HC Energie Karlovy Vary

Torpedo Nižnij Novgorod ladí formu na KHL v tuhnické KV Areně

Ruská KHL je považována za druhou nejkvalitnější soutěž na světě, hned po NHL. Účastník profisoutěže směrem na východ od České republiky, Torpedo Nižnij Novgorod, přijelo na soustředění do karlovarské KV Areny.

Torpedo odehraje na svém soustředění celkem tři zápasy. Ten s Baníkem Sokolov je už minulostí. Ruští bojovníci ho vyhráli poměrem 7:2. „Ještě budeme hrát s Chomutovem a s Litvínovem,“ poznamenal na úvod jediný Čech v týmu Leoš Čermák (na snímku).

Soustředění je složeno z několika částí. „Každý den chodíme dopoledne na led a kombinujeme to s posilovnou. Odpoledne pak jsme na atletickém stadionu AC Start nebo hrajeme zápasy. To znamená, že kombinujeme suchou letní přípravu a led,“ pokračuje Čermák.

Proč zrovna Sokolov, Chomutov a Litvínov? Dvě jména měst nejsou v Rusku zase tak neznámá. V Sokolově i Chomutově byli a jsou vynikající hokejisté. „To je podle mého jenom náhoda. Vedení klubu rozhodlo, že budeme hrát s těmito soupeři. Pokud bych se měl ohlédnout za utkáním v Sokolově, tak jsme přijeli se třemi pětkami. Dvě z toho jsou mladíci, kteří bojují o základní sestavu Torpeda. Proto hrajeme tři zápasy během týdne. Trenér tyto hráče chce vidět při hře,“ vysvětluje Leoš Čermák.

Baník Sokolov byl Torpedu sparingpartnerem. „Zase tak jednoduché jsme to neměli. Domácí šli do vedení, a kdyby vedli o dvě nebo tři branky, tak bychom se dostali do určité herní křeče. Věděli jsme, že musíme vyhrát. To byla povinnost. Trenér každou třetinu zkoušel něco jiného. Myslím si, že to bylo pro naši přípravu dobré,“ dodal.