HC Energie Karlovy Vary

V pondělí musíme vše hodit za hlavu, hlesl po porážce Zaťovič

Přestože v generálce na extraligu vstřelil kladenskému Cikánkovi branku, po příchodu ze sprchy radostí zářit nemohl. Radost tak mohou Martinu Zaťovičovi dělat alespoň slušné individuální výkony, kterými si vysloužil místo v sestavě. „Počítal jsem, že do Chomutova půjde celá naše lajna mladíků. Jsem rád, že jsem tu mohl zůstat,“ říká pětadvacetiletý forvard v našem rozhovoru.

Martine, generálka na ligu Vám nevyšla podle představ. Jaká je příčina?
Příčina pořážky? Soupeř nám dal čtyři branky, zatímco my jsme neproměnili šance, kterých jsme si vytvořili hodně. Po gólu na 2:1 to asi tři střídání vypadalo dobře, pak jsme se ale vrátili ke špatné hře, utkání se vyrovnalo, dostali jsme gól a dopadlo to špatně.

Jednu branku jste vstřelil a měl jste i obrovskou šanci v poslední třetině. Co tam chybělo ke gólu?
Chyběla trocha více šikovnosti z mojí strany. Gólman stál na brankové čáře a já ho prostě trefil. Kdybych mířil vedle něj, nebyla šance, aby puk chytil.

Papírově má Kladno mnohem slabší kádr, přesto jste je v přípravě ani jednou neporazili. Čím si to vysvětlujete?
Je to těžké hodnotit. Na každého soupeře hrajete jinak. Hráli jsme tam náš úplně první zápas v přípravě, byli jsme nerozehraní a nevěděli jsme, co od toho čekat. Nakonec jsme tam prohráli na nájezdy. A o dnešním zápase si každý udělá obrázek sám.

Výsledky z přípravy Vám po loňské sezoně asi příliš sebevědomí nevrátily, že?
Pořád si to říkáme, kde děláme chyby a co je v naší hře špatně. Od pondělí prostě musíme hodit celou přípravu za hlavu a soustředit se na extraligu, kterou začínáme v pátek v Plzni. Věřím, že tam na to vletíme a urveme hned nějaké body na začátek.

A jak jste zatím spokojený se svojí hrou?
Moje výkony, to je střídavě oblačno. Dnes jsem sice dal gól, ale zase v Rusku se mi příliš nedařilo. Pořád je co zlepšovat.

Muselo Vás ale potěšit, že jste na rozdíl od svých vrstevníků nezamířil do Chomutova.
Určitě. Tak nějak se počítalo, že tam půjdeme asi celá lajna mladých. Nakonec to dopadlo tak, že jsem ve Varech zůstal a jsem za to rád.

Spolupráce s Václavem Skuhravým Vám zřejmě prospěla…
V první lajně je to samozřejmě vždycky o něčem jiném, než ve čtvrté. Dostávám víc času na ledě a nastupuji s Vencou a Melenem, kteří jsou kvalitní hráči. Když se dostanete do takového útoku, je velká pravděpodobnost že dáte gól.

Vaši spoluhráči si již dříve stěžovali na kvalitu ledu v KV Areně. Lepší se to?
S ledem je to také střídavě oblačno, dnes to bylo opět špatné. Nemůžeme se na to ale vymlouvat, podmínky jsou vždy pro obě mužstva stejné a my musíme prostě doma vyhrávat.

Související články