HC Energie Karlovy Vary

Starší dorostenci Energie porazili v prodloužení Slavii Praha

St. dorost: HC Energie - HC Slavia Praha 3:2 pp (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Ve třetím kole přivítala Energie doma pražskou Slavii. Domácí brzy vedli o dvě branky zásluhou Vojtěcha Tomečka ( na snímku) a Petra Koblasy, Slavia ale snížila a nakonec těsně před koncem zápasu vyrovnala. V prodloužení rozhodli o výhře hráči Karlových Varů a berou dva body.
Extraliga staršího dorostu, 3. kolo, pá 10.9.2010, KV Arena
Karlovy Vary
Slavia
3:2p
2:0, 0:1, 0:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 2. Tomeček (Zadražil, Vrána), 15. Koblasa (Zadražil), 62.Koblasa (Gombár) - 21.Tomek (Moravec), 60.Ryzák. (Kotyra, Tomek) Rozhodčí: Florian - Gerát, Sentenský. Vyloučení: 3:6 Využití: 1:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Karlovy Vary: Ryšavý (Fečo) - Lintemer, Matyáš, Urbančok, Novák, Troška, Gombár, Sturma - Táborský, Vrána, Winkler,Tomeček, Zadražil, Koblasa, Kubáč, Bečka, Svoboda, Hroch, Zikmund, Gorčík.
Slavia: Úhlík (Mouček) - Růžička, Lobl, Hejna, Knot, Ryzák, Novák, Rod, Burian - Kotyra, Tomek, Moravec, Vacek, Hlinka, Nádvorník, Tajovský, Jedlička, Hložek, Kafka, Freisler.

Komentář k utkání

Zápas začal ve velkém tempu, oba týmy se snažily hrát aktivně. Lépe začal zápas pro domácí, v přesilovce se prosadil jejich kapitán Tomeček, který zůstal nekrytý před brankou. Po inkasované brance se hra Slavie zlepšila, hosté útočili a dostali se k několika velmi slibným šancím, například Kotyra, který několikrát dobře vystřelil. Souvislejšímu tlaku hostů ale bránila častá vyloučení na obou stranách. Slavii se gól dát nepodařilo, ale domácím se podařilo znovu skórovat. Po úniku se dostal sám před brankáře Koblasa a kličkou nedal brankáři hostů šanci. Poté byla hra vyrovnaná, oba týmy měly šance, největší asi domácí Táborský a hostující Novák, ale ani jeden z nich neuspěl a tak už se do konce první třetiny skóre nezměnilo.

Druhou třetinu zahájili výborně hráči Slavie, kteří už po minutě a půl snížili, poté co Tomek prudkou přízemní střelou překonal domácího gólmana. Hra ve druhé třetině byla velmi vyrovnaná, oba týmy si vytvořily spoustu šancí a příležitostí. Výborně vypálil kapitán hostů Moravec, stejně jako jeho spoluhráč Jedlička, na druhé straně se opřel do puku Urbančok, ale brankář Úhlík ho výborně vychytal. I ve druhé třetině bylo k vidění několik přesilovek, ale ani jeden tým žádnou z nich nedokázal využít, hlavně díky skvělým výkonům gólmanů.

Třetí třetina byla stejně jako celý zápas velmi zajímavá, hráči Slavie se snažili vyrovnat a tlačili se do útoku, toho naopak využívali domácí k rychlým protiútokům. Na začátku třetiny byla hra vyrovnaná, během přesilových her se zrodilo pár šancí, ale žádná branka. Do šance se dostal Tomeček, ale hosté se ubránili a ve druhé polovině třetiny převzali otěže zápasu. Domácí se sice dostali do několika příležitostí, ale větší šance si vytvářeli hosté. Na konci třetiny odvolali hosté gólmana a hráli power play. Domácí mohli několikrát poslat puk d opuštěné klece, ale nepodařilo se jim to. Patnáct vteřin před koncem třetí třetiny se po závaru před domácí brankou dostal k puku Ryzák a vyrovnal skóre. Do konce třetiny se už nic podstatného nestalo.

Prodloužení začalo opatrně, hráči nechtěli udělat chybu. Přesto bylo brzy rozhodnuto. Minutu a půl po začátku prodloužení si najel před bránu Koblasa a svým druhým gólem v zápase rozhodl o výhře Energie.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): S první třetinou jsme byli spokojeni, dařilo se nám v obraně a dostali jsme se do dvougólového vedení. Na začátku druhé třetiny se soupeři podařilo snížit a my jsme měli trochu smůlu, že se nám nepodařilo dát třetí branku. Nedařilo se nám v koncovce, na té musíme stále pracovat. Ale po direktu, když jsme dostali gól patnáct vteřin před koncem, jsme nakonec dokázali vyhrát.

Miloš Pecka(HC Slavia Praha): Dnešní zápas jsme začali velmi špatně, pustili jsme domácí do dvougólového vedení, ale naštěstí jsme dostali pouze dvě branky. Na začátku druhé třetiny se nám podařilo dát gól a zbytek zápasu jsme nějak uhráli na remízu. Ale dnešní výkon byl pro nás zklamáním. Bod je pro nás zlatý.

Fotogalerie