obvyklé. „Já sám jsem byl dost překvapený, protože tolik lidí na Slavii nechodilo ani na extraligové utkání natož na přátelské. Toto mě dnes velmi potěšilo,“ srovnal návštěvnost.

Již před utkáním s Plzní bylo jasné, že Energie ani letos ze skupiny nepostoupí. Za finále Tipsport Hockey Cupu čeká účastníky i finanční odměna. Mrzí karlovarské hráče, že ze skupiny nedokázali postoupit? „Musíme to brát tak, že je to pořád jen příprava. My teď pojedeme do Ruska, což je výborné. Budeme se tam snažit ze všech sil udělat Karlovým Varům jméno,“ slibuje. Ze skupiny, ve které nastupovala Energie, postupuje do semifinále právě Plzeň, která prohrála jediné utkání, což bylo to dnešní. Její postup byl jistý již před dnešním utkáním, do kterého nastoupila se soupiskou složenou převážně z juniorských hráčů. Je možné, když jim dnes v podstatě o nic nešlo, že se dnes nesnažila ze všech sil? „Plzeň předvedla v tomto turnaji skvělé výsledky a postup si určitě zaslouží. To, že nepřijela s nejsilnější sestavou, se dalo očekávat, ale podle mě se Plzeňští snažili dnes vyhrát, což se jim nepodařilo.“

Karol Sloboda do karlovarské Energie přišel ze Slavie, proti které si zahrál poprvé od svého přestupu v minulém utkání. Jaké byly jeho emoce po tom, co proti svému bývalému týmu nastoupil jako soupeř? „Bylo to zajímavé vrátit se zpátky do starého prostředí, protože se mi tam vrátily vzpomínky, které jsem tam zažil. Proti nim se mi však hrálo úplně bez problémů, nyní hraji za Vary a to je hlavní,“ ujasňuje na závěr.

Související články